frezen met een bovenfrees
Frezen met een bovenfrees biedt op het gebied van houtbewerking veel mogelijkheden.
Te denken valt ondermeer aan het maken van groeven en randen, het maken van sponningen en zwaluwstaartverbindingen, het profileren van panelen en noem maar op. Er is een grote variatie aan houtfrezen beschikbaar, zodat vaak een passende oplossing geboden kan worden.

Op de volgende pagina tref je informatie aan over een solide, precieze, professionele bovenfrees. Eenvoudig in te stellen, veilig en betrouwbaar.
Informatie over een bovenfrees met een vermogen van 1400W en 1010W is te vinden op de volgende pagina over bovenfreesmachines.

Met behulp van een freestafel kun je van een bovenfreesmachine een tafelfreesmachine maken, waardoor de mogelijkheden nog groter worden.

freesmachine Een andere mogelijkheid is om een kleine freesmachine aan te schaffen. In deze machine zijn de functies van een bovenfrees en freestafel gecombineerd, zodat je voor een erg gunstige prijs een freestafel met een ingebouwde freesfunctie hebt, dus een onderfrees- machine. Door op deze afbeelding te klikken kom je op de pagina met meer informatie.

Memenco levert voornamelijk bovenfrezen van CMT.
Deze zijn geschikt voor veelvuldig of professioneel gebruik en voor degene die hoge eisen aan zijn gereedschap stelt.
Veel van deze houtfrezen zijn leverbaar met een kolfdiameter van
6 - 6,35 - 8 - 12 of 12,7 mm.

Maar voor degene die zijn bovenfrees minder frequent gebruikt, heeft Memenco verschillende sets met bovenfrezen. Deze zijn aantrekkelijk geprijsd en staat op de pagina met frezenset.

Meer informatie over de toepassingsmogelijkheden van het frezen met een bovenfrees vindt je op deze webpagina.

Op dit gebied van houtbewerking levert Memenco ook bovenfrezensets,
wisselmes spilfrezen en CNC-frezen en houders.
Daarnaast ook een bovenfreesmachine, freesmallen en andere hulpmiddelen die voor deze techniek van houtbewerking van toepassing kunnen zijn.

Door op één van de onderstaande links te klikken kom je op de pagina waar je het betreffende catalogus gedeelte kunt downloaden.

bovenfrezen

bovenfrezensets

freesmallen, machines en toebehoren

wisselmes spilfrezen

CNC-frezen en houders

Ondanks de vele en vaak zeer efficiënte en tijdbesparende bewerkingen die je met behulp van een bovenfreesmachine kunt maken, merk je dat in Nederland de kennis van de mogelijkheden die deze machine biedt, of niet aanwezig is, onbekend maakt onbemind, of deze manier van houtbewerking spreekt ons niet aan.

Het is toch een beetje vreemd dat er bijvoorbeeld wel Nederlandstalige boeken over houtbewerking in het algemeen, boeken over houtsnijden en houtdraaien zijn verschenen, maar nog geen enkel boek over het werken met een bovenfrees, en dat terwijl er in het Engels inmiddels tientallen boeken en dvd's zijn verschenen.
Een aantal van deze Engelstalige boeken zijn te bestellen via de pagina boeken-bovenfrees , maar wat misschien nog meer aanspreekt zijn de verschillende dvd's. Ook deze zijn Engelstalig, maar het is vaak goed om te zien hoe je een bepaalde bewerking moet uitvoeren.