figuurzagenMet figuurzagen kun je hele leuke dingen maken.
Veel houtbewerkers kunnen wel met een handfiguurzaag of met een figuurzaagmachine om gaan, maar wat vaak nog ontbreekt, tenzij je genoeg ideeën hebt, zijn goede figuurzaag voorbeelden.
Op deze pagina staan boeken met talloze voorbeelden en tekeningen over dit onderwerp, zoals houten puzzels, dierfiguren, sterrenbeelden, schaakstukken, en nog veel meer.

De hieronder beschreven boeken zijn allemaal in het Engels, maar omdat de tekeningen en foto's belangrijker zijn dan de tekst zal dat voor de meeste lezers wel geen probleem zijn.
Bestellen kan door het bestelformulier in te vullen dat zich onderaan de pagina bevindt.dvd figuurzagen DVD-THE SCROLL SAW, A BEGINNERS GUIDE

Laat je creativiteit op de vrije loop gaan met behulp de figuurzaagmachine, één van de meest gebruiksvriendelijke houtbewerkingsmachines. Deze machine is eenvoudig te bedienen en je kunt er een grote verscheidenheid aan materialen mee figuurzagen, zoals hout, staal, messing, kunststof, papier, stof, steen of zelfs glas.
John Burk, echt een meester op het gebied van figuurzagen, laat je alle technieken zien die je nodig hebt om eenvoudige en fantasierijke ambachtelijke items te maken. Je leert hoe je de tekeningen overzet, welke zaagjes je moet gebruiken en hoe verder af te werken. Een goede aanschaf voor iemand die die de mogelijkheden van een figuur zaagmachine nog moet leren kennen. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 65 minuten,       bestelnr. fz-11-dvd

scroll saw patterns SCROLLSAW PATTERNS

Dit boek is een verzameling van artikelen over figuurzagen die in het Wood Magazine zijn verschenen. Er zijn ongeveer 80 tekeningen in opgenomen voor projecten die variëren van eenvoudig tot geavanceerd. Het boek begint met een paar hoofdstukken over het werken met een figuurzaagmachine. Interessant voor de beginner, maar ook voor de ervaren houtbewerker zijn er projecten in opgenomen die een uitdaging kunnen zijn. Wanneer je een boek zoekt met een beetje van alles wat je met een figuurzaagmachine kunt maken, dan is dit een boek dat aan die omschrijving voldoet. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 251 x 203 mm, 192 bladz., bestelnr. fz-04

zodiac puzzles for scroll saw woodworking ZODIAC PUZZLES for scroll saw woodworking

Sterrenbeelden en hun symboliek hebben mensen altijd wel geïntrigeerd, en met dit boek voor de figuurzaag machine vindt je nieuwe inspiratie voor het maken van houten puzzels, gebaseerd op de astrologische tekens van de westerse en Chinese dierenriem. Het boek heeft 30 verschillende projecten. Voor degene die met figuurzagen wil beginnen zijn er 2 projecten, Steenbok en De Haan, met een stap voor stap begeleiding. Heb je dit onder de knie gekregen dan kun je met de volgende 22 sterrenbeelden verder gaan of met de 6 tekeningen voor een andere constellatie zoals de Grote Beer of de gordel van Orion. Verder wordt er informatie gegeven over het specifieke astrologische teken, zoals karaktertrekken die er mee verbonden zijn en de kalenderdata. Een perfect boek voor degene die wat leuke items hebben voor een hobby- of creativiteitsmarkt of iets origineels aan familie of vrienden wil geven. Engelstalig.

Prijs: € 17,95 formaat 279 x 216 mm, 192 bladz., bestelnr. fz-05

making wooden jigsaw puzzles making wooden JIGSAW PUZZLES

Legpuzzel maker Charlie Ross personaliseert met dit boek het maken van houten puzzels, door zijn kennis te delen met de lezer. Verschillende methodes worden toegelicht en de lezer kan met zijn creativiteit en figuurzaagmachine er iets moois en eigen van maken. Je leert hoe je een foto of andere afbeelding kunt gebruiken om er een houten puzzel van te maken, waarbij 3 verschillende methodes worden uitgelegd om de legpuzzel te zagen. Geschikt voor beginners en gevorderden. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 228 x 152 mm, 104 bladz., bestelnr. fz-10

300 christian & inspirational patterns for scroll saw woodworking 300 CHRISTIAN & INSPIRATIONAL PATTERNS for scroll saw woodworking

Figuurzaag voorbeelden met uitingen van geloof en liefde voor de Heer tref je aan in deze verzameling met meer dan 300 tekeningen voor inspirerende en christelijke motieven die je perfect met een figuurzaag machine kunt maken. Deze voorbeelden voor figuurzagen zijn erg divers, je kunt ze gebruiken als plaquettes aan de muur, in kerststallen, als vakantie ornamenten, kado's sieraden, schilderijen enz. Dan functionele objecten zoals servet houders, brieven- openers en houten puzzels.
Verder zijn er nog tekeningen van het laatste avondmaal, het lam van God, Chi Rho, Jona en de walvis, Daniël in de leeuwenkuil, Mozes door de Rode Zee, biddende kinderen, een kerk en de ster van de apostelen. Ook wordt informatie gegeven over de geschiedenis en betekenis achter de symbolen en de betekenis van de verschillende kleuren. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 279 x 216 mm, 216 bladz., bestelnr. fz-07

making wooden chess sets making WOODEN CHESS SETS

Bij serieuze schaakspelers staan de schaakstukken thuis vaak goed zichtbaar opgesteld. De 15 ontwerpen in dit boek zullen bij bezoek zeker stof tot gesprek geven, zoals het model Berlijn, dat verticaal aan de muur kan worden gemonteerd. Andere ontwerpen zijn geïnspireerd door steden als Parijs, San Francisco en Venetië.
De vormen zijn zowel klassiek als modern, elk met zijn eigen karakter. De interessante ontwerpen in combi- natie met het toepassen van exotische houtsoorten maken deze schaakstukken bijzonder en zijn een uitdaging voor houtbewerkers die dit met hun figuurzaagmachine kunnen maken en een lust voor het oog voor de schakers die er mee gaan spelen.
Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 279 x 216 mm, 128 bladz., bestelnr. fz-08

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Verzendkosten Nederland:
- brievenbuspost tot 2 kg: € 3,00
- pakketje tot 10 kg: € 6,00

België:
- brievenbuspost tot 250 gr: € 4,80
- brievenbuspost van 250 tot 500 gr: € 8,65
- brievenbuspost tot 2 kg: € 9,60
- pakketje tot 2 kg: € 9,00
- zwaardere pakketten volgens prijsopgave

Boeken en dvd's worden binnen 3 werkdagen verzonden nadat de betaling ontvangen is.

bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.