doehetzelf serres plannen en bouwen
Wonen onder glas.

Als u het woongedeelte van uw huis met een van zonlicht doorstroomde serre uitbreidt, dan zet u ons klimaat een hak en kunt u het hele jaar door aan de zon komen. Zelfs in de koudste winter laat de "zonneval" serre de thermometer op aangename waarde stijgen en nodigt zo tot het verblijven onder het beschermde glasdak uit. Het aanbod van wintertuinen, die op professionele manier moeten worden opgebouwd, is bijzonder ruim. Toch maakt men bij het plannen en de uitvoering vaak belangrijke fouten, die achteraf met veel moeite bijgewerkt moeten worden.

Serres plannen en bouwen bevat de nodige kennis met betrekking tot:

* grondprincipes voor de planning
* het juiste materiaal
* klimaat in de serre
* zonwering, ventilatie en verwarming

Als geïnteresseerde doe-het-zelver kunt u een serre ook helemaal zelf opbouwen. De gespecialiseerde handel biedt bouwpakketten aan, die zeer gemakkelijk kunnen worden gemonteerd. Het boek laat voorbeelden van doe-het-zelf projecten zien en legt uit, welke voorbereidingen enz. voor de fundering en de afwatering uitgevoerd moeten worden.

Hans-Werner Bastian is zelfstandig werkend journalist en auteur. Zijn hoofdonderwerp is doe-het-zelf. Hij heeft inmiddels meer dan 25 succesvolle handboekjes voor doe-het-zelvers geschreven.