boeken over houtsnijden


classic carving patterns CLASSIC CARVING PATTERNS

Lora Irish presenteert in dit boek enkele tientallen motieven. Daarbij geeft zij aan hoe deze op bepaalde meubelstukken aangebracht kunnen worden. De motieven kunnen ook voor schilderen of pyrografie gebruikt worden. Bestemd voor beginners en gevorderden. Engelstalig.Prijs: € 19,95 formaat 230 x 280 mm, 186 bladzijden, bestelnr. hs-11


manual of traditional woodcarving MANUAL OF TRADITIONAL WOODCARVING>

Dit boek behandelt alle aspecten van het houtsnijden, en is een uitstekende leidraad. Aandacht voor het gereedschap, de schoonheid van de houtgravure, en een uitvoerige beschrijving van de geschiedenis van het houtsnijden met de daarbij behorende technieken. Engelstalig.


Prijs: € 17,95 formaat 270 x 230 mm, 576 bladzijden, bestelnr. hs-08


schaken met dit schaakspel is wel bijzonder THE ART OF CHESS

Schaakstukken zijn vaak gedraaide of gesneden miniaturen uit hout, ivoor of zachte steen soorten. In dit boek staan prachtige foto's van eigentijdse en historische schaakspelen, die van een korte beschrijving voorzien zijn. Het boek vertelt niet hoe je de schaakstukken moet maken, maar wat de maker ervan ermee probeerde te bereiken. Engelstalig.


Prijs: € 27,95 formaat 230 x 230 mm, 176 bladzijden, bestelnr. hs-13

een mooi boek over uilen AN ARTIST'S GUIDE TO UNDERSTANDING OWLS

Een mooi boek met meer dan 700 foto's en andere illustraties van 16 soorten uilen. Veel foto's kenmerken zich door scherpe detail opnames van ondermeer de ogen, oren, snavel, staart en veren. De vogels worden in verschillende posities getoond. Foto's met schaalverdeling helpen de houtsnijder bij een realistische weergave. Met behulp van een 60 tal foto's uitgelegd hoe je een paartje zaaguilen kunt maken. Engelstalig.


Prijs: € 69,95 formaat 220 x 280 mm, 380 bladzijden, bestelnr. hs-15


elke roofvogel wordt goed besproken BIRDS OF PREY

Een prachtig boek met detail opnames van 17 soorten haviken, valken, adelaars en arenden. 500 foto's en aandacht voor de anatomie helpen de houtsnijder bij het maken van realistische afbeeldingen. In dit boek is ook een instructie voor het maken van een torenvalk opgenomen, waarbij de lezer stap voor stap wordt begeleid. Zowel de beginnende als gevorderde houtsnijder hebben baat bij de aanwijzingen die Scholz geeft. Engelstalig.


Prijs: € 49,95 formaat 220 x 280 mm, 352 bladzijden, bestelnr. hs-14


HOW TO SHARPEN CARVING TOOLS  Hier laat Rick Butz zien hoe je gereedschap veilig en effectief kunt slijpen, en hoe een mes, beitel, guts of veiner weer een vlijmscherpe snede krijgt.

Prijs: € 16,95 formaat 20 x 20 cm, 96 bladzijden, bestelnummer hs16THE BIG BOOK OF WHITTLING AND WOOD CARVING  Dit boek staat vol met deskundige adviezen en ideeën voor beginnende en gevorderde houtsnijders. Eenvoudige ontwerpen zoals kettinghangers en amuletten voor wie snel resultaat wil, vogelfiguren, karikaturen en een hobbelpaard voor wie meer tijd wil investeren. Om maar een paar van de honderden voorbeelden uit dit boek te noemen.

Prijs: € 17,95        formaat 23 x 30 cm, 192 bladzijden, bestelnummer hs17whittling is een leuke manier van knutselen

WHITTLING AND WOODCARVING  Dit boek is een uitstekende start voor een beginnende houtsnijder, en laat ondermeer zien welke fouten je niet moet maken. Veel informatie over de basis technieken aangevuld met een serie onderwerpen zoals handvaten, boekensteunen, pijpen, schaakstukken, fotolijsten, puzzels, schepen in flessen en nog veel meer,

Prijs: € 14,95        formaat 14 x 20 cm, 293 bladzijden, bestelnummer hs18
< vorige pagina


< terug naar overzicht boeken en dvd'sBovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Verzendkosten brievenbuspost tot 2 kg: € 3,00.
Verzendkosten pakketje tot 10 kg: € 6,00.

Boeken en dvd's worden binnen 3 werkdagen verzonden nadat de betaling ontvangen is.

bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.