houtverbindingenOp deze pagina bevinden zich een aantal boeken en dvd's over het maken van houtverbindingen, gebinten, houtconstructies en houtskeletbouw.
Een van de belangrijkste beperkingen waarmee een houtbewerker te maken heeft, is de breedte en de lengte van de stukken hout die samenhangen met standaard gezaagde formaten en de natuurlijke grootte van de bomen. Naast de verbindingen om het hout te verbreden of te verlengen, zijn er nog de dwarsverbindingen en hoekverbindingen. Houtbewerkers hebben al eeuwenlang verschillende methodes bedacht om stukken hout met elkaar te verbinden waarbij rekening werd gehouden met de eigenschappen van het hout, de maakbaarheid, de functionaliteit en de esthetische kwaliteiten. Zo is er een grote verscheidenheid aan verbindingen ontstaan die in de hieronder weergegeven boeken beschreven worden.

Een bestelling plaatsen kan door het formulier in te vullen dat zich onderaan deze pagina bevindt.
houtverbindingen THE JOINT BOOK, the complete guide to wood joinery

Dit is een volledig handboek over iedere denkbare houtverbinding, inclusief een stap voor stap geïllustreer- de uitleg hoe alle basisverbindingen gemaakt worden. Het gaat over technieken met zowel hand-, als elektrisch gereedschap.
Onmisbaar voor de hout liefhebber. Engelstalig.


Prijs: € 24,95 formaat 17 x 21 cm, 192 bladzijden,   bestelnr. hvb-25

houtverbindingen hvb26 WOODWORKER'S GUIDE TO JOINERY

Het kunnen maken van verschillende houtverbindingen is fundamenteel bij het maken van meubelstukken.
Vrijwel alle houtverbindingen worden behandeld, die toe- gepast kunnen worden op massief hout, multiplex en spaanplaat.
Het boek leert je hoe je deze verbindingen zowel hand- matig, als met een bovenfreesmachine kunt maken.
Ruime aandacht voor het klemmen en lijmen, en goede informatie over een aantal handige mallen. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 231 x 188 mm, 192 bladz., bestelnr. hvb-26


complete guide to joinery boek inzien met
G o o g l e Preview
THE COMPLETE ILLUSTRATED GUIDE TO JOINERY

Gary Rogowski, een zeer ervaren houtbewerker, behandelt in dit boek elke praktisch houtverbinding. Met behulp van meer dan 1400 foto's en tekeningen laat hij zien hoe je een bepaalde houtverbinding kunt maken. De meerwaarde van dit boek is dat vaak meerdere methodes om een bepaalde verbinding te maken beschreven worden. Zo worden bijvoorbeeld elf werkwijzen behandeld om een pen en gat verbinding te maken. Dit geeft de lezer de mogelijkheid om de voor hem of haar beste optie te kiezen, en de keuze afhankelijk te maken van de vaardigheden en het beschikbare gereedschap.
Engelstalig.

Prijs: € 39,95 formaat 240 x 285 mm, 390 bladz., bestelnr. hvb-02

houtverbindingen met een bovenfrees maken DVD-ROUTER JOINERY

Een bovenfreesmachine kan gebruikt worden om snel en nauwkeurig verschillende houtverbindingen te maken. In deze video laat Gary Rogowski zien hoe vrijwel iedere houtbewerker dit onder de knie kan krijgen.


Prijs: € 21,95 speelduur 75 minuten,       bestelnr. hvb-15-dvd

[meer informatie]cursus bovenfrees boek inzien met
G o o g l e Preview
ROUTER JOINERY WORKSHOP

Deze uitgebreide cursus over het maken van houtverbindingen met een bovenfrees is in vier secties opgedeeld. Het boek begint met een cursus over de bovenfrees machine, de bovenfrezen, speciale klemmen en technieken. In het tweede deel laat de schrijver zien hoe je met de bovenfrees verschillende verbindingen in hout kunt maken. In het derde deel komen speciale technieken aan bod waar in de bovenfrees uitblinkt, zoals het maken van veelvouden van een bepaalde vorm met behulp van een mal, het frezen van gebogen randen en onvolkomenheden in het hout wegwerken. In het laatste deel worden enkele projecten behandeld, zoals een boekenkast, een opbergkistje, een paneeldeur en een tafeltje. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 220 x 255 mm, 160 bladz., bestelnr. hvb-03


power tool joinery boek inzien met
G o o g l e Preview
Bill Hylton's POWER TOOL JOINERY: tips and techniques for making strong joints with power tools

Tegenwoordig gebruiken de meeste houtbewerkers electrisch gereedschap en machines. In dit boek beschrijft Bill Hylton hoe je met behulp van een bovenfrees en cirkelzaag een grote verscheidenheid aan houtverbindingen kunt maken, inclusief zwaluwstaart verbindingen en de zogenaamde lamello (koekjes) verbindingen. Stap voor stap worden de verschillende bewerkingen met behulp van kleurenfoto's uitgelegd, en zal de lezer het maken van klassieke houtverbindingen met behulp van hedendaagse machines zich snel eigen kunnen maken. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 213 x 264 mm, 126 bladz., bestelnr. hvb-04


machine and hand joinery MACHINE AND HAND JOINERY (New Best of Fine Woodworking

Leer de geheimen van duurzame houtverbindingen, waarbij zowel traditionele als moderne gereedschappen worden gebruikt. Het vak meubelmaken gaat terug tot in de verre oudheid. Bij opgravingen in Egypte zijn naast mummies ook verschillende meubelstukken met een zwaluwstaartverbinding gevonden.
Deze houtverbinding wordt vandaag nog steeds toegepast. Het feit dat er nog duizenden en duizenden meubelstukken uit de 18e eeuw dagelijks gebruikt worden, laat zien hoe duurzaam meubelmaken kan zijn. De redacteurs van het tijdschrift Fine Woodworking hebben een aantal artikelen verzameld en dit in boekvorm uitgegeven, waarin wordt beschreven hoe je met hand- en electrisch gereedschap houtverbindingen kunt maken voor meubilair dat generaties lang mee zal gaan. Engelstalig.

Prijs: € 17,95 formaat 220 x 280 mm, 153 bladz., bestelnr. hvb-05

lijsten en panelen DVD-FRAME AND PANEL CONSTRUCTION

Het maken van lijsten en panelen is een belangrijke techniek op het gebied van houtbewerking, omdat hout, afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid, kan krimpen of uitzetten.
In deze dvd behandeld Graham Blackburn het elemen- taire stijl- en regelwerk om een goed paneel te maken.
Hij legt de functies en mogelijkheden van het ontwerp uit en laat zien hoe je deze kunt combineren bij het maken van een lijst.
Hij toont je ook hoe je de verhouding kunt bepalen tussen de lijstdelen en het paneel.
Voor het maken van de verbindingen worden zowel tradi- tionele handgereedschappen als algemene houtbewer- kings machines gebruikt. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 speelduur 40 minuten,       bestelnr. hvb-07-dvd
[meer informatie]
het maken van deuren DVD-BUILDING DOORS

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor een soort kast je bouwt, het zijn de deuren die de meeste aandacht krijgen. De deuren worden door iedereen gezien, dus je wilt dat ze visueel aantrekkelijk zijn. De deuren zullen vaak geopend en gesloten worden, dus wil je ook dat ze stevig en functioneel zijn.
In deze dvd laat Andy Rae zien hoe je allerlei deuren kunt maken, elk met zijn eigen unieke stijl en functionaliteit, afhankelijk waarvoor een bepaalde kast bestemd is.
Engelstalig.

Prijs: € 21,95 speelduur 65 minuten,       bestelnr. hvb-09-dvd
[meer informatie]
het maken van lades DVD-BUILDING DRAWERS

Wanneer je een kijkje in een paar huizen zou nemen, dan zul je allerlei lades aantreffen, elk met hun eigen stijl en functionaliteit. Er zijn tientallen manieren om lades te
maken, waarbij werkwijze en techniek van elkaar ver- schillen.
In deze dvd laat Andy Rae zien hoe je door verschillende houtverbindingen te gebruiken een breed scala aantrek- kelijke en stevige lades kunt maken, die jarenlang foutloos zullen functioneren. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 70 minuten,       bestelnr. hvb-10-dvd
[meer informatie]
lades met zwaluwstaart verbinding DVD-DOVETAIL A DRAWER

Wanneer je wilt leren hoe je goed passende lades moet maken, dan is deze dvd een goede workshop.
De professionele meubelmaker Frank Klausz laat zien hoe je op een snelle en nauwkeurige manier zonder mallen of sjablonen zwaluwstaart verbindingen kunt maken. Dan nog een beetje lijm en de onderdelen kunne in elkaar gezet worden. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 55 minuten,       bestelnr. hvb-11-dvd
[meer informatie]
pen- gatverbinding DVD-MAKING MORTISE AND TENON JOINTS

Veel houtbewerkers vertrouwen op de veelzijdige pen- en gatverbinding, en passen die ondermeer toe bij het maken van lijsten en panelen, tafels en stoelen. Frank Klausz laat je zien hoe je een dergelijke verbinding snel en netjes kunt maken, met handgereedschap of machinaal.
De volgende onderwerpen worden behandeld:
- het ontwerp voor handwerk
- tapgaten met een beitel maken
- het zagen van de pennen
- het ontwerp voor bovenfrees en handzaag
- het frezen van de gaten
- de pennen met een lintzaag maken
- ontwerp voor vierkante gatenboor en zaagtafel
- pennen met een zaagtafel maken
Engelstalig.

Prijs: € 21,95 speelduur 60 minuten,       bestelnr. hvb-08-dvd< terug naar overzicht boekenBovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Verzendkosten Nederland:
- brievenbuspost tot 2 kg: € 3,00
- pakketje tot 10 kg: € 6,00

België:
- brievenbuspost tot 250 gr: € 3,00
- brievebuspost van 250 tot 500 gr: € 6,00
- brievenbuspost tot 2 kg: € 9,25
- pakketje tot 2 kg: € 11,55
- zwaardere pakketten volgens prijsopgave

Boeken en dvd's worden binnen 3 werkdagen verzonden nadat de betaling ontvangen is.

bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.