oude boeken

bohlen collectionTHE FINE ART OF WOOD: The Bohlen Collection.

Een verzameling fijnzinnige kunst uit hout, zorgvuldig bijeengebracht door Bonita Fike, die als curator verbonden is aan het instituut voor moderne kunsten in Detroit. Een verzameling over het eigentijdse houtdraaien met meer dan 130 pronkstukken uit de jaren '90. Een boek vol prachtige foto's, bedoeld om te inspireren en te verbazen. Met een interessante inleidende discussie over houtdraaien als kunst versus het ambacht.


Prijs: € 39,50formaat 23 x 30 cm, 136 bladzijden,   bestelnr. hd-18

houtsnijtechniekencursus houtsnijdenHOUTSNIJTECHNIEKEN

Dit boek van Antony Denning bevat uitgebreide informatie om met houtsnijden aan de slag te kunnen. Van het bedenken en uittekenen van een ontwerp, tot het kiezen van de juiste houtsoort en gereedschap. Ook worden de verschillende methoden en technieken met betrekking tot de afwerking besproken. Duidelijke instructies, tekeningen en kleurenfoto's leiden de lezer door de opeenvolgende fasen van het project. In dit boek worden u twaalf gevarieerde projecten behandeld, waarin alle aspecten van houtsnijden aan bod komen; van een slacouvert en een briefopener via lettersnijden tot een reliëfpaneel en een driedimensionale kat.


Prijs: € 7,95formaat 225 x 225 mm, 176 bladzijden, bestelnr. hs-21
dit boek is niet meer leverbaar


houten speelgoedHOUTEN SPEELGOED, 100 werkstukken voor binnen en buiten zelf maken

Willem Aalders behandelt in dit boek houten speelgoed uit vroeger tijden met evenveel liefde als bijvoorbeeld een race-auto of een transportvliegtuig. Voor de beginnende amateur schreef en illustreerde hij een apart, uitvoerig hoofdstuk over gereedschappen en houtbewerking. Aan de hand daarvan kan men de techniek van het eenvoudige houtbewerken zonder al te veel moeite onder de knie krijgen. Eigenlijk staat niets het zelf maken van houten speelgoed meer in de weg: de heldere tekst en de duidelijke tekeningen en foto's geven steeds uitstekende informatie.


Prijs: € 12,50formaat 200 x 200 mm, 234 bladzijden, bestelnr. hsp-01
dit boek is niet meer leverbaar

het opknappen van meubelenHET OPKNAPPEN VAN MEUBELEN

Dit is een handleiding waarin u stap voor stap de basishandelingen leert voor het opknappen van houten meubelen. Ook de eigenschappen en functies van het gereedschap en de materialen die gebruikt worden, komen aan bod. Wat te doen bij houtworm, barsten in een tafelblad, bobbels in het hout, het repareren van houtverbindingen en het herstellen van de fineerlaag, het maken van ontbrekende onderdelen, het vastzetten van loszittende onderdelen, het oppoetsen en lakken.
[meer informatie]


Prijs: € 2,99formaat 190 x 270 mm, 80 bladzijden, bestelnr. hbw-18

meubilair restaureren en reparerenMEUBILAIR RESTAUREREN EN REPAREREN

Een onmiskenbare handleiding voor beginners en gevorderden op het gebied van restauratietechnieken voor antieke meubelen, en een uitgebreid overzicht van gereedschap, materialen en uitrusting.
Een duidelijke stap voor stap uitleg van restauratie technieken, zoals het vastzetten van verbindingen, het repareren van een gebroken stoelpoot of het herstellen van een beschadigd oppervlak.


Prijs: € 22,50formaat 23 x 30 cm, 256 bladzijden,   bestelnr. hbw-03

houtverbindingenHOUTVERBINDINGEN, een complete handleiding

Houtverbindingen is een volledig handboek over iedere denkbare houtverbinding, inclusief een stap voor stap geïllustreerde uitleg hoe alle basisverbindingen gemaakt worden. Het gaat over technieken met zowel hand-, als elektrisch gereedschap.
Onmisbaar voor de hout liefhebber.


Prijs: € 19,95formaat 14,5 x 19,5 cm, 192 bladzijden,   bestelnr. hbw-05

doe het zelf meubels restaurerenDOE-HET-ZELF MEUBELS RESTAUREREN

Oude meubels betoveren door hun karakteristieke uitstraling, als pronkstuk en blikvanger, of als onderdeel van een grote collectie. Dit handboek laat aan de hand van een commode en een tafel uit de 19e eeuw, zien hoe men als doe-het-zelver goede resultaten bij de restauratie kan bereiken. Het arbeidsproces wordt stap voor stap gedemonstreerd vanaf de schadeanalyse tot aan het gerestaureerde meubel. Belangrijke punten zijn: [meer informatie]


Prijs: € 4,99formaat 165 x 225 mm, 80 bladzijden, bestelnr. dhz-13

houtverbindingenHOUTVERBINDINGEN, een complete handleiding

Dit is een volledig handboek over iedere denkbare houtverbinding, inclusief een stap voor stap geïllus- treerde uitleg hoe alle basisverbindingen gemaakt worden. Het gaat over technieken met zowel hand-, als elektrisch gereedschap.
Onmisbaar voor de hout liefhebber.


Prijs: € 24,95formaat 17 x 21 cm, 192 bladzijden,   bestelnr. hvb-01

de houtgidsDE HOUTGIDS

De houtgids is een boek dat bedoeld is voor iedereen die met hout werkt, met hout te maken heeft of meer van hout wil weten. Het kan informatie geven over het hout wat je al verwerkt, maar ook inspiratie geven om eens een andere houtsoort te gaan gebruiken.
Op alfabetische volgorde worden de meest populaire soorten hout in de wereld behandeld, waarbij de eigenschappen van de betreffende houtsoort uitvoerig behandeld wordt.
Duidelijke en sprekende foto's van elke houtsoort maken dit tot een levendig boek, waarin het door de ringband gemakkelijk bladeren is.


Prijs: € 9,95formaat 165 x 205 mm, 256 bladzijden, bestelnr. hbw-06
dit boek is niet meer leverbaar

boomhut makenDE BOOM IN, bouw je eigen boomhut

In deze praktische handleiding staan twaalf inspirerende ontwerpen voor boomhutten; toegelicht wordt hoe je een geschikte boom kiest, de juiste materialen uitzoekt, een constructie maakt en het uiteindelijke resultaat mooi aankleedt.Dit boek bevat naast bouwinstructies, tekeningen en veel info over materiaalkeuze ook volop creatieve ideeën en goede adviezen: een simpele hut in een rechte boom, eentje die zich uitstrekt over verschillende brede takken, of zelfs een schommelende hut tussen twee bomen in.
Projecten: onbewoond eilandhut, piratenschip, molen, vuurtoren, troon, spookhuis, sprookjeskasteel, vogel- nest, fort, auto, vliegend tapijt, vliegtuig.


Prijs: € 15,00formaat 192 x 220 mm, 160 bladz., bestelnr. bhm-02

praktisch handboek houtbewerkenPRAKTISCH HANDBOEK HOUTBEWERKEN

Dit boek over houtbewerking is misschien wel het beste alternatief voor een cursus houtbewerking. Stap voor stap worden de basistechnieken van het houtbewerken geleerd. Veel beginnende houtbewerkers weten niet welk gereedschap of welke machine ze moeten kopen en uiteindelijk zitten ze met spullen die niet nodig zijn. Dit boek leert welke materialen en gereedschappen op welk niveau je nodig hebt en hoe je beter kunt worden door de reeks aan technieken uit te breiden.


Prijs: € 24,50formaat 23 x 30 cm, 288 bladzijden,  bestelnr. hbw-01

compleet handboek houtbewerkingcompleet handboek HOUTBEWERKING

Hout is een materiaal dat zich gemakkelijk laat bewerken, zowel handmatig als machinaal. Met wat kennis en inzicht, handigheid, het juiste gereedschap en tijd, kun je de mooiste meubelstukken en voorwerpen voor in je huis en tuin. maken. Dit complete handboek staat vol vakkundige informatie en adviezen en een groot aantal stap-voor-stap projecten voor de doe-het-zelver. Je vindt de verschillende onderdelen gemakkelijk terug door de indeling van het boek in drie kleuren:
Basics: praktische informatie over de werkplaats en de verschillende soorten gereedschap, de basistechnieken, zoals het maken van houtverbindingen en het verlijmen van onderdelen, het gebruik van hout
Projecten voor binnen: opbergmeubels, legplanken, boekenkasten, kisten, salontafels, speelgoedhuisjes en poppenhuizen
Projecten voor buiten: tuinmeubilair zoals tafels, stoelen, ligstoelen, vogelhuisjes en voederplanken, speelhuisjes en zandbakken

Dankzij de gemakkelijk te volgen instructies, schema's en praktische tips kan elke doe-het-zelver de projecten in dit boek tot een goed einde brengen, van eenvoudige opbergbakken op wieltjes en een leuke speelboerderij tot een stijlvolle salontafel met een glazen blad.

Prijs: € 29,95formaat 240 x 210mm, 319 bladz., bestelnr. hbw-32

designs for whittling and wood carving1001 DESIGNS FOR WHITTLING AND WOOD CARVING

Een goed boek voor beginners die eenvoudige voorwerpen zoeken, zoals versieringen voor de kerstboom, vormen voor boterkoekjes, landloper figuren, silhouetten en nog meer eenvoudig snijwerk. Geen foto's maar veel tekeningen. De basistechnieken worden nader toegelicht en er wordt aangegeven hoe je missers kunt voorkomen. Voor de ervaren houtsnijder zijn in dit boek ondermeer ontwerpen voor speelgoed, windwijzers, muziekinstrumenten, karikaturen, mens- en dierfiguren opgenomen. Engelstalig.

Prijs: € 16,95formaat 230 x 300 mm, 192 bladzijden, bestelnr. hs-09


cursus marqueterieTHE MARQUETRY COURSE
Jack Metcalfe & John Apps

Deze cursus marqueterie is een complete introductie van dit ambacht. Kleurenfoto's begeleiden de gedetail leerde instructies over alles wat je moet weten om deze manier van houtbewerking onder de knie te krijgen.
De basisoefeningen zijn gericht op het ontwikkelen van de verschillende technieken die voor deze methode van inlegwerk nodig zijn.
Hierbij leer je hoe, en welke gereedschappen en mate- rialen je moet gebruiken, en leer je de verschillende technieken voor het snijden van fineer.
De 10 ontwerpen die behandeld worden kunnen als norm beschouwd worden voor het klassieke inlegwerk.
Engelstalig.

Prijs: € 21,95formaat 234 x 203 mm, 176 bladz., bestelnr. mar-01

houtbewerkingsgidsDE HOUTBEWERKINGS GIDS

Een compleet handboek voor alle essentiële houtbewer-kingstechnieken, van zagen en schaven tot lijmen en afwerken. Ook specialistische technieken zoals fineren, houtsnijden, houtdraaien en politoeren worden behan-deld.
Leer hoe je elektrisch en handgereedschap op de juiste manier gebruikt om tot een goed resultaat te komen.
Kies uit verschillende projecten om de technieken te oefenen.Eenvoudig meubilair en decoratieve voorwer-pen, compleet met zaaglijsten en volledige instructies.
Dankzij de ringband blijft het boek goed open liggen op de werkbank.
Een galerie van voorbeelden van voorbeelden van profes-sionele houtbewerkers vormt een bron van inspiratie.
Een beknopte lijst met kenmerken van populaire houtsoorten helpt je de beste keuze te maken voor je projecten. [meer informatie]

Prijs: € 9,95formaat 165 x 205 mm, 256 bladz.     bestelnr. hbw-29