doehetzelf meubels restauren
Wonen met mooie, schone, oude meubels.

Oude meubels betoveren door hun karakteristieke uitstraling, als pronkstuk en blikvanger, of als onderdeel van een grote collectie. Dit doehetzelf boek laat aan de hand van een commode en een tafel uit de 19e eeuw, zien hoe men als doe-het-zelver goede resultaten bij de restauratie kan bereiken. Het arbeidsproces wordt stap voor stap gedemonstreerd vanaf de schadeanalyse tot aan het gerestaureerde meubel. Belangrijke punten zijn:

* fineer restaureren
* gronden, ontbrekende stukken inleggen
* kleuraanpassing van houtoppervlakken
* handmatig schellakpolitoerend

Richtlijnen voor het vervaardigen van beenderlijm, natuurlijke beitsen, waspolitoeren en schellakpolitoer, evenals de tips voor ecologisch verantwoorde bestrijding van ongedierte maken het boek af.

Harald Miles, meubelmaker en gediplomeerd restaurateur, vindt zijn werk een constante uitdaging, want ieder meubelstuk stelt hem voor nieuwe problemen: hij moet steeds improviseren en daardoor leert hij er steeds iets nieuws bij. Al jaren biedt de auteur in zijn werkplaats doe-het-zelvers de zeldzame mogelijkheid om in een meerdaagse cursus ingewijd te worden in de geheimen van de restaurateur.