intarsiaEen ander woord voor intarsia is inlegwerk. Het is een techniek die al in het verre verleden werd toegepast, maar hier vooral in de gouden eeuw populair is geworden.
Uit een plank werden kleine dunne stukjes hout met een bepaalde vorm gesneden, en de uitsparingen werden weer ingelegd met andere houtsoorten, ivoor, edelstenen, parelmoer of metalen zoals messing, om maar wat mogelijkheden te noemen.
Alles werd goed aan elkaar vastgelijmd en na het schuren had je een mooi glad oppervlak met een bepaalde voorstelling of motief.
Je kunt nu wel stellen dat dit inlegwerk in hout zich tot een bepaalde kunstvorm heeft ontwikkeld, waarbij het driedimensionale effect ook rol is gaan spelen.
Voor het maken van de losse segmenten wordt veel gebruik gemaakt van een figuurzaagmachine. Dit geeft wat meer mogelijkheden dan alleen houtsnijden, maar het is en blijft voornamelijk handwerk.
Op deze bladzijde tref je een aantal boeken over dit onderwerp aan.
Bestellen kan door het bestelformulier te gebruiken dat zich onderaan de pagina bevindt.intarsia woodworking for beginnersINTARSIA WOODWORKING FOR BEGINNERS
Kathy Wise

Met de kennis, ervaring en uitleg van Kathy Wise, een echte expert op dit gebied, is de kunst van inlegwerk in hout eenvoudig te leren.
Alle basistechnieken worden duidelijk uitgelegd, maken van een patroon, zagen, schuren, lijmen, creëren van de steunplaat en de afwerking.
Hierna worden technieken behandeld die een project op een hoger niveau brengen, zoals in een kleur beitsen, driedimensionale en schaduw effecten, houtbranden en het snijden van textuur.
Een boek voor zowel de beginner als iemand met al wat ervaring die nog wat fijne kneepjes wil leren. Engelstalig.

Prijs: € 19,95formaat 274 x 216 mm, 128 bladz., bestelnr. int-01

intarsia woodworking projectsINTARSIA WOODWORKING PROJECTS
Kathy Wite

Dit boek is een collectie van 21 originele ontwerpen die de nostalgische schoonheid van de natuur en het buitenleven vastleggen.
Met de vol formaat patronen kun je meteen aan de slag. Voor degenen die nog maar net met deze artistieke stijl van houtbewerking zijn begonnen, is een beknopt hoofdstuk met tips en technieken in dit boek opgenomen. Engelstalig.

Prijs: € 16,95formaat 279 x 213 mm, 64 bladz., bestelnr. int-02

easy to make intarsiaEASY TO MAKE INTARSIA
Judy Gale Roberts en Jerry Booher

Al in de derde druk verschenen, dus nog steeds populair. Dit boek leert je de geheimen voor het maken van inlegwerk in hout.
Met behulp van het gereedschap en machines, zoals een figuurzaagmachine, die al vaak tot de basis uitrusting van de doorsnee houtbewerker behoren, en de verschillende algemeen verkrijgbare houtsoorten, kun je thuis lekker aan de gang gaan.
Gebruik dit boek als inspiratie om tijdloze kunstvoorwer- pen te maken, waarvan de familie geen afstand wil gaan doen. Engelstalig.

Prijs: € 19,95formaat 287 x 211 mm, 216 bladz., bestelnr. int-03

big book of intarsia woodworkingBIG BOOK OF INTARSIA WOODWORKING

Dit boek is een verzameling van de beste artikelen die geschreven zijn over het maken van objecten met het inleggen in hout, en gepubliceerd zijn in het tijdschrift Scroll Saw Woodworking & Crafts.
Van een 17-jarige die zijn eigen ontwerpen creëert, tot een professional die met acrylverf zijn ontwerpen een eigen accent geeft.
Er is geen betere manier om deze stijl van houtbewerking te leren, dan van iemand anders zijn ervaring.
De gedetailleerde patronen, scherpe foto's, deskundige instructies en tips en technieken, moeten je eigen inlegwerk tot een succes kunnen maken. Engelstalig.

Prijs: € 24,95formaat 279 x 216 mm, 192 bladz., bestelnr. int-04

artistic intarsia projectsARTISTIC INTARSIA PROJECTS

Garnet Hall, de auteur van dit boek, beschrijft hier projecten en technieken die het inlegwerk in hout een nieuw gezicht geeft.
Hij leert je hoe je met houtsoorten in verschillende kleuren ingewikkelde ontwerpen kunt maken.
Het resultaat is een kleurrijk driedimensionaal werkstuk.
Adviezen over zagen, lijmen en schuren van de onderdelen en het uiteindelijke vormgeven. Aan de hand van de patronen in dit boek kun je de theorie in de praktijk toepassen. Engelstalig.

Prijs: € 16,95formaat 249 x 213 mm, 128 bladz., bestelnr. int-05

wildlife intarsiaWILDLIFE INTARSIA

Dit boek behandelt portretten van 14 Noord-Amerikaanse wilde dieren waaronder een adelaar, mustang, uil en vos.
Bedoeld voor houtbewerkers van elk niveau, en met een figuurzaagmachine en doorsnee houtbewerkingsgereed- schap kunnen omgaan.
Advies over de keuze van het hout, omgaan met patronen, de steunplaat, het schuren, maar ook over complexe vraagstukken, zoals het aanbrengen van textuur en simuleren van bont. Engelstalig.

Prijs: € 19,95formaat 287 x 206 mm, 120 bladz., bestelnr. int-06
bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkostenbestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.