doehetzelf terrassen paden en binnenplaatsen bestraten
Belastbaar en duurzaam.

Voor het vormgeven en het verharden van terrassen en padden rondom het huis zijn straatstenen bij uitstek geschikt. Tegenwoordig is een grote verscheidenheid aan materialen verkrijgbaar. Dit handboekje geeft een overzicht van de meest gangbare betonproducten, klinkers en natuurstenen. Aan de hand van talrijke foto's en schetsen wordt getoond hoe met een bestrating voldoende draagvermogen tot stand brengt en hoe de stenen vakkundig in het zandbed kunnen worden gelegd. Vier uitgebreide hoofdstukken bevatten de basiskennis voor de doe-het-zelf stratenmaker.

* Gereedschapsleer
* Planning
* Legtechnieken
* Handleiding voor het werk

Stap voor stap uitgewerkte legvoorbeelden vormen een handleiding voor het uitvoeren van de meest uiteenlopende werkzaamheden - van het vervaardigen van eenvoudige tuinpaden via berijdbare opritten en parkeerplaatsen tot het aanleggen van terrassen en trappen in de tuin. Het boek laat hierbij ook zien hoe men randverstevigingen vervaardigd en voor een voldoende ontwatering van de geplaveide vlakken zorgt.

Hans-Werner Bastian is een zelfstandig journalist en auteur. Zijn hoofdonderwerp is doe-het-zelf. Hij heeft inmiddels meer dan 25 succesvolle handboekjes voor doe-het-zelvers geschreven.