pyrografie of houtbranden


Pyrografie, ook wel houtbranden of brandschilderen op hout genoemd, heeft zich langzamerhand van ambacht tot kunstvorm ontwikkeld.
Het lijkt wel op een gravure, en onze zuiderburen hebben het dan ook over pyrogravure. Voor deze manier van houtbewerken kun je een soldeerbout gebruiken, maar die is vaak te heet. Beter is het om te werken met een brandapparaat met een trafo die voor dit doel gemaakt is, zodat je de temperatuur kunt regelen.
Dat houtbranden of pyrogravure goed te leren is, en zich tot een echte kunstvorm heeft ontwikkeld, mag wel blijken uit de inhoud van de boeken die hieronder zijn weergegeven.
Bestellen kan door het bestelformulier in te vullen dat zich onderaan deze pagina bevindt.


cursus pyrografieSTEP-BY-STEP-PYROGRAPHY
Bob Neill

Je zou dit boek een schriftelijke cursus pyrografie kunnen noemen. In een gemakkelijk te volgen stap voor stap stijl worden 30 originele projecten gepresenteerd, die de beginnende houtbrander helpen om de techniek van het houtbranden onder de knie te krijgen.
Je zult genieten van de eenvoudige en duidelijke indeling, die het mysterie achter het bereiken van mooie resultaten ontrafelt.
De volgende projecten worden behandeld:
naambordjes, onderzetters, sleutelhangers, kleerhang- er, brief houder, fotolijstje, broodplank en nog veel meer. Het boek geeft gedetailleerde informatie over gereedschap, apparatuur en materialen. Het is geschreven voor beginners en heeft duidelijke instructies en illustraties.
Alle technieken worden duidelijk uitgelegd en zijn met kleurenfoto's geïllustreerd. Engelstalig.

Prijs: € 12,95formaat 297 x 198 mm, 80 bladz., bestelnr. pyr-01

woodburning project and pattern treasuryWOODBURNING PROJECT AND PATTERN TREASURY: create your own phyrography art with 70 mix and match designs
Deborah Pompano

Door te focussen op tekening, belettering en ontwerp, biedt dit boek een frisse kijk op deze elementen, waardoor een extra dimensie aan een pyrografie project wordt toegevoegd.
Deborah Pompano geeft 5 tips over hoe je een verscheidenheid aan dimensie, schaduweffecten en textuur met je houtbrandapparaat kunt maken en hoe je de teken vaardigheid voor een breed spectrum van eigen ontwerpen voor pyrografie kunt ontwikkelen.
Het boek bevat nog twee pyrogravure oefeningen, een stap voor stap project en een gedetailleerde instructie voor het branden van letters. Engelstalig.


Prijs: € 24,95formaat 277 x 216 mm, 176 bladz., bestelnr. pyr-02

woodburning with style[meer informatie]WOODBURNING WITH STYLE: Pyrography Lessons and Projects with a Modern Flair

Dit is niet het ambacht van je grootmoeder, maar het zijn creaties van Simon Easton, die zijn eigen stijl van houtbranden omgedoopt heeft in "wood tattoos", omdat ze hem herinneren aan het krijgen van een tatoeage. Ze hebben met elkaar gemeen dat een oppervlak gemarkeerd wordt, en beide kunnen ze gebruikt worden om een gebeurtenis te herdenken of een gevoel uit te drukken.
Zijn progressieve manier van lesgeven leert houtbranders een eigen creatieve stijl in pyrografie te ontwikkelen. Zowel beginners als zij die ervaring met houtbranden hebben, zullen geïnspireerd worden door zijn eigentijdse en hippe ontwerpen. Engelstalig.

Prijs: € 24,95formaat 279 x 218 mm, 208 bladz., bestelnr. pyr-03

pyrografie voorbeeldenPYROGRAPHY DESIGNS

Hier is een verzameling van pyrografie voorbeelden voor houtbranders, die allemaal gebruikt kunnen worden zonder dat er inbreuk op auteursrecht gedaan wordt. Norma Gregory deelt haar ontwerpen en laat je ook zien welke elementen je toe kunt voegen, om honderden nieuwe beelden te creëren.
Onder meer patronen van vogels, zoogdieren, onderwater leven, bloemen en vruchten, landschappen, zeegezichten en Keltisch knoopwerk. Engelstalig.

Prijs: € 14,95formaat 274 x 211 mm, 112 bladz., bestelnr. pyr-04

pyrografie hoe doe je datGreat Book of Woodburning: PYROGRAPHY TECHNIQUES, Patterns & Projects for All Skill Levels

Lora Irish, een bekende kunstenares op het gebied van creatieve houtbewerking, onthult in dit boek haar geheimen op het gebied van pyrografie. Ze geeft hier essentiële informatie over de basis technieken voor het houtbranden, namelijk de temperatuur, de snelheid en intentie van het branden, textuur en gelaagdheid.
Zowel beginners als ervaren houtbranders kunnen profiteren van de 30 patronen die in dit boek met een duidelijke stap voor stap instructie behandeld worden.
Een aantal kleurenfoto's geven een goede impressie van de door haar gerealiseerde kunstwerken. Engelstalig.

Prijs: € 21,95formaat 272 x 218 mm, 200 bladz., bestelnr. pyr-05

kalebas pyrografieGOURD PYROGRAPHY
Jim Widess

Kalebas pyrografie, zo zou je deze kunstvorm om
kalebassen te decoreren kunnen noemen.
De oorsprong van deze manier van kalebassen versieren vindt je terug in een aantal Afrikaanse landen, maar ook in Peru, Mexico, China, Nieuw Guinea en op eilanden in de Stille Oceaan.
In dit boek laten vier kunstenaars je zien hoe je pyrografie op kalebassen kunt toepassen.
Daarnaast zijn er in dit boek een aantal foto's opgenomen van het werk van 50 verschillende kunstenaars.
Engelstalig.

Prijs: € 16,95formaat 259 x 211 mm, 144 bladz., bestelnr. pyr-06

pyrography workbookPYROGRAPHY WORKBOOK: A Complete Guide to the Art of Woodburning

Sue Walters is een internationaal gerenommeerde kun- stenares op het gebied van pyrografie, en winnares van een groot aantal prijzen op dit gebied.
Met dit boek leert ze je alles wat je zou moeten weten over het houtbranden.
Het bevat informatie over apparatuur, materialen, maken van patronen en technieken.
Die projecten worden behandeld, van beginnende tot ervaren houtbrander. Engelstalig.


Prijs: € 19,95formaat 279 x 213 mm, 138 bladz., bestelnr. pyr-08

cursus pyrografiePYROGRAPHY WORKSHOP with Sue Walters:
Hawk Portrait, Step-by-Step Woodburning Tutorial and Beginner's Guide

Met de aanschaf van deze set met 2 dvd's haal je als het ware een cursus pyrografie of privé les houtbranden in huis.
Ideaal voor de beginner, maar ook voor de al wat ervaren houtbrander die zijn of haar vaardigheden wil vergroten. De eerste twintig minuten zijn een introductie tot pyrografie, hierna aangevuld met 10 lessen die resulteren in de creatie van een prachtige in hout gebrande havik.
Deze dvd set bevat ook een boekje van 16 bladzijden in kleur, met twee patronen voor het havik project, een foto van het werkstuk en foto's van meer dan 60 texturen, die je met behulp van vier waardevolle tips kunt maken. Engelstalig.

Prijs: € 24,95bestelnummer pyr-07-dvd

the complete pyrographyTHE COMPLETE PYROGRAPHY
Stephen Poole

Waarschijnlijk is dit het meest gedetailleerde en uitge-breide boek dat ooit over pyrografie gepubliceerd is. Niet alleen informatie over hoe je levensechte texturen kunt aanbrengen en schaduw technieken beheersen, maar ook hoe je de voor jouw specifieke ontwerp brandstiften kunt maken.
Een fotogalerij van werkstukken wordt begeleid met tips over marketing en verkoop van je werkstukken.
Engelstalig.

Prijs: € 21,95formaat 277 x 211 mm, 160 bladz., bestelnr. pyr-09

pyrogravureINTRODUCTION TO PYROGRAPHY
Stephen Poole

Daniel Wright's enthousiasme voor pyrogravure is prachtig vastgelegd in een reeks gemakkelijk te volgen stap voor stap foto's.
Hij laat je specifieke methodieken zien, maar ook de traditionele manier van brandschilderen, het creëren van landschappen, bomen, bloemen, dieren en gebouwen.
Daarnaast de gebruikelijke adviezen en instructies.
Engelstalig.

Prijs: € 24,95formaat 289 x 213 mm, 96 bladz., bestelnr. pyr-10bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkostenbestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.