danish oil en andere produkten als houtbeschermingrustins finishesdanish oil kan zowel binnen als buiten gebruikt worden

danish oil (deense olie)

Danish oil, ook wel deense olie genoemd, is een kwalitatief hoogwaardige houtolie, die wereldwijd door veel houtbewerkers, en met name houtdraaiers, om haar eigenschappen gebruikt wordt.
Danish oil is een tung olie, vermengt met andere natuurlijke oliën en harsen, en verdunt met terpentine. Deze speciale houtolie dringt diep door in alle houtsoorten en zorgt voor een harde satijnachtige tot (als je dat wilt) glanzende afwerking.

[meer informatie over danish oil]

0,5 liter 12,00
1,0 liter 21,50
2,5 liter 47,00
5,0 liter 86,00


vloer olie

floor oil (vloer olie)

Deze vloer olie is een mengsel van natuurlijke plantaardige oliën en harsen, opgelost in terpentine. Het is een houtolie die voor iedere houten vloer geschikt is, of het nu een massief houten vloer is of een parketvloer. Toepassing van deze vloeren olie zorgt voor een duurzame en aantrekkelijke afwerking.
Duurzaam, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk aan te brengen.

[meer informatie]

1,0 liter 19,50
5,0 liter 79,50


friction polish

friction polish (houtdraai politoer)

Friction polish geeft in een mum van tijd een glanzende afwerking. Het kan eenvoudig met een doekje of kwast aangebracht worden, terwijl het werkstuk nog ingespannen is. Na het aanbrengen het werkstuk laten draaien, en onder lichte druk er een doek tegen aan houden, totdat de gewenste glansgraad is bereikt. Kan eventueel met terpentine verdunt worden.

0,5 liter 13,50


sanding sealer

0,5 liter 15,00


zeer fijn staalwol

staalwol 0000

Een zeer fijne staalwol, die voor een spiegelglad oppervlak zorgt. Wordt veel gebruikt om sanding sealer te polijsten. Daarnaast wordt deze staalwol bij het politoeren gebruikt.

225 gram 5,90


staalwol 000

Een fijne staalwol, die voor een glad oppervlak zorgt. Wordt veel gebruikt om een betere hechting voor een nieuwe afwerkingslaag te krijgen. Daarnaast wordt deze staalwol ook toegepast om een matte uitstraling te krijgen.

225 gram 5,90


woodstopping is een uitstekend houtvulmiddel

wood stopping (hout vulmiddel)

Een ideaal produkt voor het vullen van gaten, barsten en deuken in hout. Hard snel uit en krimpt niet. Diet houtvulmiddel is gebruiksklaar, maar kan naar wens met water verdund worden. De pasta met een plamuurmes in de gaten drukken, laten uitharden en hierna gladschuren. Wood stopping kan met Rustin's wood dye op kleur gebracht worden. Er moet dan wel rekening worden gehouden met een langere uithardingstijd. Dit produkt is niet geschikt voor buitengebruik, tenzij het overgeschilderd wordt.

320 gram 5,90


grain filler

grain filler (poriënvuller)

Grainfiller is een poriënvuller, en zorgt voor een zeer glad oppervlak. Het wordt gebruikt voordat een afwerkingslaag (politoeren, celluloselak, polyurethaanlak enz.) wordt aangebracht. Het hout moet geschuurd en schoon zijn. De pasta wordt met terpentine verdund en met een doek in het hout gewreven. De tijd van uitharden is ongeveer 12 uur. Hierna kan het hout gladgeschuurd en van een afwerkingslaag worden voorzien. Wanneer het hout gebeitst wordt, kan de grainfiller met Rustin's wood dye op kleur gebracht worden.

230 gram 4,95


beits in diverse kleuren

wood dye (transparente beits)

125 ml 4,95
250 ml 7,95


politoer klaar voor gebruik

french polish (politoer)

0,5 liter 11,95


button polish

0,5 l€ 12,95


strypit paint and varnish stripper

0,5 l€ 8,95


wood bleach

0,5 l€ 21,65


rust remover

120 ml€ 5,90

bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten

bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.