pyrografie of houtbranden


Pyrografie, ook wel houtbranden of brandschilderen op hout genoemd, heeft zich langzamerhand van ambacht tot kunstvorm ontwikkeld.
Het lijkt wel op een gravure, en onze zuiderburen hebben het dan ook over pyrogravure. Voor deze manier van houtbewerken kun je een soldeerbout gebruiken, maar die is vaak te heet. Beter is het om te werken met een brandapparaat met een trafo die voor dit doel gemaakt is, zodat je de temperatuur kunt regelen.
Dat houtbranden of pyrogravure goed te leren is, en zich tot een echte kunstvorm heeft ontwikkeld, mag wel blijken uit de inhoud van de boeken die hieronder zijn weergegeven.
Bestellen kan door het bestelformulier in te vullen dat zich onderaan deze pagina bevindt.

woodburning with style [meer informatie] WOODBURNING WITH STYLE: Pyrography Lessons and Projects with a Modern Flair

Dit is niet het ambacht van je grootmoeder, maar het zijn creaties van Simon Easton, die zijn eigen stijl van houtbranden omgedoopt heeft in "wood tattoos", omdat ze hem herinneren aan het krijgen van een tatoeage. Ze hebben met elkaar gemeen dat een oppervlak gemarkeerd wordt, en beide kunnen ze gebruikt worden om een gebeurtenis te herdenken of een gevoel uit te drukken.
Zijn progressieve manier van lesgeven leert houtbranders een eigen creatieve stijl in pyrografie te ontwikkelen. Zowel beginners als zij die ervaring met houtbranden hebben, zullen geïnspireerd worden door zijn eigentijdse en hippe ontwerpen. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 279 x 218 mm, 208 bladz., bestelnr. pyr-03

pyrografie voorbeelden PYROGRAPHY DESIGNS

Hier is een verzameling van pyrografie voorbeelden voor houtbranders, die allemaal gebruikt kunnen worden zonder dat er inbreuk op auteursrecht gedaan wordt. Norma Gregory deelt haar ontwerpen en laat je ook zien welke elementen je toe kunt voegen, om honderden nieuwe beelden te creëren.
Onder meer patronen van vogels, zoogdieren, onderwater leven, bloemen en vruchten, landschappen, zeegezichten en Keltisch knoopwerk. Engelstalig.

Prijs: € 14,95 formaat 274 x 211 mm, 112 bladz., bestelnr. pyr-04

pyrografie hoe doe je dat Great Book of Woodburning: PYROGRAPHY TECHNIQUES, Patterns & Projects for All Skill Levels

Lora Irish, een bekende kunstenares op het gebied van creatieve houtbewerking, onthult in dit boek haar geheimen op het gebied van pyrografie. Ze geeft hier essentiële informatie over de basis technieken voor het houtbranden, namelijk de temperatuur, de snelheid en intentie van het branden, textuur en gelaagdheid.
Zowel beginners als ervaren houtbranders kunnen profiteren van de 30 patronen die in dit boek met een duidelijke stap voor stap instructie behandeld worden.
Een aantal kleurenfoto's geven een goede impressie van de door haar gerealiseerde kunstwerken. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 formaat 272 x 218 mm, 200 bladz., bestelnr. pyr-05

pyrography workbook PYROGRAPHY WORKBOOK: A Complete Guide to the Art of Woodburning

Sue Walters is een internationaal gerenommeerde kun- stenares op het gebied van pyrografie, en winnares van een groot aantal prijzen op dit gebied.
Met dit boek leert ze je alles wat je zou moeten weten over het houtbranden.
Het bevat informatie over apparatuur, materialen, maken van patronen en technieken.
Die projecten worden behandeld, van beginnende tot ervaren houtbrander. Engelstalig.


Prijs: € 19,95 formaat 279 x 213 mm, 138 bladz., bestelnr. pyr-08

cursus pyrografie PYROGRAPHY WORKSHOP with Sue Walters:
Hawk Portrait, Step-by-Step Woodburning Tutorial and Beginner's Guide

Met de aanschaf van deze set met 2 dvd's haal je als het ware een cursus pyrografie of privé les houtbranden in huis.
Ideaal voor de beginner, maar ook voor de al wat ervaren houtbrander die zijn of haar vaardigheden wil vergroten. De eerste twintig minuten zijn een introductie tot pyrografie, hierna aangevuld met 10 lessen die resulteren in de creatie van een prachtige in hout gebrande havik.
Deze dvd set bevat ook een boekje van 16 bladzijden in kleur, met twee patronen voor het havik project, een foto van het werkstuk en foto's van meer dan 60 texturen, die je met behulp van vier waardevolle tips kunt maken. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 bestelnummer pyr-07-dvd
bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkostenbestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.