boeken en dvd's houtdraaien en houtdraaiwerk
Boeken en dvd's houtdraaien en houtdraaiwerk is een pagina met een ruim aanbod aan boeken en dvd's over houtdraaien.
Veel boeken en dvd's zijn interessant voor de beginnende en minder ervaren houtdraaier, deze leren je om hout te draaien, of je hierin verder te ontwikkelen. Dan zijn er boeken met fantastisch en interessant houtdraaiwerk, die ook ervaren houtdraaiers en liefhebbers van bijzonder houtdraaiwerk zullen inspireren.

Op één boek na, zijn alle boeken en dvd's Engelstalig. Gelukkig zijn de meeste boeken van veel foto's voorzien, en dan zeggen plaatjes vaak meer dan woorden. Van elk boek is geprobeerd om een zo goed mogelijke Nederlandstalige samenvatting van de inhoud te geven, en als deze zover bekend aanwezig is, is van dat boek een link gelegd naar de Google Preview Tool. Wanneer je op deze link klikt, kom je op een pagina met meer informatie over dat boek en kun je met behulp van Google Preview door een deel van het boek bladeren.

Boeken en dvd's houtdraaien en houtdraaiwerk is opgedeeld in twee pagina's. Hoewel het geen strakke scheiding is, tref je op de eerste pagina voornamelijk instructieboeken aan die de basistechnieken van het houtdraaien behandelen, en die houtdraaiers toepassen bij het draaien tussen de centers, het draaien van schalen, kommen, vazen, glazen, doosjes en andere holle vormen. Zo komen het draaien van een aantal projecten aan bod, waarbij vaak uitvoerig wordt uitgelegd welke houtdraaibeitels je nodig hebt, instructies over de houtdraaibank, advies over de houtkeuze en noem maar op.

De houtdraaiers Dennis White en Chris Stott hebben een cursus houtdraaien op dvd laten zetten. Vooral een beginnende houtdraaier of iemand met nog niet zo veel ervaring, kan hier nog veel van leren.

Op de pagina boeken houtdraaien (vervolg) zijn boeken en dvd's vermeld die zich op een wat specifieker onderwerp richten en waarbij je in ieder geval de basistechnieken onder de knie moet hebben om ze te kunnen maken, zoals het draaien van pennen, sieraden en miniaturen, het draaien van rariteiten, het gesegmenteerd houtdraaien en het draaien van onderdelen voor restauratiewerkzaamheden, om wat voorbeelden te noemen. Ook boeken over het kunstzinnige houtdraaien en boeken met voorbeelden tref je hier aan.

De meeste boeken en DVD's over houtdraaien kunnen uit voorraad geleverd worden. Het kan zijn dat een bepaald boek of DVD tijdelijk uitverkocht is en in bestelling staat. Dit kan een levertijd van enkele weken tot gevolg hebben. Mocht dit het geval zijn, dan ontvangt de klant hierover bericht.
Voor bestellingen kan het formulier gebruikt worden dat zich onderaan deze pagina bevindt.
het basisboek houtdraaien HET BASISBOEK HOUTDRAAIEN

Zoals in het voorwoord wordt verwoord:
Dit basis boek houtdraaien is vooral bedoeld voor de beginnende houtdraaier, maar is geen lesboek. Het bevat de beschrijving van de basistechniek en hoe je het beste met houtdraaien kunt beginnen.
De kunst van het houtdraaien wordt in dit boek vanaf de basis uitgelegd, waarbij de volgende punten onder de aandacht komen:
- welke houtdraaibank heb ik nodig
- welke houtdraaibeitels moet ik aanschaffen
- welke houtsoort is geschikt om mee te beginnen
- hoe moet ik het hout opspannen
- hoe houd ik de houtdraaibeitel vast
- hoe maak ik de verschillende profielen

Van het maken van een ontwerp tot de afwerking van een werkstuk wordt alles uitgelegd over het draaien van profielen in hout.


Prijs: € 24,95 formaat 19 x 26 cm, 71 bladzijden,    bestelnr. hd-19

the frugal woodturner THE FRUGAL WOODTURNER

Geld besparen is een onderwerp waar tegenwoordig iedereen wel mee bezig is. Ook Ernie Connover, leraar en auteur, die met dit boek zijn kennis deelt, en met bruikbare adviezen en ideeën komt voor het inrichten van een betaalbare werkplaats om hout te draaien.
The frugal woodturner is een uitgebreide gids met advies over de aanschaf van een houtdraaibank, nieuw of gebruikt, zelf een houtdraaibank maken, gedetailleerde informatie over houtdraaibeitels en het slijpen er van. Een deel van het boek is gewijd aan het houtdraaien, met nuttige tips over welke houtsoorten je kunt gebruiken, en hoe je nat hout, brandhout en resthout kunt draaien. Zijn overzicht met zeer bruikbare tips voor drie verschillende budget niveaus, kan voor met name de beginnende houtdraaier erg waardevol zijn.

Prijs: € 19,95 formaat 295 x 218 mm, 176 bladz., bestelnr. hd-77

houtdraaien boek cursus houtdraaien LEARN TO TURN

Deze laagdrempelige en leuke educatieve handleiding is geschreven voor echte beginners die willen leren houtdraaien. Lezers krijgen advies over elke fase in het proces, inclusief het selecteren van de juiste houtdraaibank, de veiligheids aspecten en het inrichten van een werkplaats, een overzicht van de te gebruiken houtdraaibeitels en hoe ze te slijpen, het schuren en de afwerking. Stap voor stap instructies voor acht projecten, waaronder een vogelhuisje, een eenvoudige schaal en een pepermolen. Daarnaast nog wat eenvoudige oplossingen voor veel voorkomende begin- nersfouten. Engelstalig.

Prijs: € 16,95 formaat 282 x 218 mm, 120 bladz., bestelnr. hd-84

houtdraaien boek vragen houtdraaien THE WOODTURNER'S FAQ BOOK

Dit boek is gericht aan beginnende houtdraaiers, en bevat alle basis informatie die nodig is om met houtdraaien aan de slag te gaan.
wat voor een houtdraaibank moet ik kopen, wat voor een gereedschap en type spankop, welke verschillen zijn er in houtdraaibanken en houtdraaibeitels, welke accessoires zijn handig om te hebben, hoe slijp ik mijn beitels, wat zijn de verschillen tussen de diverse slijpmachines, welk hout kan ik gebruiken en hoe kom ik er aan. Met vraag en antwoord wordt de informatie gegeven die de lezer nodig heeft. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 formaat 274 x 216 mm, 144 bladz., bestelnr. hd-87

Chris Child's woodturning projects CHRIS CHILD's PROJECTS FOR WOODTURNERS

Dit boek is een bundeling van fragmenten uit Woodturning Magazine en is een solide basis voor de traditionele houtdraaitechnieken.
Het boek is met name bedoeld voor houtdraaiers met weinig ervaring. Je leert een aantal stijlvolle en praktische voorwerpen te maken. De instructies zijn beknopt en duidelijk, taal uit het vakjargon wordt vermeden, 422 kleurenfoto's begeleiden elke fase en de werktekeningen zijn van maatvoering voorzien.

Prijs: € 19,95 formaat 269 x 206 mm, 128 bladz., bestelnr. hd-78

woodturning spindle projects WOODTURNING SPINDLE PROJECTS

Dit boek staat vol met adviezen voor de amateur houtdraaier.
In het eerste deel komen alle aspecten van het houtdraaien aan bod, de werkplaats, houtdraai gereedschappen, de houtdraaibank en andere nuttige machines, de keuze van het hout, afwerkings technieken en veiligheid.
In het tweede deel worden 18 uiteenlopende en bruikbare voorwerpen voor in huis behandeld.
Elk project wordt begeleid met een beknopte tekst en geïllustreerd met veel verklarende foto's (totaal 822). Een goed boek voor de beginnende en nog niet geheel ervaren houtdraaier.

Prijs: € 21,95 formaat 269 x 206 mm, 176 bladz., bestelnr. hd-79

woodturning design WOODTURNING DESIGN

In dit inspirerende boek onderzoekt Derek Hayes het proces en de praktijk van het ontwerp bij het houtdraaien. Voor een beginnende houtdraaier is design zelden een prioriteit, en de meeste houtdraaiers hebben zich bij hun vroegere werkstukken eerder geconcentreerd op de houtdraaitechnieken, dan op het ontwerp.
In dit boek staat de vormgeving centraal en de schrijver laat met veel foto's en verklarende tekst zien hoe je geïnspireerd kunt raken, je identiteit in het werkstuk kunt weergeven en iets creëert met je eigen benadering voor een bepaald ontwerp.

Prijs: € 21,95 formaat 269 x 206 mm, 176 bladz., bestelnr. hd-80

houtdraaien boek hout voor houtdraaiers WOOD FOR WOODTURNERS

Dit is een gids met houtsoorten speciaal voor houtdraaiers. Vijftig houtsoorten uit de hele wereld worden in detail beschreven en kleurenfoto's illustreren de vorm en structuur. Daarnaast nog beknopte informatie over 100 andere houtsoorten, ook in kleur gefotogra- feerd. Verder geeft Mark Baker advies over het kopen en drogen van hout, zijn er voorbeelden van houtdraai werk en een handige paragraaf met de terminologie op het gebied van hout. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 274 x 211 mm, 192 bladz., bestelnr. hd-86

houtdraaien boek chuck A GUIDE TO WORK-HOLDING ON THE LATHE

In dit boek behandelt Fred Holder de verschillende opspansystemen die een houtdraaier kan gebruiken voor het vastzetten van een stuk hout op de houtdraaibank.
Een ideaal boek voor beginnende houtdraaiers die nog hun keus moeten maken, maar ook interessant voor meer ervaren houtdraaiers die nog onbekend zijn met het brede scala aan beschikbare opties. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 272 x 208 mm, 128 bladz., bestelnr. hd-88

DVD-1-TURNING WOOD BETWEEN CENTRES the basic

Deze cursus houtdraaien begint met de te nemen veilig- heidsmaatregelen, zoals de bescherming van ogen en longen en het dragen van de juiste kleding. Dan komt het basis gereedschap aan de beurt, het maken van de juiste vorm, het slijpen en wetten, de toepassing en de juiste lichaamshouding bij de verschillende bewerkingen. Het volgende is het draaien van de perfecte cilinder, gevolgd door het snijden van bollen, het hollen en maken van inkepingen. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 65 minuten,       bestelnr. hd-60-dvd

DVD-2-TURNING BOWLS

In Turning Bowls wordt tot in detail op de diverse vaardigheden ingegaan, te beginnen met het opspannen. Dit gebeurt met een opspanschijf met schroef als met een modernere spankop. Dennis White laat zien hoe je een schaal met voet kunt maken zonder sporen van de schroef. Duidelijk wordt uitgelegd welke technieken je kunt gebruiken, hoe je de schaal visueel mooi kunt afwerken en hoe je de houtdraaibeitels moet slijpen. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 85 minuten,       bestelnr. hd-61-dvd

DVD-3-BOXES, GOBLETS AND SCREWTHREADS

In deze dvd laat Dennis White een aantal draaitech- nieken zien die al bijna verdwenen zijn. De demon- stratie bestaat uit het maken van 2 doosjes en bekers. Verder laat hij zien hoe je op een snelheid van 400 tpm met behulp van een set strelers feilloos draad kunt snijden. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 87 minuten,       bestelnr. hd-62-dvd

DVD-4-NOVELTIES AND PROJECTS

In dit deel van zijn cursus houtdraaien laat Dennis White zien hoe je een aantal verschillende werkstukken kunt maken, zoals een bord met een inzetsuk van glas, een waxinelicht houder en een klok. Vervolgens een servetring, een ei, een penhouder, een kantklos, een hamer en tenslotte een koffiemolen. Een verscheidenheid aan hout en technieken wordt toegepast. Aan het eind wordt de functie van een holle spankop uitgelegd. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 98 minuten,       bestelnr. hd-63-dvd

DVD-5-CLASSIC PROFILES

Of het nu een poot is van een tafel of een stoel in de Georgische stijl, of een baluster uit de Victoriaanse periode, klassieke profielen leggen al snel de stijl van het werkstuk vast. Traditioneel versierd met bollen, holle vormen, inkepingen en andere profielen. Dennis White legt duidelijk uit hoe en in welke volgorde je deze moet draaien. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 105 minuten,       bestelnr. hd-64-dvd

DVD-6-TWISTS AND ADVANCED TURNING

Het draaien van spiralen, vaak ook torsiewerk genoemd, heeft vaak veel houtdraaiers geïntrigeerd, en doet dat nog. Want hoe draai je nu zo'n spiraal. In deze dvd wordt de mystiek rond dit gebeuren weggenomen. Helder en met duidelijke uitleg laat Dennis White je zien hoe je verschillende spiralen kunt maken. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 87 minuten,       bestelnr. hd-65-dvd

turning wood door Richard Raffan boek inzien met
G o o g l e Preview
TURNING WOOD

Dit boek is een klassieke bestseller en mag op een pagina als boeken houtdraaien natuurlijk niet gemist worden. Alle facetten van het houtdraaien worden op een duidelijke wijze weergegeven. Richard Raffan is een no-nonsense leraar, die precies kan uitleggen hoe je snijdend moet draaien. Verder worden in dit boek goede instructies gegeven over het vastzetten van een werkstuk en het slijpen van de beitels. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 216 x 276 mm, 202 bladzijden, bestelnr. hd-01

dvd houtdraaien DVD-TURNING WOOD

Deze DVD begeleidt het boek Turning Wood. Naast de technieken van het houtdraaien worden het draaien van de volgende voorwerpen behandeld:
het draaien van een handvat, een knop voor een trekschakelaar, een lepel, een doosje, een broodplank en een schaal. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 114 minuten,       bestelnr. hd-01-dvd

turning bowls door Richard Raffan boek inzien met
G o o g l e Preview
TURNING BOWLS

In dit boek wordt beschreven hoe je met succes volgens de hedendaagse draaikunst een schaal kunt maken. Van de keuze van de houtdraaibeitels en het hout, het bepalen van het schaal ontwerp aan de hand van de mogelijkheden die het hout biedt, om vervolgens stap voor stap het model te draaien en uiteindelijk de schaal van een afwerking te voorzien. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 216 x 276 mm, 186 bladzijden, bestelnr. hd-04

dvd turning bowls DVD-TURNING BOWLS

Deze dvd begeleidt het boek Turning Bowls.
In een aantal stappen laat Richard Raffan zien hoe je van een ruw stuk hout een mooie schaal kunt maken. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 90 minuten,       bestelnr. hd-04-dvd

schalen draaien DVD-BOWL TURNING

In deze film laat Dell Stubbs zien hoe je mooie schalen en borden kunt draaien. Zowel het draaien van droog als nat hout komen aan bod. Duidelijke close ups laten je zien hoe je de beitels moet hanteren.
De verschillende facetten van het draaien van schalen en de diverse beitels die je daarbij gebruiken kunt worden uitvoerig behandeld. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 120 minuten,       bestelnr. hd-34-dvd


the art of turned bowls boek inzien met
G o o g l e Preview
THE ART OF TURNED BOWLS, designing bowls with a world-class turner

Dit toch wel erg mooie boek van Richard Raffan is geheel gewijd aan het creëren van esthetische schaalvormen.
De techniek komt nauwelijks aan bod, omdat deze keer het ontwerp centraal staat.
Een zeer breed scala van schalen wordt nader toege- licht en geanalyseerd, en al bladerend zul je ontdekken hoe de subtiele vormen een lust voor het oog kunnen zijn. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 216 x 276 mm, 160 bladz., bestelnr. hbw-37

turning boxes door Richard Raffan boek inzien met
G o o g l e Preview
TURNING BOXES

Iedereen vindt een houten doosje met een strak passend deksel wel mooi. In dit boek wordt stap voor stap beschreven hoe je zo'n doosje moet ontwerpen en maken. Deze nieuwe editie is een geactualiseerde versie van een eerder door Raffan geschreven boek, dat onder dezelfde titel verscheen. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 216 x 276 mm, 160 bladzijden, bestelnr. hd-03

video houtdraaien DVD-TURNING BOXES

Deze DVD begeleidt het boek Turning Boxes. Richard Raffan laat zien hoe je drie verschillende doosjes met een goed passend deksel kunt maken. Hierbij manipuleert hij de schuine- en afsteekbeitels. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 55 minuten,       bestelnr. hd-04-dvd

turning guides RICHARD RAFFAN'S TURNING GUIDE

Een slip case als 3-delig set boeken van Richard Raffan met de titels Turning Wood, Turning Boxes en Turning Bowls. Een prachtige serie voor een fantastische prijs. Voor een samenvatting van de inhoud kan verwezen worden naar de afzonderlijke titels, zoals deze hierboven weergegeven zijn.


Prijs: € 59,00 formaat 228 x 279 mm, 544 bladzijden,   bestelnr. hd-26

turning projects door Richard Raffan boek inzien met
G o o g l e Preview
TURNING PROJECTS

Richard Raffan is vandaag misschien wel de meest invloedrijke leraar houtdraaien die ook boeken schrijft. In dit boek biedt de schrijver de lezer 24 projecten aan, die je met plezier kunt draaien. Ze zijn leuk om te hebben of weg te geven, en nuttig om je vaardigheden te oefenen.

Prijs: € 23,95 formaat 20 x 25 cm, 176 bladzijden,   bestelnr. hd-02

DVD houtdraaien DVD-TURNING PROJECTS

Deze DVD begeleidt het boek Turning Projects. De volgende onderwerpen komen aan bod:
het draaien van holle voorwerpen, onderzetters, spatels, houten hamers, kleine schalen en kralen. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 87 minuten,       bestelnr. hd-02-dvd


taunton's complete illustrated guide to turning boek inzien met
G o o g l e Preview
TAUNTON'S COMPLETE ILLUSTRATED GUIDE TO TURNING, by Richard Raffan

In dit boek worden alle essentiële technieken voor het houtdraaien stap voor stap uitgelegd en toegelicht met behulp van 850 foto's en tekeningen.
De overzichtelijke indeling vergemakkelijkt het zoeken naar een bepaalde techniek. Het is een gids die de beginnende houtdraaier een goed overzicht van de mogelijkheden op het gebied van houtdraaien geeft, en een handig naslagwerk voor de houtdraaier met meer ervaring, die zo nu en dan de puntjes op de i wil zetten. Engelstalig.

Prijs: € 39,95 formaat 233 x 276 mm, 256 bladz., bestelnr. hd-36

turning wood with Richard Raffan third edition TURNING WOOD WITH RICHARD RAFFAN, updated and expanded third edition

In deze compleet herziene uitgave van de inmiddels klassiek geworden bestseller Turning Wood, geeft Richard Raffan informatie over het toepassen van de nieuwste technieken en ontwikkelingen die zich binnen het ambacht en de kunst van het houtdraaien hebben plaatsgevonden.
Of je nu net met houtdraaien bent begonnen of al meer ervaring hebt, dit boek geeft je nieuwe inzichten en heeft waardevolle adviezen, die gebaseerd zijn op de evolutie die zich de laatste decennia op het gebied van houtdraaien heeft voltrokken. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 216 x 276mm, 224 bladz., bestelnr. hbw-35
[meer informatie]

the new turning wood DVD-THE NEW TURNING WOOD

Deze dvd begeleidt het boek Turning Wood, third edition. Met tal van nieuwe technieken en actuele informatie over de toepassing en het slijpen van verschillende houtdraaibeitels, is deze op dit gebied de meest uitgebreide dvd die momenteel verkrijgbaar is.
Deze bijgewerkte versie van 's werelds meest populaire dvd over houtdraaien met waardevolle tips en praktische adviezen van Richard Raffan, geeft nieuwe inzichten die grensverleggend kunnen zijn, waarmee je een nieuwe demensie aan je houtdraaiwerk kunt geven. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 speelduur 120 minuten,       bestelnr. hd-35-dvd
[meer informatie]

fundamentals of woodturning door Mike Darlow THE FUNDAMENTALS OF WOODTURNING

Dit boek is de inleiding van het houtdraien als kunstvorm. Mike Darlow, één van 's werelds beste houtdraaiers op technisch gebied, leert hier een aantal basis beginselen.
Veel kleurenfoto's, uitvoerig, gedetailleerd en erg actueel.


Prijs: € 29,50 formaat 216x 276 mm, 198 bladzijden,   bestelnr. hd-14
[meer informatie]


woodturning methods door Mike Darlow WOODTURNING METHODS

Een boek dat in duidelijke taal geschreven is, met veel kleurenfoto's en duidelijke tekeningen. Soms met gebruik van historische verwijzingen, behandelt Mike Darlow enkele basistechnieken en het daarbij behorende gereedschap, zoals het werken met een chuck, tussen de centers draaien, het maken van bollen, het werken met meerdere hartlijnen en het boren van gaten met behulp van de houtdraaibank. De deskundigheid van Darlow is onbetwistbaar, en dit boek wordt dan ook zeer aanbevolen.


Prijs: € 29,50 formaat 216x 276 mm, 187 bladzijden,   bestelnr. hd-15
[meer informatie]


woodturning techniques door Mike Darlow WOODTURNING TECHNIQUES

Hier is dan nummer 3 in de reeks boeken van Mike Darlow over gereedschap, technieken en vaardigheden die je nodig hebt om met succes te kunnen houtdraaien. In dit boek wordt de nadruk gelegd op materiaal, uitrusting en veiligheid. De behandelde technieken zijn lijmen, draaien tussen de centers, cupchucking, het maken van schroefdraad, houtdraaien in het algemeen en de afwerking van het werkstuk. Mike Darlow heeft een technische achtergrond en geniet ervan om sommige geheimzinnig lijkende technieken tot op de bodem uit te zoeken.


Prijs: € 29,50 formaat 216x 276 mm, 144 bladzijden,   bestelnr. hd-16
[meer informatie]


woodturning design door Mike Darlow WOODTURNING DESIGN

In dit boek (de vierde uit zijn serie over houtdraaien) behandelt Mike Darlow aan de hand van meer dan 600 foto's en tekeningen veel werkstukken die wereldwijd door verschillende houtdraaiers zijn gemaakt. De auteur gaat uitvoerig in op het ontwerp, de techniek en alle andere aspecten van het houtdraaien. De stijlen die in dit boek aan bod komen zijn zeer verschillen. Het boek is dan ook een bron van inspiratie voor veel houtdraaiers.


Prijs: € 36,95 formaat 216x 276 mm, 180 bladzijden,   bestelnr. hd-23
[meer informatie]


TURNED CHESSMEN: Voor verzamelaars, schakers en houtbewerkers.

Hier is dan het vijfde boek van Mike Darlow in zijn serie over houtdraaien, en het eerste boek dat over specifieke werkstukken gaat. In dit boek zijn verschillende hoofd- stukken gewijd aan het ontwerpen, draaien en snijden van houten schaakstukken. Het boek bevat tien nauwkeurige tekeningen die gekopieerd kunnen worden, om zelf een set schaakstukken te maken. Verder een foto tentoonstelling van de schaakstukken van 's werelds beste makers ervan.


Prijs: € 29,50 formaat 216x 276 mm, 168 bladzijden,   bestelnr. hd-23

DVD-FIRST STEPS IN WOODTURNING

Hoe moet een starter die voor de eerste keer wil houtdraaien beginnen. Deze dvd is het ideale alter- natief voor een dure cursus houtdraaien en boeken over houtdraaien met droge tekst.
De uitgebreide demonstraties laten je precies zien hoe en wanneer je welke houtdraaibeitel moet gebruiken, om een zo perfect mogelijke snede te verkrijgen. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 80 minuten,       bestelnr. hd-69-dvd

DVD-TURNING BOXES

Turning Boxes is een cursus voor houtdraaiers, die ook het draaien van aantrekkelijke en perfecte doosjes onder de knie willen krijgen. Voor de creatieve en vakbekwame houtdraaier zijn er eindeloze mogelijkheden.
In Engeland, Amerika, Australië en ook wel Duitsland en Oostenrijk, is het draaien van doosjes erg populair en de resultaten worden door een groot publiek gewaardeerd. In Nederland is dat een stuk minder, maar dat zou met kunde en cultuur te maken kunnen hebben. Hoe het ook zij, degene die doosjes wil gaan draaien of zijn technieken wil verbeteren, kan met het bekijken van deze dvd nog veel opsteken.
Chris Stott laat bij het draaien van drie verschillende doosjes tot in detail zien welke technieken je toe kunt passen en welke houtdraaibeitels je het beste kunt gebruiken. Daarnaast aandacht voor het schuren en afwerkingsmogelijkheden, om zo te kunnen beslissen wat de beste methode is voor elk afzonderlijk werkstuk. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 speelduur 70 minuten,       bestelnr. hd-72-dvd

DVD-INLAID & NOVELTY BOXES

Degene die het draaien van doosjes beheerst, kan nog een stap verder gaan door de doosjes te versieren met zogenaamde inlays. Ook het monteren van ringen aan de bovenkant van het doosje en het toepassen van fineer om contrasten te creëren wordt in de praktijk veel gedaan.
Aan de hand van verschillende voorbeelden laat Chris Stott je zien hoe je dat het beste kunt doen en welke houtdraaibeitels je kunt gebruiken om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 speelduur 78 minuten,       bestelnr. hd-75-dvd

DVD-TURNING BOWLS

In deze informatieve dvd draait Chris Stott drie schalen van het begin tot het einde.
Hierbij demonstreert hij het gebruik van schalengutsen, schrapers en andere houtdraaibeitels, wat je zal helpen om de juiste technieken onder de knie te krijgen.
Met het uiteindelijke resultaat in het achterhoofd, laat Chris verschillende schuurtechnieken en afwerkings- methoden zien en heeft hij nog enkele gedachten- gangen over het ontwerpen. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 speelduur 70 minuten,       bestelnr. hd-71-dvd

DVD-NATURAL EDGES & HOLLOW FORMS

In deze dvd demonstreert Chris Stott het draaien van een schaal uit nat hout, waarbij de schors als natuurlijke rand blijft zitten. Hij laat zien hoe je een blok hout uit een stuk stam of dikke tak moet zagen, en hoe de nerf moet lopen om een evenwichtig eindresultaat te krijgen.
Hij legt de voordelen van het ruwe voordraaien van schalen uit en laat zien hoe je ze opnieuw op kunt spannen nadat ze draag en vervormd zijn.
Uitleg over de diverse uitholbeitels, aandacht voor de mogelijke valkuilen bij het schuren en afwerken van schalen met een natuurlijke rand. Verder laat hij je zien hoe je de onderkant van de bodem glad kunt afwerken, zodat de sporen van het opspannen verdwijnen en nog veel meer. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 speelduur 70 minuten,       bestelnr. hd-74-dvd

DVD-BASIC OFF CENTRE TURNING

Uit het midden draaien is een ideale stap voor houtdraaiers die langzamerhand uitgekeken zijn van het tussen de centers draaien en het draaien van schalen, en op zoek zijn naar iets nieuws met meer uitdaging.
Door het centrum te verleggen of met behulp van een excentrische spankop, kan een nieuw aspect aan het draaiwerk worden gegeven.
Hoe je dit kunt doen, laat Chris Stott je aan de hand van het draaien van de volgende voorwerpen zien: een egel, een vrouwelijk figuur, een uit het midden gedraaide poot, kaarsen standaards, beelden, excen- trisch gedraaide doosjes en schalen. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 speelduur 85 minuten,       bestelnr. hd-76-dvd

DVD-FINISHING FOR WOODTURNERS

Met meer dan een uur aan beeldmateriaal, veel close-ups, gedetailleerd commentaar en deskundige bege- leiding, leert de kijker alles wat nodig is om de diverse technieken van het afwerken te beheersen om deze later vol vertrouwen in de praktijk toe te kunnen passen.
De demonstratie en uitleg van Chris Stott bevat het volgende: hoe de beitels te gebruiken om een zo glad mogelijk oppervlak te verkrijgen, welke schuurmiddelen en korrelgrootte, schuren met een schuurpad, afwerken met houtolie, het behouden van de natuurlijke kleur van het hout, versterken van het oppervlak, niet toxische afwerkingsmiddelen bij aanraking van voedsel, de keuze van het afwerkingsmiddel en nog veel meer. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 speelduur 70 minuten,       bestelnr. hd-70-dvd

turned boxes TURNED BOXES: 50 DESIGNS.

In dit boek van Chris Stott legt hij uit hoe je doosjes moet maken en worden 50 van zijn prachtige werkstukken behandeld, met foto en tekening zodat ze gemakkelijk (na) te maken zijn. Veel er van zijn een variatie op de basistechnieken van het houtdraaien, en zijn dan ook met name geschikt voor de geoefende houtdraaier.
Daarnaast nog foto's van uitzonderlijke werkstukken van enkele andere houtdraaiers. Dit boek is dan ook meteen een tentoonstelling van ongelooflijk houtdraaiwerk.

Prijs: € 24,95 formaat 203x 276 mm, 177 bladzijden,   bestelnr. hd-20

[meer informatie]


DVD-BOWL TURNING

Met stap voor stap instructies demonstreert John Jordan welke technieken nodig zijn om zowel decora- tieve als functionele schalen te draaien. Dit met een minimum aantal houtdraaibeitels en een minimum aan kosten.
Elke stap wordt tot in detail duidelijk uitgelegd, ondersteund door prachtige close-ups. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 120 minuten,       bestelnr. hd-66-dvd

DVD-HOLLOW TURNING

Met deze dvd lost John Jordan het mysterie van het draaien van holle voren op.
Met duidelijke stap voor stap instructies laat hij zien hoe de uiteindelijke holle vorm tot stand komt.
Elke stap wordt tot in detail duidelijk uitgelegd, ondersteund door prachtige close-ups. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 120 minuten,       bestelnr. hd-67-dvd

turning green wood TURNING GREEN WOOD

Vers, en dus nat hout heeft als voordeel dat je vaak een grote keus in hout hebt, en dat je het meestal zelf kunt zagen. In dit boek legt de Ierse houtdraaier Michael O'Donnell uit hoe je een stuk hout zo optimaal mogelijk kunt gebruiken. Verder de kunst van het draaien van hele dunne wanden, waarbij een lamp als wanddiktemeter fungeert. Engelstalig.


Prijs: € 17,95 formaat 210 x 276 mm, 136 bladzijden, bestelnr. hd-25
[meer informatie]

DVD-TURNING GREEN WOOD

Deze dvd begeleidt het boek Turning Green Wood. Met veel close-ups worden de zes verschillende projecten visueel toegelicht. Michael laat je zien hoe je kops hout en het hout dwars op de nerf kunt draaien. Michael draait schalen zo dun dat ze lichtdoorschijnend zijn, met en zonder natuurlijke rand. Ook draait hij een functionele schaal die eerst in de magnetron gedroogd wordt, voordat deze verder wordt afgewerkt.
Verder laat hij zien dat het slijpen van de beitels een snel, eenvoudig en herhaalbaar proces is. Een gedrukt overzicht van verschillende houtdraaibeitels met hun vorm en snijhoek is bijgesloten. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 speelduur 108 minuten,       bestelnr. hd-25-dvd
boeken en dvd's over houtdraaien, vervolg>


< terug naar overzicht boeken

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Verzendkosten Nederland:
- brievenbuspost tot 2 kg: € 3,00
- pakketje tot 10 kg: € 6,00

België:
- brievenbuspost tot 250 gr: € 3,20
- brievenbuspost van 250 tot 500 gr: € 6,40
- brievenbuspost tot 2 kg: € 8,70
- pakketje tot 2 kg: € 8,70
- zwaardere pakketten volgens prijsopgave

Boeken en dvd's worden binnen 3 werkdagen verzonden nadat de betaling ontvangen is.

bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.