figuurzagenMet figuurzagen kun je hele leuke dingen maken.
Veel houtbewerkers kunnen wel met een handfiguurzaag of met een figuurzaagmachine om gaan, maar wat vaak nog ontbreekt, tenzij je genoeg ideeën hebt, zijn goede figuurzaag voorbeelden.
Op deze pagina staan boeken met talloze voorbeelden en tekeningen over dit onderwerp, zoals houten puzzels, dierfiguren, sterrenbeelden, schaakstukken, en nog veel meer.
Een andere techniek van houtbewerking waarbij je de figuurzaagmachine gebruikt is intarsia, ofwel inlegwerk in hout.
Wanneer je interesse hier ligt, klik dan op de volgende link met nog meer voorbeelden voor figuurzagen.

De hieronder beschreven boeken zijn allemaal in het Engels, maar omdat de tekeningen en foto's belangrijker zijn dan de tekst zal dat voor de meeste lezers wel geen probleem zijn.
Bestellen kan door het bestelformulier in te vullen dat zich onderaan de pagina bevindt.dvd figuurzagen DVD-THE SCROLL SAW, A BEGINNERS GUIDE

Laat je creativiteit op de vrije loop gaan met behulp de figuurzaagmachine, één van de meest gebruiksvriendelijke houtbewerkingsmachines. Deze machine is eenvoudig te bedienen en je kunt er een grote verscheidenheid aan materialen mee figuurzagen, zoals hout, staal, messing, kunststof, papier, stof, steen of zelfs glas.
John Burk, echt een meester op het gebied van figuurzagen, laat je alle technieken zien die je nodig hebt om eenvoudige en fantasierijke ambachtelijke items te maken. Je leert hoe je de tekeningen overzet, welke zaagjes je moet gebruiken en hoe verder af te werken. Een goede aanschaf voor iemand die die de mogelijkheden van een figuur zaagmachine nog moet leren kennen. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 65 minuten,       bestelnr. fz-11-dvd

scroll saw for the first time SCROLL SAW for the first time

Dit is een boek degene die met figuurzagen wil beginnen.
Het gaat in op vragen zoals:
- hoe kan ik aan de slag
- hoe maak ik een tekening op het hout vast
- hoe zaag ik de basis vorm
- hoe maak ik een simpele legpuzzel
Dit boek gaat verder dan alleen de basis en leert je ook om een aantal praktische en in het oog springende voorwerpen te maken. Engelstalig.

Prijs: € 9,95 formaat 249 x 213 mm, 112 bladz., bestelnr. fz-02

scroll saw pattern book SCROLL SAW PATTERN BOOK

Met dit boek over figuurzagen zul je niet snel zonder ideeën zitten om aantrekkelijke voorwerpen met je figuurzaagmachine te maken. Het heeft niet minder dan 450 tekeningen variërend van praktische dingen zoals lampen en servetringen tot decoratieve geschenken en legpuzzels. Tips over het wijzigen van maten, hout- branden, afwerking en sjabloneren en handige tips die de vaardigheden met het werken met een figuurzaag machine zullen verbeteren. Engelstalig.

Prijs: € 14,95 formaat 251 x 198 mm, 256 bladz., bestelnr. fz-03

scroll saw patterns SCROLLSAW PATTERNS

Dit boek is een verzameling van artikelen over figuurzagen die in het Wood Magazine zijn verschenen. Er zijn ongeveer 80 tekeningen in opgenomen voor projecten die variëren van eenvoudig tot geavanceerd. Het boek begint met een paar hoofdstukken over het werken met een figuurzaagmachine. Interessant voor de beginner, maar ook voor de ervaren houtbewerker zijn er projecten in opgenomen die een uitdaging kunnen zijn. Wanneer je een boek zoekt met een beetje van alles wat je met een figuurzaagmachine kunt maken, dan is dit een boek dat aan die omschrijving voldoet. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 251 x 203 mm, 192 bladz., bestelnr. fz-04

figuurzagen dierfiguren ANIMAL PUZZLES for the scroll saw

In dit boek zijn 50 puzzels uitgewerkt, die zowel liggend, zoals de conventionele platte puzzels, als staand gepresenteerd kunnen worden. De figuurzaag patronen zijn voor zowel beginners als gevorderden ontworpen.
Dit boek heeft een verscheidenheid van foto's en tekeningen van zowel huisdieren en andere zoogdieren als van vogels en reptielen. Verder instructie over hoe te figuurzagen, houtkeuze en gedetailleerde informatie over hoe je van een foto van een dier een puzzel kunt maken. Engelstalig.

Prijs: € 17,95 formaat 215 x 275 mm, 76 bladzijden, bestelnr. fz-01

zodiac puzzles for scroll saw woodworking ZODIAC PUZZLES for scroll saw woodworking

Sterrenbeelden en hun symboliek hebben mensen altijd wel geïntrigeerd, en met dit boek voor de figuurzaag machine vindt je nieuwe inspiratie voor het maken van houten puzzels, gebaseerd op de astrologische tekens van de westerse en Chinese dierenriem. Het boek heeft 30 verschillende projecten. Voor degene die met figuurzagen wil beginnen zijn er 2 projecten, Steenbok en De Haan, met een stap voor stap begeleiding. Heb je dit onder de knie gekregen dan kun je met de volgende 22 sterrenbeelden verder gaan of met de 6 tekeningen voor een andere constellatie zoals de Grote Beer of de gordel van Orion. Verder wordt er informatie gegeven over het specifieke astrologische teken, zoals karaktertrekken die er mee verbonden zijn en de kalenderdata. Een perfect boek voor degene die wat leuke items hebben voor een hobby- of creativiteitsmarkt of iets origineels aan familie of vrienden wil geven. Engelstalig.

Prijs: € 17,95 formaat 279 x 216 mm, 192 bladz., bestelnr. fz-05

making wooden jigsaw puzzles making wooden JIGSAW PUZZLES

Legpuzzel maker Charlie Ross personaliseert met dit boek het maken van houten puzzels, door zijn kennis te delen met de lezer. Verschillende methodes worden toegelicht en de lezer kan met zijn creativiteit en figuurzaagmachine er iets moois en eigen van maken. Je leert hoe je een foto of andere afbeelding kunt gebruiken om er een houten puzzel van te maken, waarbij 3 verschillende methodes worden uitgelegd om de legpuzzel te zagen. Geschikt voor beginners en gevorderden. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 228 x 152 mm, 104 bladz., bestelnr. fz-10

world wildlife patterns for the scroll saw world WILDLIFE PATTERNS for the scroll saw

Maak eens iets anders met je figuurzaagmachine en kies uit meer dan 50 tekeningen van wilde dieren uit de hele wereld, zoals panda beren die op bamboescheuten kauwen, olifanten met een blik over de vlakte en moeder kangaroes die haar jongen beschermen. Engelstalig.


Prijs: € 12,95 formaat 279 x 216 mm, 72 bladz., bestelnr. fz-06

300 christian & inspirational patterns for scroll saw woodworking 300 CHRISTIAN & INSPIRATIONAL PATTERNS for scroll saw woodworking

Figuurzaag voorbeelden met uitingen van geloof en liefde voor de Heer tref je aan in deze verzameling met meer dan 300 tekeningen voor inspirerende en christelijke motieven die je perfect met een figuurzaag machine kunt maken. Deze voorbeelden voor figuurzagen zijn erg divers, je kunt ze gebruiken als plaquettes aan de muur, in kerststallen, als vakantie ornamenten, kado's sieraden, schilderijen enz. Dan functionele objecten zoals servet houders, brieven- openers en houten puzzels.
Verder zijn er nog tekeningen van het laatste avondmaal, het lam van God, Chi Rho, Jona en de walvis, Daniël in de leeuwenkuil, Mozes door de Rode Zee, biddende kinderen, een kerk en de ster van de apostelen. Ook wordt informatie gegeven over de geschiedenis en betekenis achter de symbolen en de betekenis van de verschillende kleuren. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 279 x 216 mm, 216 bladz., bestelnr. fz-07

making wooden chess sets making WOODEN CHESS SETS

Bij serieuze schaakspelers staan de schaakstukken thuis vaak goed zichtbaar opgesteld. De 15 ontwerpen in dit boek zullen bij bezoek zeker stof tot gesprek geven, zoals het model Berlijn, dat verticaal aan de muur kan worden gemonteerd. Andere ontwerpen zijn geïnspireerd door steden als Parijs, San Francisco en Venetië.
De vormen zijn zowel klassiek als modern, elk met zijn eigen karakter. De interessante ontwerpen in combi- natie met het toepassen van exotische houtsoorten maken deze schaakstukken bijzonder en zijn een uitdaging voor houtbewerkers die dit met hun figuurzaagmachine kunnen maken en een lust voor het oog voor de schakers die er mee gaan spelen.
Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 279 x 216 mm, 128 bladz., bestelnr. fz-08

wooden chess sets you can make wooden CHESS SETS you can make

Leer om met je figuurzaagmachine schaakstukken van hout te figuurzagen, met de volgende onderwerpen:
- 9 verschillende ontwerpen
- komplete 'hoe doe je dat' instructies
- tekeningen en instructies om een schaakbord te
   maken
- overzicht van de geschiedenis van het schaken
- informatie over hout, veiligheid, afwerking en nog    veel meer

Er zijn 9 verschillende ontwerpen:
- klassiek I
- klassiek II
- voor de vogels
- blije kevers
- in de tuin
- leven in zee
- buitenaards schaken
- set voor houtbewerkers
- eervolle erfenis
Engelstalig.

Prijs: € 14,95 formaat 279 x 216 mm, 72 bladz., bestelnr. fz-09
Bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Verzendkosten Nederland:
- brievenbuspost tot 2 kg: € 3,00
- pakketje tot 10 kg: € 6,00

België:
- brievenbuspost tot 250 gr: € 4,80
- brievenbuspost van 250 tot 500 gr: € 8,65
- brievenbuspost tot 2 kg: € 9,60
- pakketje tot 2 kg: € 9,00
- zwaardere pakketten volgens prijsopgave

Boeken en dvd's worden binnen 3 werkdagen verzonden nadat de betaling ontvangen is.

bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.