boeken poppenhuis


Veel boeken over het poppenhuis, poppenhuis meubels en andere miniaturen voor het poppenhuis zijn in het Engels geschreven.
Vaak zijn ze van goede foto's en tekeningen voorzien, en dan wordt alles veel duidelijker.

Informatie over poppenhuis bouwpakketten vindt je op deze pagina.
het maken van miniaturen The Art of the Miniature: Small Worlds and How to Make Them, Jane Freeman, Roger Rosenblatt.
Dit rijk geïllustreerde boek bevat een schat aan praktisch toepasbare technieken en slimmigheden. Freeman laat de lezer stap voor stap zien hoe je door onderdeeltjes uit bouwpakketten en gebruiksklare voorwerpen aan te passen heel gedetailleerde miniaturen kunt maken.

prijs: € 24,95        formaat 22 x 25 cm, 128 blz.      bestelnr. ph02een poppenhuis meubel maken en stofferen

Making Upholstered Furniture in 1/12 Scale,
Janet Storey.
Tekst en gedetailleerde tekeningen laten zien hoe je met enkele basisvaardigheden, eenvoudig gereedschap en goedkope materialen gestoffeerde meubels voor een poppenhuis kunt maken. Bevat een lijst van te gebruiken gereedschappen en materialen. Geeft suggesties over het toe te passen hout en stof. Tips voor het lijmen, maken van gekromde poten, houtafwerking en het maken van stoelkussens.

prijs: € 24,95        formaat 22 x 28 cm, 165 blz.      bestelnr. ph03een leuke aanvulling op een poppenhuis bouwpakket

Dollhouse Furnishings for the Bedroom and Bath: Complete Instructions for Sewing and Making 44 Miniature Projects, Shep Stadtman.
Poppenhuis meubels voor de slaap- en badkamer. Dit boek geeft aanwijzigingen voor het maken en naaien van 44 verschillende miniaturen. Leuke projecten voor de miniaturist die van zowel houtbewerken als naaien houdt. Basis materiaal is 6 mm dik triplex. Hiermee wordt een grote variatie aan bedden en gestoffeerd meubilair gecreëerd.

prijs: € 12,95        formaat 22 x 28 cm, 48 blz.      bestelnr. ph04zelf een poppenhuis meubel maken

Dolls' House Furniture: Easy-to-Make Projects in 1/12 Scale, Freida Gray.
Dit boek behandelt eenvoudig te maken objecten met een schaal van 1:12. Bij het maken van deze poppenhuis meubel stukken kunnen je vaardigheden op het gebied van houtbewerking en meubelmaken goed van pas komen. Het boek bevat 1 op 1 tekeningen van een 2 persoonsbed, picknicktafel, garderobe, waaierstoel, porseleinkast en nog veel meer. Daarnaast worden de stoffeer technieken behandeld.

prijs: € 21,95        formaat 22 x 28 cm, 144 blz.      bestelnr. ph05poppenhuis meubels voor kinderpoppen

Making Doll Furniture in Wood: 24 Projects and Plans Perfectly Sized for American Girl and Other 18" Dolls, Dennis Simmons.
Ook wel eens gedacht bij het zien van houten poppenhuis meubels voor kinderen van: "dat had ik ook wel kunnen maken"? Aan de hand van tekeningen op schaal worden in dit boek 24 werkstukken van het begin tot het eind uitgebreid bekandeld. Deze tekeningen kunnen ook gebruikt worden voor meubelstukken die kleiner of groter moeten zijn. Zo kun je aan de hand van dit boek een boekenkast, toilettafel, grootvaders klok, bed, schommelstoel of één van de andere ontwerpen maken.

prijs: € 19,95        formaat 22 x 28 cm, 120 blz.      bestelnr. ph01
< terug naar boekenbestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.