boeken over houtdraaien
turn a bowl TURN A BOWL

Wanneer je houtdraaier, leraar en auteur Ernie Conover over je schouder laat mee kijken, kun je zelfs met je eerste werkstuk het gewenste resultaat bereiken. Foto's die de te verrichten handelingen stuk voor stuk laten zien, gedetailleerde tekeningen en diepgaande achter- grond informatie zorgen er voor dat valkuilen vermeden, en frustraties voorkomen kunnen worden.


Prijs: € 19,95 formaat 203 x 254 mm, 160 bladzijden,   bestelnr. hd-07
[meer informatie]


perfect-wooden-bowl boek inzien met
G o o g l e Preview
To turn the PERFECT WOODEN BOWL

Tijdens de renaissance van het houtdraaien in de jaren '70, kwam één man naar voren als belangrijke inspiratiebron voor andere succesvolle houtdraaiers. Zijn naam was Bob Stocksdale.
In 1987 nam de auteur, Ron Raskiewicz, de kans van zijn leven waar, en bracht een week in Stocksdale's thuisatelier door, om hem horen te vertellen over zijn leven, werk, gedachten en meningen. Van de gesprekken zijn geluidsopnamen gemaakt, die nu in tekst zijn omgezet en samen met de vele foto's, waarvan een aantal nog nooit vertoond is, vormen zij het boek de Perfect Wooden Bowl. Engelstalig.

Prijs: € 23,95 formaat 205 x 205 mm, 146 bladzijden, bestelnr. hd-58


Ellsworth on woodturning boek inzien met
G o o g l e Preview
ELLSWORTH ON WOODTURNING, How a Master Creates Bowls, Pots and Vessels

In dit boek laat David Ellsworth, ook wel de grandfather of woodturning genoemd, zien hoe hij zijn schalen, potten en holle vormen draait. Hierbij geeft hij de lezer nuttige tips en deskundig advies.
Ellsworth is bekend geworden door zijn eigen stijl en het maken van voorwerpen met flinterdunne wanden. Hij wordt gezien als één van de grondleggers van het kunstzinnige houtdraaien. Door zijn werkstukken heeft hij laten zien dat draaiwerk niet altijd functioneel hoeft te zijn, maar ook als kunstwerk kan worden gezien, waarin de natuurlijke schoonheid van hout wordt blootgelegd. Veel houtdraaiers zijn hem daarin gevolgd. Engelstalig.

Prijs: € 27,95 formaat 216 x 279 mm, 247 bladz., bestelnr. hd-39


new masters of woodturning boek inzien met
G o o g l e Preview
NEW MASTERS OF WOODTURNING, Expanding the Bounderies of Wood Art

Ontmoet 31 hedendaagse kunstenaars die de grenzen van een klassiek ambacht aan het verleggen zijn, en houtdraaien tot een beeldende kunst maken. Ze komen uit verschillende delen van de wereld, maar hebben één gemeenschappelijke passie, met behulp van de houtdraaibank een voorwerp creëren met als uiteindelijk resultaat een sculpturale vorm, waarin de zelfexpressie naar voren komt. Engelstalig.


Prijs: € 27,95 formaat 216 x 279 mm, 197 bladz., bestelnr. hd-38

houtdraaien boek uithollen THE WOODTURNER'S PROJECT BOOK

Dit boek is meer dan een "kookboek" voor houtdraaien. Het is een opmerkelijke collectie van acht projecten die belicht wordt vanuit passie voor de ontwerpen.
De projecten worden stap voor stap door foto's begeleid, en helpen niet alleen houtdraaiers hun vaardigheden te verbeteren, maar zijn ook bedoeld om nieuwe ideeën op te doen. De moeilijkheidsgraad van de oefeningen wordt steeds hoger, van het draaien van een vaas naar andere holle vormen, het draaien van een bal en andere essentiële houtdraaitechnieken. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 formaat 279 x 213 mm, 112 bladz., bestelnr. hd-90

wood bowls boek inzien met
G o o g l e Preview
500 WOOD BOWLS

Geen instructieboek, maar een fabelachtige expositie van schalen, die gemaakt zijn door gerenommeerde en nog te ontdekken houtdraaiers c.q. kunstenaars. Sommige werkstukken komen direct van de draaibank, andere zijn nabewerkt met behulp van een kettingzaag, lintzaag, bovenfrees of ander snijdend gereedschap. Dit boek is rijk voorzien van foto's, die in veel gevallen een combinatie van techniek en inspiratie tonen, en waarin de culturele invloeden uit Azië, Europa en Amerika tot uitdrukking komen.

Prijs: € 24,95 formaat 200 x 200 mm, 420 bladzijden,   bestelnr. hd-08

lathes and turning techniques LATHES AND TURNING TECHNIQUES

In de Best of Fine Woodworking serie zijn een aantal technische artikelen in hun orginele formaat in herdruk verschenen, die stammen uit de periode 1984-1996. In dit boek zijn 36 artikelen opgenomen, waarin bepaalde technieken, tips en projecten aan bod komen. De onderwerpen die in dit boek behandeld worden zijn ondermeer het tussen de centers draaien, het draaien van albast en tagua, en het maken van grote schalen en vazen.

Prijs: € 19,95 formaat 230 x 300 mm, 120 bladzijden,   bestelnr. hd-10

woodturning a fresh approach WOODTURNING A FRESH APPROACH.

Robert Chapman. Alle serieuze houtdraaiers zullen van dit boek genieten, dat een frisse kijk geeft op het draaien van schalen, holle voorwerpen en potjes en doosjes met deksel. De opeenvolging van foto's en tekeningen maken het gemakkelijk om de totstandkoming van een werkstuk te volgen. De tekst legt de nadruk op de kwaliteit van het ontwerp van het werkstuk. Verder wordt informatie gegeven hoe het hout verkregen kan worden, en verteld de auteur zijn geheim over het maken van hout met slaap. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 210 x 275 mm, 212 bladzijden,   bestelnr. hd-21
[meer informatie]

woodturning projects WOODTURNING PROJECTS.

Mark Baker. In dit boek worden 50 werkstukken behandeld die de vaardigheden op het gebied van houtdraaien zullen helpen verder te ontwikkelen, of je nu een beginnende of ervaren houtdraaier bent. Leer doosjes, kommen, schalen en holle vormen maken in een verscheidenheid van klassieke en minder gebruikelijke vormen. De instructies worden ondersteund door tekeningen op schaal. Verder aandacht voor meer dan 50 houtsoorten, het gereedschap en variaties op het basis ontwerp. De informatie over veiligheid is nuttig voor beginners, en de open ontwerpen kunnen ervaren houtdraaiers op nieuwe ideeën brengen. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 formaat 210 x 275 mm, 291 bladzijden,   bestelnr. hd-22
[meer informatie]

turned boxes TURNED BOXES: 50 DESIGNS.

In dit boek van Chris Stott legt hij uit hoe je doosjes moet maken en worden 50 van zijn prachtige werkstukken behandeld, met foto en tekening zodat ze gemakkelijk (na) te maken zijn. Veel er van zijn een variatie op de basistechnieken van het houtdraaien, en zijn dan ook met name geschikt voor de geoefende houtdraaier.
Daarnaast nog foto's van uitzonderlijke werkstukken van enkele andere houtdraaiers. Dit boek is dan ook meteen een tentoonstelling van ongelooflijk houtdraaiwerk.

Prijs: € 24,95 formaat 203x 276 mm, 177 bladzijden,   bestelnr. hd-20

[meer informatie]


woodturning full circle WOODTURNING FULL CIRCLE, David Springett

Hier is een boek dat veel houtdraaiers zal inspireren, en zelfs voor de meest ervaren houtdraaier een uitdaging vormt.
Stap voor stap wordt, ondersteund met foto's en tekeningen, het maken van een aantal boeiende projecten uitgelegd, waaronder ongewone en complexe geometrische vormen, puzzels en andere rariteiten.
Dit boek maakt het schijnbaar onmogelijke mogelijk. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 216 x 279mm, 192 bladz., bestelnr. hbw-29

woodturning wizardry WOODTURNING WIZARDRY, David Springett

Bollen in bollen, sterren in kubussen, ronde roosters met ringen die lijken te zweven; in totaal 20 fascinerende projecten die velen zal intrigeren.
Door de eeuwen heen hebben houtdraaiers een hele reeks van structuren ontwikkeld, die op het eerste gezicht onmogelijk zijn, maar in feite door iedere houtdraaier te maken zijn die de basisvaardigheden van het houtdraaien beheerst. Het enige wat je nodig hebt is een gewone houtdraaibank, eenvoudig handgereedschap en mooie stukjes hout. Dit boek leert je dan verder hoe je dan op een toverachtig manier kunt houtdraaien. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 216 x 279mm, 192 bladz., bestelnr. hbw-28
[meer informatie]

dvd woodturning wizardry DVD-WOODTURNING WIZARDRY

Een dvd die het boek Woodturning Wizardry begeleidt, is toch iets waar veel houtdraaiers naar uitgekeken hebben. Want je kunt nu wel een boek schrijven waarin je beweert dat het maken van deze vormen vrij eenvoudig is, en de vele foto's in het boek laten ook zien dat precizie en het beheersen van de basistechnieken bepalend zijn voor het eindresultaat, maar om iemand daadwerkelijk een toverachtig werkstuk zien maken werkt toch wel verhelderend. Deze dvd is dan ook een waarde- volle aanvulling op het gelijknamige boek. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 speelduur 123 minuten,       bestelnr. hd-28-dvd

elliptical turning DVD-ELLIPTICAL TURNING, an introduction, presented by David Springett

Als je jezelf ooit afgevraagd hebt hoe dat juweeltje van een ovaal fotolijstje of dat mooie ovale blad is gemaakt, dan is speculeren niet meer nodig.
In Eliptical Turning laat David Springett je tot in detail zien hoe je een ovale lijst met opstaande rand kunt maken. De technieken die worden gebruikt zijn gemak- kelijk onder de knie te krijgen, en stellen je in staat om prachtige ovale lijsten, bladen en doosjes te maken. Je leert hoe je zelf een eenvoudige klauwplaat voor de houtdraaibank kunt maken, zodat je complex ogende werkstukken kunt maken die al snel familie en vrienden zullen verbazen. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 speelduur 57 minuten,       bestelnr. hd-68-dvd

turning salt & pepper shakers and mills TURNING SALT AND PEPPER SHAKERS & MILLS

In dit uitgebreide boek over zout- en peperstellen en zout- en pepermolens laat Chris West je zien hoe je deze mooi en stijlvol kunt maken.
Hij behandelt 30 verschillende projecten die in moeilijkheidsgraad oplopen. Naast het beheersen van de basis technieken heb je natuurlijk de juiste gereedschappen nodig en een houtdraaibank met een spankop met kleine klauwen. Hij laat zien hoe je met een basisvorm en verschillende materialen of een andere manier van monteren, tot verschillende eigenzinnige ontwerpen kunt komen, die veel verder gaan dan de traditionele vormen die je in de winkels tegen komt.

Prijs: € 21,95 formaat 269 x 206 mm, 176 bladz., bestelnr. hd-81


the pen turner's workbook boek inzien met
G o o g l e Preview
THE PEN TURNER'S WORKBOOK, making pens from simple to stunning

Deze herziene tweede druk van zijn eerder verschenen gelijknamige boek, geeft de lezer alle nodige informatie over het draaien van pennen. Barry Gross is een expert op het gebied van pennen draaien, en leert je aan de hand van 17 verschillende projecten, naast de basis- technieken ook de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Een aanrader voor iedere houtdraaier die pennen maakt. Engelstalig.

Prijs: € 16,95 formaat 216 x 279 mm, 136 bladz., bestelnr. hd-41

turning pens and pencils TURNING PENS AND PENCILS, Kip Christensen and Rex Burningham

Met dit boek hebben de auteurs een zo volledig boek over het draaien van pennen en vulpotloden willen maken. Beide hebben ze jarenlange ervaring op dit gebied, en inmiddels al duizenden pennen gemaakt.
Een boek met een verscheidenheid aan technieken, tips over het maken van mallen en hulpstukken en natuurlijk veel kleurenfoto's. Engelstalig.

Prijs: € 17,95 formaat 208 x 276mm, 176 bladz., bestelnr. hd-42

pens from the woodlathe PENS FROM THE WOODLATHE, step-by-step instructions for the woodturner

Pennen en vulpotloden die op een houtdraaibank zijn gemaakt worden steeds populairder. Het is leuk om ze te maken, ze als kadootje weg te geven of of om ze op een kunst- of ambachtsmarkt te verkopen.
Er is inmiddels een grote variatie aan penonderdelen verkrijgbaar in een verscheidenheid aan stijlen. Maar om een mooie en goedwerkende pen te maken is toch wel kennis en bekwaamheid vereist. In dit boek geeft Dick Sing gedetailleerde instructies en nuttige tips over het maken van pennen in twaalf verschillende stijlen. Met 273 kleurenfoto's wordt de tekst stap voor stap ondersteund. Daarnaast geeft hij advies over de selectie van materialen, het draaien, de afwerking en de eindmontage. Engelstalig.

Prijs: € 17,95 formaat 213 x 274 mm, 176 bladz., bestelnr. hd-43

unique and unusual pens from the woodlathe UNIQUE & UNUSUAL PENS FROM THE WOODLATHE

In dit boek leert Dick Sing hoe je aan een pen een meerwaarde kunt geven, zodat het niet allen een middel om mee te schrijven is, maar iets bijzonders is, een klein kunsterk, een souvenir, een bijzonder kado, iets waar de houtdraaier trots op kan zijn.
In zijn eerste boek wordt vooral veel aandacht gegeven aan de techniek van het maken van pennen. In dit boek wordt de techniek nog eens summier behandelt, en gaat het verder vooral om de vormgeving, het toevoegen van nieuwe modellen en variaties op een aantal oude favorieten. Veel kleurenfoto's tips en advies over alternatieve materialen en hulpmiddelen om het draaien van pennen te vergemakkelijken en de kwaliteit te verbeteren. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 218 x 276 mm, 64 bladz., bestelnr. hd-44

turning pens and desk accessoires TURNING PENS AND DESK ACCESSOIRES

Vijftig jaar geleden was de vaak dure vulpen een persoonlijk en waardevol bezit. De massaal geproduceerde balpen heeft nu de vulpen vrijwel geheel verdrongen, maar een kleine groep mensen zal met name een ahndgemaakte vulpen blijven waarderen.
In dit boek leert Mike Cripps de lezer hoe je elegante pennen (bal- en vulpennen) kunt maken. Daarnaast geeft hij aanvullende instructies over het maken van bureau accessoires zoals briefopenenrs en vergrootglazen met prachtige houten handvaten. Maar ook aan de dames heeft hij gedacht, namelijk een houten parfumpen. Engelstalig.

Prijs: € 17,95 formaat 211 x 274 mm, 64 bladz., bestelnr. hd-45

woodturning with Ray Allen WOODTURNING WITH RAY ALLEN

Ray Allen is een meester in het gesegmenteerd draaien. In dit boek deelt hij zijn kennis, waarbij hij in 95 stappen laat zien hoe een werkstuk tot stand komt. Behandeld worden het tekenen van het ontwerp, de keuze van het juiste gereedschap en de toe te passen technieken, en het draaien van een vaas die uit een aantal segmenten is samengesteld. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan een aantal mogelijke problemen, die zich mogelijk zouden kunnen voordoen. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 220 x 280 mm, 144 bladzijden,   bestelnr. hd-12

segmented woodturning THE ART OF SEGMENTED WOOD TURNING

Door verschillende stukken hout met elkaar te combineren en aan elkaar te lijmen, kunnen houtdraaiers mooie meerkleurige schalen en vazen draaien. In dit rijk geïllustreerde boek worden de ontwerptekeningen behandeld, en wordt uitgelegd hoe je ring-, ruitvormige en ronde figuren in je ontwerp kunt verwerken. Het boek bevat duidelijke stap voor stap instructies, die door middel van honderden kleurenfoto's ondersteund worden. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 220 x 280 mm, 224 bladzijden,   bestelnr. hd-13

houtdraaien boek gesegmenteerd houtdraaien SEGMENTED WOODTURNING, a complete guide

Dit boek onthult zeer gedetailleerd één van de meest spectaculaire houtdraaitechnieken.
Gesegmenteerd draaiwerk bestaat uit het verlijmen van talrijke kleine stukjes hout van houtsoorten met een contrasterende kleur, zodat na het draaien prachtige geometrische of picturale werkstukken het eind resultaat zijn. Naast de visuele aspecten, in dit boek ook aandacht voor de eigenschappen van hout en de techniek hoe te verlijmen, zodat er geen scheuren ontstaan. Het boek laat zien hoe je van reststukjes hout uitzonderlijk mooi draaiwerk kunt maken. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 formaat 274 x 210 mm, 160 bladz., bestelnr. hd-82

houtdraaien boek gesegmenteerd houtdraaiwerk BEYOND BASIC TURNING

In dit boek worden ontwerpen en technieken beschreven voor het maken van het fijnere draaiwerk.
Uitleg over het verlijmen van verschillende houtsoorten, om zo speciale schalen, bekers, potjes, doosjes, borden, kandelaars enz. te draaien.
Meer dan 350 tekeningen en zwart-wit foto's illustreren de werkwijze en tonen een breed scala aan gemaakte werkstukken. Engelstalig.

Prijs: € 28,95 formaat 234 x 226 mm, 256 bladz., bestelnr. hd-11

hand or simple turning door John Jacob Holtzapffel HAND OR SIMPLE TURNING

Holtzapffel was in de Victoriaanse tijd de toonaangevende deskundige op het gebied van het draaien van hout, ivoor en metaal. Dit is zijn klassieke boek voor wat betreft het draaien met een standaard draaibank. Het boek behandelt verschillende manieren van inklemmen, de vorm en het slijpen van de beitels, de diverse methoden van gecentreerd draaien, het boren, draaien van bolvormige voorwerpen, het snijden van draad en de basistechnieken om versieringen aan te brengen. Engelstalig.

Prijs: € 24,95 formaat 150 x 230 mm, 599 bladzijden,   bestelnr. hd-05
[meer informatie]
victorian woodturnings and woodwork VICTORIAN WOODTURNINGS AND WOODWORK

Dit boek is een herdruk van het in 1893 verschenen boek Catalog of Premium Millwork. Een interessant boek voor degene die meer wil weten over houtdraaien en houtbewerking in de Victoriaanse tijd.Dit boek bevat 800 illustraties met gedetailleerde beschrijving. Engelstalig.


Prijs: € 19,95 formaat 180 x 250 mm, 144 bladzijden,   bestelnr. hd-17
[meer informatie]< vorige pagina

< terug naar boeken

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Verzendkosten brievenbuspost tot 2 kg: € 3,00.
Verzendkosten pakketje tot 10 kg: € 6,00.

Boeken en dvd's worden binnen 3 werkdagen verzonden nadat de betaling ontvangen is.

bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.