freestafel
Het werken met een freestafel kan veel voordelen hebben. Volgens Pat Warner, een autoriteit op het gebied van frezen met een bovenfrees en schrijver van het boek The Router Book, wordt in Amerika 80% van het freeswerk met een bovenfrees, gedaan met behulp van een dergelijke tafel.
Zover is het in Nederland nog lang niet. Ook al kun je bij de meeste bouwmarkten een bovenfreesmachine van verschillende merken in het goedkopere segment kopen, een frees tafel zie je er zelden.

Op deze pagina staan drie frees tafels afgebeeld, die geschikt zijn voor zowel de part-time houtbewerker als degene die er bijna dagelijks mee moet werken, en ook andere eisen stelt.precisie bovenfrees tafel voor elke houtbewerker

freestafel triton

De Triton RTA300 is een veelzijdige frees tafel en geschikt voor de meeste bovenfreesmachines. Deze is voorzien van een grote werktafel, heeft een verschuifbare tafelinleg, een afneembare verstekgeleider, een verstelbare micro langsgeleider en een beschermkap met stofafzuiging.
De klampen zijn geschikt voor zwaar werk en kunnen snel ontkoppeld worden wanneer uit de vrije hand gefreesd moet worden.overige specificaties

- formaat werkblad: 540 x 690 mm
- gewicht: 12,5 kg

prijs: € 198,00


Voor degene die nog meer informatie over dit produkt wil, kan op de volgende link klikken, je komt dan op de webpagina van Triton over deze freestafel. Deze is Nederlandstalig. Ook kan op deze pagina de handleiding bekeken of gedownload worden, zodat je precies weet welke mogelijkheden deze bovenfrees tafel biedt.

onderstel voor RTA300


Je kunt de RTA300 als tafelfrees gebruiken, maar je kunt ook een onderstel aanschaffen, de RSA300, en afhankelijk van de werkzaamheden kan dat best eens handig zijn.
Dit onderstel heeft een beveiligde aan/uit schakelaar. De poten zijn afzonderlijk in hoogte verstelbaar, zodat deze ook op een oneffen oppervlak stevig staat. Het is inklapbaar, dus gemakkelijk op te bergen of mee te nemen.

- afmeting: 350 x 445 mm
- maximale hoogte: 800 mm

prijs: € 165,00Voor degene die nog meer informatie over dit produkt wil, kan op de volgende link klikken, je komt dan op de webpagina van Triton over dit onderstel. Deze is Nederlandstalig. Ook kan op deze pagina de handleiding bekeken of gedownload worden.professionele bovenfrees tafelDeze tafel maakt zware frees bewerkingen mogelijk.
Je maakt van de bovenfreesmachine in een handomdraai een professionele tafelfreesmachine.

Prijs: € 698,00

Industrio freestafelsysteem

De doelstelling bij het ontwerp van het Industrio systeem was te komen tot een freestafelsysteem van industriële klasse. Zowel de doe-het-zelver als de professionele meubelmaker behoren tot de doelgroep.
Praktisch alle merken en types bovenfreesmachines zijn eenvoudig met behulp van een hulpstuk te monteren.

Prijs: € 1.124,00


bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkostenbestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.
Dit formulier kan gebruikt worden om bestellingen te plaatsen.
Voor aanvullende informatie kan het contact formulier gebruikt worden.

omschrijving aantal prijs in €
naam*
voornaam/letter(s)*
straat en huisnummer*
postcode*
plaats*
telefoonnummer*
E-Mail Address*

Please enter the word that you see below.