lintzaag

Een lintzaag of lintzaagmachine is een zaagmachine met veel toepassings mogelijkheden.
Je kunt er dun en dik hout mee zagen, recht toe recht aan zagen, bochten zagen, vaak onder een hoek zagen, en een lintzaag-machine wordt ook vaak gebruikt om kunststof of zachte non-ferro metalen te zagen.
Voor het zagen van staal wordt ook vaak een lintzaagmachine gebruikt, maar dan hebben we het over een heel ander type.       Op deze pagina staan de lintzagen die voor het zagen van hout ontworpen zijn.

De laatste jaren zijn er steeds meer tafelmodellen op de markt gekomen, die in eerste instantie bedoeld zijn voor hobbymatig gebruik. Over het algemeen hebben deze machines een redelijk vermogen en kun je er aardig wat mee doen. Let bij de aanschaf ervan vooral op de zaaghoogte en diepte, die bepalend zijn voor wat je er mee kunt zagen. Daarnaast is het goed te weten dat de breedte van het zaaglint vaak beperkt is tot 12 of soms 15 mm. Ook is het goed te weten dat zaaglinten voor een machine met 3 wieltjes vaak minder lang mee gaan dan een model met 2 wielen. Dat heeft te maken met de bocht, oftewel de radius, die het zaaglint onder relatief hoge snelheid steeds moet maken.

Dat heeft tot gevolg dat vanwege metaalmoeheid haarscheurtjes ontstaan waardoor het zaaglint plotseling breekt. En dat is vooral jammer wanneer het nog scherp genoeg was om er nog vele uren mee te zagen. Dit probleem speelt vaak niet met het zaaglint dat met een nieuw mee geleverd wordt, maar doet zich vaak voor wanneer men een vervangend zaaglint gaat gebruiken.

De meeste nieuwe kleine lintzaagmachines worden geleverd met lintzaagjes van flexibel koolstofstaal en hebben een dikte van 0,36 mm. Voor vervanging levert Memenco ook flexibele zaaglinten met deze dikte in verschillende breedtes en vertandingen, zie hiervoor de pagina met lintzagen voor de lintzaag.

lintzaagmachine 350W

Veelzijdige lintzaag met krachtige 350 W inductiemotor. Maximale zaagdiepte 80 mm, maximale zaagbreedte 190 mm.

De tafel heeft de volgende afmetingen 300 x 300 mm en is tot 45° te kantelen. De fabrieksgarantie is 3 jaar.

bestelnummer LZ-TSBS350
prijs € 159,00

Een volledige beschrijving van deze machine staat in de handleiding die als pdf bestand kan worden gedownload.De prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.


bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.