houtdraaien
Houtdraaien is voor veel mensen een leuke hobby geworden.
Daarnaast zijn er natuurlijk degenen die het als een beroep uitoefenen.

Op de website van Memenco tref je ook informatie aan, die voor veel houtdraaiers interessant kan zijn. Informatie over alles wat maar met hout draaien te maken heeft.

gereedschap

Er is een grote variatie aan houtdraaibeitels verkrijgbaar. Het Engelse Crown is één van de fabrikanten die zich hierin heeft gespecialiseerd.

Voor wie minder aan een naam hecht, maar goed gereedschap voor een redelijke prijs wil, heeft Memenco gereedschap van diverse fabrikanten onder de naam WHT in het programma opgenomen. Op de volgende pagina tref je een 5-delig set HSS houtdraaibeitels voor slechts 125 euro aan.

houtdraaibanken

Teknatool is en blijft de meest innovatieve producent van houtdraaibanken. Was de Nova 3000 de eerste compacte en stabiele multifunctionele houtdraaibank met een draaibare spindelkop, de DVR-XP overtreft alles. De motor is in de spindelkop geïntegreerd en de snelheden zijn elektronisch geregeld. Bekijk ook deze pagina voor meer informatie.

Scheppach is bekend als leverancier van diverse machines op het gebied van houtbewerking. Sinds vorig jaar heeft zij een nieuwe serie houtdraaibanken op de markt gebracht, die goed van kwaliteit, en aantrekkelijk in prijs zijn.

Lombarte produceert al meer dan 75 jaar machines op het gebied van houtbewerking, en is sinds kort ook in West-Europa actief.
Gezien de goede prijs - kwaliteit verhouding, heeft Memenco besloten om ook de houtdraaibanken van deze fabrikant in het verkoopprogramma op te nemen.

boeken

Veel boeken over hout draaien zijn in het engels geschreven. Voor een beginnende draaier misschien lastig, maar vaak zijn deze boeken van duidelijke foto's en illustraties voorzien. Veel bekwame en bekende houtdraaiers wonen nu eenmaal in een aantal engelstalige landen, waar in verhouding tot Nederland veel meer aan houtbewerking wordt gedaan. Op de volgende pagina's vindt je een selectie van boeken over houtdraaien.