doehetzelf vocht in huis
Droog en behaaglijk.

Vocht is de grootste vijand van bouwconstructies en een bedreiging voor de gezondheid. Als constructiematerialen permanent aan vocht zijn blootgesteld, hebben wanden, vloeren en plafonds te kampen met schimmels en zoutuitslag. Materiaal vergaat of verrot en isolatiematerialen hebben geen effect meer. De luchtvochtigheid in de vertrekken stijgt, de temperatuur daalt - zo ontstaat er een slecht woonklimaat.

Dit doehetzelf boekje vertelt u hoe u uw woning effectief tegen vocht kunt beschermen. Deze raadgever legt uit hoe vocht ontstaat en hoe men natte wanden, opstijgend vocht uit de grond en schade door condens kan vermijden. Tegelijkertijd geeft het vele waardevolle tips voor renovatie:

* Vochtige wanden professioneel droog maken
* Schimmel effectief bestrijden
* Gevels opknappen en beschermen
* Kapotte daken dicht maken

Uitvoerige checklists, nauwkeurige beschrijvingen van hoe men te werk gaat en uitgebreide informatie over de juiste materialen zorgen er, samen met veel verhelderende foto's en grafieken, voor dat het thuis droog en behaaglijk blijft.

Tobias Pehle is freelance-journalist en auteur van vakboeken. Hij heeft op doe-het-zelfgebied talrijke artikelen en diverse succesvolle boeken gepubliceerd.