houten speelgoed makenHouten speelgoed, kinderen zijn er vaak dol op. Houten speelgoed maken, veel volwassenen vinden het leuk om dat te doen. En het geeft een gevoel van voldoening, wanneer je je (klein)kind(eren) urenlang ziet spelen met die zelfgemaakte blokkenkar, houten trein, houten garage, houten keuken, duwkar, dat houten poppenhuis of houten hobbelpaard, en noem maar op.
Dan is speelgoed van hout toch wel wat anders dan blikken speelgoed of speelgoed van kunststof. Speelgoed van hout kun je zelf maken en als je wilt, een eigentijdse uitstraling geven, maar ook de modellen van vroeger doen het nog goed. Ook zie je dat educatief speelgoed nog vaak van hout gemaakt is.

Om zelf speelgoed van hout te maken, heb je geen uitgebreid machinepark aan houtbewerkingsmachines nodig en een hele batterij aan houtbewerkings gereedschap. Iemand voor wie houtbewerking een hobby is of degene die houtbewerken al aardig onder de knie heeft, die heeft het nodige meestal al in huis.Wat vaak nog ontbreekt is de informatie op papier. Een bouwtekening of afbeelding zou best eens handig kunnen zijn wanneer je een bepaald stuk speelgoed van hout wilt maken.

Op deze pagina tref je een aantal boeken aan over het maken van houtenspeelgoed. En ja, het zou ook niet zo zijn, of de boeken hebben een begeleidende tekst in het Engels. Maar voor een beetje houtbewerker hoeft dit geen probleem te zijn. De boeken zijn voorzien van duidelijke foto's en tekeningen. Wel moet vaak rekening worden gehouden met de maatvoering (inches in plaats van milimeters of centimeters).

Bij een deel van de boeken is het mogelijk om een aantal bladzijden te bekijken met behulp van Google Preview. Door op de betreffende link te klikken kom je op een webpagina met meer informatie dat boek en kun je de Google Preview Tool openen en door een deel van het boek bladeren.
Voor een bestelling kan van het bestel formulier gebruik gemaakt worden, dat zich onderaan deze pagina bevindt.

Door op de volgende link te klikken kom je op een pagina met wat meer algemene informatie over houten speelgoed.knutselen met houtKNUTSELEN MET HOUT

Dit boek is geschreven voor de jonge houtbewerker of bewerkster, maar ook volwassenen kunnen bij het lezen er van geïnspireerd worden voor het maken van bijvoorbeeld houten speelgoed. Het boek bevat tal van originele ideeën voor kleurrijk speelgoed en prachtige kunstwerkjes, die stap voor stap worden uitgelegd. In dit boek krijg je een mooi overzicht van de verschillende soorten hout en hun toepassing, praktische tips voor het juiste gebruik van gereedschap en originele projecten om aan de slag te gaan. Met planken, balkjes, latten, spaanplaat of stokken maak je huisjes, autootjes of bootjes, maar ook klimkevers, een vlinderpuzzel, een piratenkegelspel of een ratel. Stapsgewijze instructies leggen precies uit hoe je te werk moet gaan om origineel speelgoed, leuke figuren en mooie decoraties te maken.
Laat je creativiteit op de vrije loop gaan.

Prijs: € 16,95formaat 290 x 210 mm, 176 bladz., bestelnr. hbw-33

great book of wooden toyshouten speelgoedboek inzien met
G o o g l e Preview
GREAT BOOK OF WOODEN TOYS

Norman Marshall was een bekend speelgoed maker, en zijn klassieke houten speelgoed was geliefd bij zowel kinderen als houtbewerkers. Zijn speelgoed gaf verschil- lende generaties uren en uren speelplezier en was gemakkelijk na te maken.
In dit boek zijn 50 stukken speelgoed uitgewerkt met foto's, tekeningen en onderdelenlijsten. Engelstalig.

Prijs: € 19,95formaat 190 x 230 mm, 211 bladz.,     bestelnr. hsp-09

xany wooden toysZANY WOODEN TOYS that whiz, spin, pop and fly

Uniek en inventief zou je deze dynamische collectie houten speelgoed kunnen noemen. Met het maken van dit speelgoed leer je de basis vaardigheden om spannend en actievol speelgoed van hout te maken. Muntjes weg schieten, een lanceerinrichting voor knikkers, kauwgumbalmachines die op verschillende manieren kauwgumballen weg schieten, een kruisboog als proppenschieter, houten robots en andere houten figuren, om maar wat voorbeelden te noemen.
Alles wordt verduidelijkt met foto's en veel werktekeningen. Informatie over welk hout en gereedschap te gebruiken, hoe wielen en assen te maken, advies over de afwerking. De verschillende constructies zijn eenvoudig genoeg voor kinderen en ouders om deze samen te maken. Engelstalig.

Prijs: € 19,95formaat 203 x 206 mm, 223 bladz., bestelnr. hsp-10

figuurzagen dierfigurenANIMAL PUZZLES for the scroll saw

In dit boek zijn 50 puzzels uitgewerkt, die zowel liggend, zoals de conventionele platte puzzels, als staand gepresenteerd kunnen worden. De figuurzaag patronen zijn voor zowel beginners als gevorderden ontworpen.
Dit boek heeft een verscheidenheid van foto's en tekeningen van zowel huisdieren en andere zoogdieren als van vogels en reptielen. Verder instructie over hoe te figuurzagen, houtkeuze en gedetailleerde informatie over hoe je van een foto van een dier een puzzel kunt maken. Engelstalig.

Prijs: € 14,95formaat 215 x 275 mm, 76 bladzijden, bestelnr. fz-01

houten logische puzzels crafting WOOD LOGIC PUZZLES

Eeuwenlang hebben logische puzzels als educatief speelgoed kinderen, maar ook volwassenen, vermaakt en geïnspireerd. Onderzoeken hebben aangetoond dat deze hersenbrekers een positieve invloed hebben op de handvaardigheid, het wiskundig inzicht en de algemene intelectuele behendigheid.
Ondersteund door duidelijke foto's en bouwtekeningen worden in dit boek 18 populaire houten puzzels beschre- ven. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 215 x 275 mm, 128 bladzijden, bestelnr. hsp-06

houten puzzels maken houten speelgoed boek inzien met
G o o g l e Preview
PUZZLES IN WOOD

Dit tijdloze handboek is sinds de eerste publicatie in 1928 een uitdaging voor talloze houtbewerkers geweest.
Eenvoudig te maken voor wie genoeg heeft aan een simpele bouwtekening en vaak moeilijk te maken voor degene die de houten puzzel in elkaar wil zetten.
Een perfect boekje voor de vakman die zijn restjes hout wil veranderen in een orgineel kado. Engelstalig.

Prijs: € 11,95 formaat 152 x 230 mm, 211 bladz.,     bestelnr. hsp-12

making toys that teachhouten speelgoedboek inzien met
G o o g l e Preview
MAKING TOYS THAT TEACH

Het verschil tussen goed speeldgoed en fantastisch speelgoed wordt bepaald door het feit dat dit laatste speelgoed het kind zowel vermaakt en dat het kind tegelijkertijd wat leert. De auteur Les Neufeld is een vakman op het gebied van houtbewerking, en ondermeer gediplomeerd voor het ontwerpen van educatief speelgoed. In dit boek leert hij welk speelgoed geschikt is voor kinderen op zeer jonge leeftijd, en hoe je vrij eenvoudig zelf educatief houten speelgoed kunt maken. Negen projecten worden behandeld, van eenvoudige dominostenen tot een blokkenkar en puzzeltrein. Engelstalig.

Prijs: € 19,95formaat 210 x 275 mm, 137 bladz.,     bestelnr. hsp-02

tremendous toy truckshouten speelgoedboek inzien met
G o o g l e Preview
TREMENDOUS TOY TRUCS

Dit boek zal vrijwel elke vader en grootvader aanspreken, die ooit eens zelf speelgoed van hout wilde maken. Deze vrachtwagens zijn gewoon prachtig houten speelgoed, realistisch en functioneel zonder pietluttig te zijn.
Les Neufeld behandelt in dit boek 12 verschillende ontwerpen.Kleurenfoto's en tekeningen ondersteunen de tekst.

Prijs: € 21,95formaat 225 x 275 mm, 172 bladz.,      bestelnr. hsp-03

making heirloom toys houten speelgoed boek inzien met
G o o g l e Preview
MAKING HEIRLOOM TOYS

Jim Makowicki's houten speelgoed onderscheid zich van het fabrieksmatig gemaakte speelgoed door de verfijning van het ontwerp en ook voor detail.
In dit boek worden 22 stukken speelgoed behandeld, voornamelijk speelgoed dat met transport te maken heeft (auto's, treinen, karretjes vliegtuigen en boten) en daarnaast educatief speelgoed. Door middel van foto's, bouwtekeningen en geleidelijke instructies wordt de lezer begeleid bij het maken van zijn houten speelgoed.


Prijs: € 19,95 formaat 225 x 275 mm, 151 bladz.,     bestelnr. hsp-07

marvelous transforming toyshouten speelgoedboek inzien met
G o o g l e Preview
MARVELOUS TRANSFORMING TOYS

Een uniek eigen systeem voor het voor het maken van houten speelgoed van wordt in dit boek beschreven. Jim Makowicki heeft een systeem bedacht waarbij een aantal gemakkelijk verwisselbare componenten gebruikt worden voor het maken van auto's vliegtuigen en boten. Het geeft talloze mogelijkheden, zoals je ook bij Lego of de houten versie van Mecano ziet. Een uitdaging voor veel houtbewerkers.

Prijs: € 24,95formaat 225 x 275 mm, 217 bladz.,     bestelnr. hsp-04

nestkastje bouwen Het geschikte NESTKASTJE bouwen

In dit boek vindt je meer dan 20 stap voor stap projecten, die door ervaren natuurbeschermers uitge- probeerd zijn. Aan de hand van duidelijke uitleg, foto's, materiaallijsten en de tekeningen met exacte maat aanduidingen, kun je zelf het juiste nestkastje maken voor de vogels die bij je in de buurt leven of die je voor je tuin wilt aantrekken.


Prijs: € 15,95 formaat 204 x 277 mm, 80 bladzijden, bestelnr. hsp-08
< terug naar boekenBovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Verzendkosten Nederland:
- brievenbuspost tot 2 kg: € 3,00
- pakketje tot 10 kg: € 6,00

België:
- brievenbuspost tot 250 gr: € 3,00
- brievebuspost van 250 tot 500 gr: € 6,00
- brievenbuspost tot 2 kg: € 9,25
- pakketje tot 2 kg: € 11,55
- zwaardere pakketten volgens prijsopgave

Boeken en dvd's worden binnen 3 werkdagen verzonden nadat de betaling ontvangen is.

bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.
Dit formulier kan gebruikt worden om bestellingen te plaatsen.
Voor aanvullende informatie kan het contact formulier gebruikt worden.

omschrijving aantal prijs in €
naam*
voornaam/letter(s)*
straat en huisnummer*
postcode*
plaats*
telefoonnummer*
E-Mail Address*

Please enter the word that you see below.