kinder werkbankDe aanschaf van een kinder werkbank kan een goed middel zijn om de kinderen zonder tegenstribbelen van de computer of televisie weg te krijgen. Bovendien is een kinderwerkbank didactisch nog zeer verantwoord ook, want om bijvoorbeeld zelf te knutselen met hout en iets met je handen maken is goed voor ieder kind. Het is goed voor de motoriek en geestelijke ontwikkeling. Ook wanneer een kind graag met zijn of haar houten speelgoed werkbank mag spelen en deze langzamerhand ontgroeit, is de aanschaf van een kinder werkbank een logische stap.

Gelukkig zien we dat in het onderwijs langzamerhand het besef ontstaat, dat techniek geen ondergeschoven kindje moet zijn, en dat dit vakgebied zeker zijn aandacht verdient. Ook houtbewerking maakt hier deel van uit.
Het voordeel van hout is dat het zich gemakkelijk laat bewerken en dat je het in feite spelenderwijs kunt leren. Het inzicht wat een kind hierdoor krijgt en het leren beheersen van bepaalde technieken heeft vaak tot gevolg dat op latere leeftijd de leerstof van andere vakken sneller wordt opgepakt. Ook hier geldt: jong geleerd is oud gedaan en dan kan de aanschaf van een kinderwerkbank al een kleine investering voor de toekomst zijn.
Een bestelling plaatsen kan door het formulier in te vullen dat zich onderaan deze pagina bevindt.kinder werkbank "doerak"


kinder werkbank

kinderwerkbank

Het model doerak is uitgevoerd met een voortang en een zijtang, en wordt met vier houten bankhaken geleverd. Het werkblad is gemaakt van 40 mm dik beuken, en kan dus een stootje hebben. Door middel van stelvoeten is de werkhoogte instelbaar van 640 tot 740 mm, zodat deze met het kind mee kan groeien.

formaat werkblad: 780 x 400 mm
totale breedte inclusief zijtang: 920 mm
totale diepte inclusief voortang: 540 mm
basis hoogte werkbank: 640 mm
gewicht: 30 kg

prijs: € 345,00.kinderwerkbank "minior"


kleuter kinderwerkbank

Speciaal voor peuters en kleuters is de minior ontworpen. Het is een werkbankje dat geschikt is voor allerlei knutsel aktiviteiten. Of het nu timmeren en zagen is, knippen en plakken, verven, kleien of boetseren, met de minior kun je een kind een eigen knutseltafel geven.
Het blad is gemaakt van mdf en heeft een toplaag van hardplastic, vaak formica genoemd, en heeft een frisse rode kleur. De voordelen van deze toplaag zijn dat het hard is, geen vocht opneemt en zeer gemakkelijk schoon te maken is.
Verder heeft deze kinder werkbank een robuust onderstel van scandinavisch grenen en worden 4 kunststof bankhaken meegeleverd.

formaat werkblad: 840 x 360 mm
hoogte werkbank: 630 mm
gewicht: 16 kg

prijs: € 179,00kinderwerkbank "littleboy"kinderwerkbank werkbankje voor kinderen


De little boy, maar je mag dit model natuurlijk ook little girl noemen, is een ideale werkbank voor kinderen, maar ook de rest van het gezin kan dit werkbankje als hobby werkbank gebruiken.
Robuust, handelbaar en heeft evenals de minior een werkblad van mdf met een harde rode toplaag.
Wordt standaard met vier kunststof bankhaken geleverd.
Een kwalitatief hoogwaardig produkt uit Zweden voor een relatief lage prijs.

formaat werkblad: 850 x 500 mm
hoogte werkbank: 820 mm
gewicht: 22 kg

prijs: € 340,00werkbank model "switch"Ook dit model van Sjöbergs voldoet aan de primaire eisen die je aan een degelijke kleine werkbank mag stellen. Standaard worden er vier kunststof bankhaken en twee onderstellen voor verschillende werkhoogtes meegeleverd, zodat deze werkbank voor kinderen en volwassenen geschikt is. Wordt hij als kinder werkbank aangeschaft, dan kan de hoogte van de werkbank op latere leeftijd worden aangepast. Maar ook voor senior is dit model als hobby werkbank zeer geschikt. Mocht het van pas komen dan is het vrij eenvoudig om van onderstel te switchen.

formaat werkblad: 870 x 360 mm
totale lengte inclusief zijtang: 1000 mm
totale breedte inclusief voortang: 490 mm
hoogte werkbank: 640 mm of 860 mm
gewicht: 30 kg

prijs: € 345,00kinder werkbank model "twin"nooitgedacht werkbank

Met zijn tweeën aan één werkbank zagen, timmeren, knutselen met hout enzovoort kan natuurlijk best gezellig zijn, maar dan moet je geen last van elkaar hebben. Het model twin is hier uitermate geschikt voor. Een erg solide kinder werkbank met een beukenhouten blad met een dikte van 45 mm en een werkbank waar de kinderen ieder voldoende ruimte hebben. Er kan gekozen worden uit een werkhoogte van 670 of 750 mm.

formaat werkblad: 1130 x 480 mm
totale lengte inclusief zijtang: 1250 mm
totale breedte inclusief voortang: 600 mm
dikte rand: 90 mm
gewicht: 35 kg

prijs: € 498,00werkbank model "jumbo"Als groepje lekker te zagen en timmeren is misschien nog wel leuker. Het model jumbo is zo ontworpen dat vier kinderen op hun eigen plekje met hout bezig kunnen zijn. Maar natuurlijk kan deze werkbank ook als multifunctionele werktafel gebruikt worden. Evenals het model twin heeft deze werkbank een bladdikte van 45 en een randdikte van 90 mm, en is deze leverbaar met een werkhoogte van 670 en 750 mm.

formaat werkblad: 1130 x 610 mm
totale lengte inclusief zijtang: 1250 mm
totale breedte inclusief voortang: 850 mm
dikte rand: 90 mm
gewicht: 60 kg

prijs: € 859,00


Als aanvulling op het programma kinderbanken is er ook een specifiek samengesteld pakket kindergereedschap voor de kinder werkbank.


knutselen met houtKNUTSELEN MET HOUT

Dit boek is geschreven voor de jonge houtbewerker of bewerkster, maar ook volwassenen kunnen bij het lezen er van geïnspireerd worden voor het maken van bijvoorbeeld houten speelgoed. Het boek bevat tal van originele ideeën voor kleurrijk speelgoed en prachtige kunstwerkjes, die stap voor stap worden uitgelegd. In dit boek over knutselen met hout krijg je een mooi overzicht van de verschillende soorten hout en hun toepassing, praktische tips voor het juiste gebruik van gereedschap en originele projecten om aan de slag te gaan. Met planken, balkjes, latten, spaanplaat of stokken maak je huisjes, autootjes of bootjes, maar ook klimkevers, een vlinderpuzzel, een piratenkegelspel of een ratel. Stapsgewijze instructies leggen precies uit hoe je te werk moet gaan om origineel speelgoed, leuke figuren en mooie decoraties te maken.
Laat je creativiteit op de vrije loop gaan.

Prijs: € 16,95formaat 290 x 210 mm, 176 bladz., bestelnr. hbw-33
< terug naar overzicht werkbanken


bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkostenbestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.