VloerOlie
Vloerolie van Rustins zorgt voor een aantrekkelijke en duurzame afwerking van houten vloeren. Op deze pagina wordt de produkt specificatie deze hout olie weergegeven. Door op de volgende link te klikken kom je op de pagina met de prijsinformatie over deze vloerolie en het bestelformulier.
Mocht je de onderstaande informatie nog eens rustig in een gemakkelijke stoel willen nalezen, dan kan het ook als pdf bestand worden gedownload en geprint.vloer olie Vloer Olie
product informatie blad
type product Rustin's Floor Oil (vloer olie) is mengsel van natuurlijke plantaardige oliën en harsen die in terpentine zijn opgelost. Toepassing van deze hout olie zorgt voor een aantrekkelijke en duurzame afwerking van houten vloeren
gebruikbinnenshuis voor alle massief houten vloeren, inclusief parketvloeren
eigenschappenDe natuurlijke schoonheid van het hout komt meer naar boven, het hout wordt rijker van kleur. Deze vloerolie is onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk aan te brengen.
voorbereidingHet blanke hout moet droog, glad, stof- en vetvrij zijn. Eventuele oude deklagen moeten eerst verwijderd worden. Oliehoudende houtsoorten zoals b.v. teak en iroko, kunnen het best eerst met terpentine worden afgeveegd, waardoor de penetratie van de olie in de houten vloer wordt verbeterd. Kleine scheuren en (spijker)gaten kunnen met Rustin's woodstopping worden gevuld.
toepassingEr is hout dat donkerder kan kleuren wanneer het met vloerolie behandeld wordt. In het bijzonder kan dit voorkomen wanneer oud en teruggewonnen hout wordt toegepast. Alvorens de houten vloer met olie te behandelen is het raadzaam om eerst een kleine kleurtest te doen, om te zien of dit het gewenste resultaat geeft. Mocht een andere kleur nuance de voorkeur hebben, dan kan het hout eerst met één van de beitsen van Rustin's behandeld worden. Wanneer een beits van een ander merk gebruikt is/wordt, is het aan te bevelen om dit eerst te testen, voordat het hout met deze vloeren olie wordt behandeld.
inoliënDe vloerolie kan kwistig met een kwast, roller, spons o.i.d. worden aangebracht. Laat het even drogen. Veeg na ongeveer 10 minuten eventuele nog natte plekken met een doek of spons weg, zodat een vrij gelijkmatige afwerking wordt verkregen. Bij een eerste behandeling wordt geadviseerd om minimaal 3 lagen aan te brengen.
droogtijdLaat de hout olie 4 - 8 uur drogen voordat een volgende laag wordt aangebracht. Dit is mede afhankelijk van de omgevingstemperatuur, de luchtvochtigheid en de te behandelen houtsoort.
verwerkingstemperatuurTussen 15 en 25°C is een ideale temperatuur. Beslist niet beneden 5°C verwerken.
verbruikOngeveer 1 liter per 13 m², afhankelijk van in welke mate het hout de olie opneemt.
onderhoudDe vloer kan worden gezogen, geveegd of met een vochtige doek worden schoongemaakt. Vuil en krassen kunnen met behulp van een schuursponsje worden verwijderd. Wanneer het oppervlak te saai is geworden of slijtage vertoond, kan de vloer, na te zijn schoongemaakt, opnieuw met deze hout olie worden behandeld.
houdbaarheidRustin's vloerolie kan vele jaren bewaard worden, wanneer dit gebeurd in de originele goed afgesloten verpakking in een normale koele droge omgeving.
gevarenBrandbaar. Vermijdt kontakt met de huid en ogen. In een goed geventileerde ruimte gebruiken. Buiten het bereik van kinderen houden. Verwijderd houden van ontstekingsbronnen - niet roken.
Belangrijk: doeken die bij het oliën gebruikt zijn, moeten uitgestrekt weggelegd worden, zodat zij snel kunnen drogen. Anders bestaat de mogelijkheid kunnen zij door zelfontbranding vlam vatten.
reinigingReinig de kwasten e.d. zolang deze nog nat zijn met terpentine.