houten speelgoed makenHouten speelgoed, kinderen zijn er vaak dol op. Houten speelgoed maken, veel volwassenen vinden het leuk om dat te doen. En het geeft een gevoel van voldoening, wanneer je je (klein)kind(eren) urenlang ziet spelen met die zelfgemaakte blokkenkar, houten trein, houten garage, houten keuken, duwkar, dat houten poppenhuis of houten hobbelpaard, en noem maar op.
Dan is speelgoed van hout toch wel wat anders dan blikken speelgoed of speelgoed van kunststof. Speelgoed van hout kun je zelf maken en als je wilt, een eigentijdse uitstraling geven, maar ook de modellen van vroeger doen het nog goed. Ook zie je dat educatief speelgoed nog vaak van hout gemaakt is.

Om zelf speelgoed van hout te maken, heb je geen uitgebreid machinepark aan houtbewerkingsmachines nodig en een hele batterij aan houtbewerkings gereedschap. Iemand voor wie houtbewerking een hobby is of degene die houtbewerken al aardig onder de knie heeft, die heeft het nodige meestal al in huis. Wat vaak nog ontbreekt is de informatie op papier. Een bouwtekening of afbeelding zou best eens handig kunnen zijn wanneer je een bepaald stuk speelgoed van hout wilt maken.

Op deze pagina tref je een aantal boeken aan over het maken van houtenspeelgoed. En ja, het zou ook niet zo zijn, of de boeken hebben een begeleidende tekst in het Engels. Maar voor een beetje houtbewerker hoeft dit geen probleem te zijn. De boeken zijn voorzien van duidelijke foto's en tekeningen. Wel moet vaak rekening worden gehouden met de maatvoering (inches in plaats van milimeters of centimeters).

Bij een deel van de boeken is het mogelijk om een aantal bladzijden te bekijken met behulp van Google Preview. Door op de betreffende link te klikken kom je op een webpagina met meer informatie dat boek en kun je de Google Preview Tool openen en door een deel van het boek bladeren.
Voor een bestelling kan van het bestel formulier gebruik gemaakt worden, dat zich onderaan deze pagina bevindt.

knutselen met hout KNUTSELEN MET HOUT

Dit boek is geschreven voor de jonge houtbewerker of bewerkster, maar ook volwassenen kunnen bij het lezen er van geïnspireerd worden voor het maken van bijvoorbeeld houten speelgoed. Het boek bevat tal van originele ideeën voor kleurrijk speelgoed en prachtige kunstwerkjes, die stap voor stap worden uitgelegd. In dit boek krijg je een mooi overzicht van de verschillende soorten hout en hun toepassing, praktische tips voor het juiste gebruik van gereedschap en originele projecten om aan de slag te gaan. Met planken, balkjes, latten, spaanplaat of stokken maak je huisjes, autootjes of bootjes, maar ook klimkevers, een vlinderpuzzel, een piratenkegelspel of een ratel. Stapsgewijze instructies leggen precies uit hoe je te werk moet gaan om origineel speelgoed, leuke figuren en mooie decoraties te maken.
Laat je creativiteit op de vrije loop gaan.

Prijs: € 16,95 formaat 290 x 210 mm, 176 bladz., bestelnr. hbw-33

great book of wooden toys houten speelgoed boek inzien met
G o o g l e Preview
GREAT BOOK OF WOODEN TOYS

Norman Marshall was een bekend speelgoed maker, en zijn klassieke houten speelgoed was geliefd bij zowel kinderen als houtbewerkers. Zijn speelgoed gaf verschil- lende generaties uren en uren speelplezier en was gemakkelijk na te maken.
In dit boek zijn 50 stukken speelgoed uitgewerkt met foto's, tekeningen en onderdelenlijsten. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 190 x 230 mm, 211 bladz.,     bestelnr. hsp-09

xany wooden toys ZANY WOODEN TOYS that whiz, spin, pop and fly

Uniek en inventief zou je deze dynamische collectie houten speelgoed kunnen noemen. Met het maken van dit speelgoed leer je de basis vaardigheden om spannend en actievol speelgoed van hout te maken. Muntjes weg schieten, een lanceerinrichting voor knikkers, kauwgumbalmachines die op verschillende manieren kauwgumballen weg schieten, een kruisboog als proppenschieter, houten robots en andere houten figuren, om maar wat voorbeelden te noemen.
Alles wordt verduidelijkt met foto's en veel werktekeningen. Informatie over welk hout en gereedschap te gebruiken, hoe wielen en assen te maken, advies over de afwerking. De verschillende constructies zijn eenvoudig genoeg voor kinderen en ouders om deze samen te maken. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 203 x 206 mm, 223 bladz., bestelnr. hsp-10

houten puzzels maken houten speelgoed boek inzien met
G o o g l e Preview
PUZZLES IN WOOD

Dit tijdloze handboek is sinds de eerste publicatie in 1928 een uitdaging voor talloze houtbewerkers geweest.
Eenvoudig te maken voor wie genoeg heeft aan een simpele bouwtekening en vaak moeilijk te maken voor degene die de houten puzzel in elkaar wil zetten.
Een perfect boekje voor de vakman die zijn restjes hout wil veranderen in een orgineel kado. Engelstalig.

Prijs: € 11,95 formaat 152 x 230 mm, 211 bladz.,     bestelnr. hsp-12

making toys that teach houten speelgoed boek inzien met
G o o g l e Preview
MAKING TOYS THAT TEACH

Het verschil tussen goed speeldgoed en fantastisch speelgoed wordt bepaald door het feit dat dit laatste speelgoed het kind zowel vermaakt en dat het kind tegelijkertijd wat leert. De auteur Les Neufeld is een vakman op het gebied van houtbewerking, en ondermeer gediplomeerd voor het ontwerpen van educatief speelgoed. In dit boek leert hij welk speelgoed geschikt is voor kinderen op zeer jonge leeftijd, en hoe je vrij eenvoudig zelf educatief houten speelgoed kunt maken. Negen projecten worden behandeld, van eenvoudige dominostenen tot een blokkenkar en puzzeltrein. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 210 x 275 mm, 137 bladz.,     bestelnr. hsp-02< terug naar boekenBovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Verzendkosten Nederland:
- brievenbuspost tot 2 kg: € 3,00
- pakketje tot 10 kg: € 6,00

België:
- brievenbuspost tot 250 gr: € 3,00
- brievebuspost van 250 tot 500 gr: € 6,00
- brievenbuspost tot 2 kg: € 9,25
- pakketje tot 2 kg: € 11,55
- zwaardere pakketten volgens prijsopgave

Boeken en dvd's worden binnen 3 werkdagen verzonden nadat de betaling ontvangen is.

bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.