boeken over hout en houtsoorten
Op deze pagina zijn boeken weergegeven waarin verschillende houtsoorten beschreven worden, of boeken die over hout in het algmeen gaan.
In de boeken waarin de eigenschappen van de verschillende soorten hout behandeld worden, gaat het vaak om die soorten die voor commercieel gebruik geschikt zijn. Dit zijn vaak de tropische houtsoorten en de gangbare inlandse soorten. Elke houtsoort dat behandeld wordt is in het betreffende boek uitvoerig beschreven en voorzien van kleurenfoto's.
De andere boeken gaan over houtherkenning, dus het identificeren van een bepaalde houtsoort, of de toepassingen van hout in het algemeen.
Normaal worden de op deze pagina vermelde boeken uit voorraad geleverd. Mocht dit door omstandigheden niet het geval zijn, dan wordt de besteller hierover geïnformeerd.
de houtgidsTHE REAL WOOD BIBLE

De Real Wood Bible is een boek dat bedoeld is voor iedereen die met hout werkt, met hout te maken heeft of meer van hout wil weten. Het kan informatie geven over het hout wat je al verwerkt, maar ook inspiratie geven om eens een andere houtsoort te gaan gebruiken.
Op alfabetische volgorde worden 100 van de meest populaire soorten hout in de wereld behandeld, waarbij de eigenschappen van de betreffende houtsoort uitvoerig beschreven wordt.
Duidelijke en sprekende foto's van elke houtsoort maken dit tot een levendig boek, waarin het door de ringband gemakkelijk bladeren is. Engelstalig


Prijs: € 26,95formaat 165 x 205 mm, 256 bladzijden, bestelnr. hbw-31


world woods in colourWORLD WOODS IN COLOUR.

Dit boek geeft gedetailleerde informatie over 275 verschillende soorten hout, die wereldwijd dagelijks gebruikt worden. Van elke houtsoort die behandeld wordt is een duidelijke foto.
Mechanische eigenschappen van de houtsoorten wor- den uitvoerig behandeld. Zowel de botanische naam als vaak de diverse benamingen in de handel en per land zijn duidelijk geïndexeerd. Een goed en overzichtelijk naslagwerk voor iedereen die meer over een bepaalde houtsoort te weten wil komen. Engelstalig.
[meer informatie]


Prijs: € 49,50 formaat 180 x 250 mm, 320 bladzijden, bestelnr. hbw-07

the wood bookTHE WOOD BOOK, the complete plates.

Het orgineel, dat tussen 1888 en 1913 door Romeyn Beck Hough werd samengesteld, was voorzien van echte houtmonsters, en is nooit meer geëvenaard. Maar deze herziene uitgave als jubileumaktie van uitgeverij Tasschen is ook zeer de moeite waard. Van elke houtsoort die behandeld wordt, totaal 354 houtsoorten, tref je drie verschillende doorsnedes aan: radiaal, horizontaal en verticaal. Iedereen die met hout of houtbewerking te maken heeft, zal van al deze verschillende houtsoorten genieten, waarvan er al veel zeer moeilijk of niet meer te verkrijgen zijn.
Geschreven in het Engels, Frans en Duits.


Prijs: € 39,50formaat 170 x 240 mm, 799 bladzijden, bestelnr. hbw-10

houtdraaien boek gesegmenteerd houtdraaienWHAT WOOD IS THAT?

Hout is 's werelds meest veelzijdige en structurele hulpbron. Het is sterk, soepel en natuurlijk, maar hoe moet je voor een bepaald project een houtsoort kiezen.
Deze opmerkelijke collectie van veertig echte houtmonsters tonen de kleur en structuur van de meest toegepaste houtsoorten. Identificatie van bomen door gedetailleerde tekeningen van het blad en de vruchten. Oorspronkelijk in 1969 uitgegeven en nu al de achtste druk.
Van elke boom wordt uitgelegd waar deze groeit en hoe je het hout het beste kunt toepassen. Een boek voor de houtbewerker en houtliefhebber. Engelstalig.

Prijs: € 32,50formaat 226 x 147 mm, 160 bladz., bestelnr. hbw-34

understanding woodUNDERSTANDING WOOD.

Een fantastisch standaardwerk, geschreven door
R. Bruce Hoadly, dat helaas nog steeds niet in het Nederlands vertaald is.
Het geeft antwoord op de vragen wat is hout, waarom doet hout wat het doet en wat kun je allemaal met hout doen. In deze nieuwe uitgave is nu ook informatie toegevoegd over het verlijmen van hout, composieten en de afwerking en bescherming van hout. Het soortelijk gewicht van de houtsoorten en hun handels- namen zijn in een bijlage opgenomen. Engelstalig. [meer informatie]


Prijs: € 39,50 formaat 230 x 280 mm, 280 bladzijden, bestelnr. hbw-08

identifying woodIDENTIFYING WOOD, accurate results with simple tools

Een simpele maar precieze methode om de houtsoort te bepalen. In dit boek legt R. Bruce Hoadly uit, hoe je door de kopse kant van een stuk hout te bekijken, en dit te vergelijken met een houtmonster of een goede foto, de houtsoort kunt bepalen. Het enige wat je nog nodig hebt is een vergrootglas of een loupe. Zelfs voor een amateur wordt het eenvoudig om een stuk hout te identificeren. Daarover zijn zelfs de experts het met elkaar eens. Engelstalig. [meer informatie]


Prijs: € 39,50 formaat 230 x 280 mm, 228 bladzijden, bestelnr. hbw-09

hout, identificatie en gebruikWOOD, identification & use

Een uniek en visueel bijna verblindend handboek van Terry Potter over wel 400 verschillende houtsoorten. In dit boek worden 200 soorten gedetailleerd beschreven, daarnaast worden nog 200 beknopt behandeld. Een schat van informatie over de belangrijkste houtsoorten die dagelijks gebruikt worden. Prachtige kleurenfoto's en veel praktische informatie, met daarbij ook aandacht voor dreigende houttekorten en potentiële gevaren voor de gezondheid bij het bewerken van hout.
Engelstalig.


Prijs: € 32,50 formaat 220 x 280 mm, 288 bladzijden, bestelnr. hbw-11

touch woodtouch WOOD, The Rediscovery of a Building Material

Hout vraagt om aangeraakt te worden. Het geeft niet alleen een gevoel van behaaglijkheid en stabiliteit, maar heeft ook een natuurlijke charme. Al eeuwenlang wordt hout als economisch, multifunctioneel en zichzelf vernieuwend bouwmateriaal gebruikt. Door een groeiende bewustwording van effecten op natuur en milieu, is er weer nieuwe aandacht voor het gebruik van hout.
Hedendaagse architecten passen dit traditionele bouwmateriaal op een soms gewaagde manier toe, wat tot zeer speciale gebouwen kan leiden.
touch WOOD presenteert 63 internationale projecten, van ondermeer architecten als Kengo Kuma, Steven Holl en Matteo Thun. Dit boek laat eveneens de huidige tendensen in het brede vlak van de architectuur zien. Van traditionele houten huizen tot zeer moderne ontwerpen zoals de haven terminal van Yokahama of het boomhuis in de vorm van een arendsnest in New York. Engelstalig.


Prijs: € 39,50 formaat 240 x 240 mm, 256 bladzijden, bestelnr. hbw-11
Bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Verzendkosten Nederland:
- brievenbuspost tot 2 kg: € 3,00
- pakketje tot 10 kg: € 6,00

België:
- brievenbuspost tot 250 gr: € 3,00
- brievebuspost van 250 tot 500 gr: € 6,00
- brievenbuspost tot 2 kg: € 9,25
- pakketje tot 2 kg: € 11,55
- zwaardere pakketten volgens prijsopgave

Boeken en dvd's worden binnen 3 werkdagen verzonden nadat de betaling ontvangen is.

bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.
Dit formulier kan gebruikt worden om bestellingen te plaatsen.
Voor aanvullende informatie kan het contact formulier gebruikt worden.

omschrijving aantal prijs in €
naam*
voornaam/letter(s)*
straat en huisnummer*
postcode*
plaats*
telefoonnummer*
E-Mail Address*

Please enter the word that you see below.