boeken houtsnijden en beeldhouwenBoeken houtsnijden en beeldhouwen is een pagina met veel boeken en enkele dvd's over houtsnijden en beeldhouwen. Veel van deze boeken zijn in het Engels geschreven, maar gelukkig zijn de meeste van veel foto's voorzien, en dan zeggen plaatjes veel meer dan woorden.
Ook de dvd's zijn Engelstalig, maar veel beelden spreken voor zich.

Er is geprobeerd om uit het brede aanbod van boeken een selectie te maken, die veel houtsnijders en beeldhouwers zal aanspreken, boeken voor zowel beginners als gevorderden.
De inhoud van de meeste boeken is zo gedetailleerd, dat je eigenlijk kunt spreken van een schriftelijke cursus houtsnijden of een cursus beeldhouwen.

De verschillende technieken van houtsnijden en beeldhouwen komen aan bod. Boeken over Fries houtsnijwerk (chipcarving), in reliëf snijden, het maken van figuurtjes uit takken (whittling), netsuke of de Japanse gordelknoop, en het echte beeldhouwen, door veel mensen wel het hakken in hout genoemd.

Daarnaast nog enkele fotoboeken waar menig liefhebber van zal gaan genieten.
Bestellen kan door het formulier in te vullen dat zich onderaan deze pagina bevindt.WOOD CARVING BASICS

David Sabol is al meer dan 25 jaar houtsnijder van beroep, en heeft zich ondermeer toegelegd op het maken van dierfiguren, vogels, landschappen, kerst ornamenten en logo's. Wood Carving Basics is een goed boek voor degene die zich de grondbeginselen van het houtsnijden wil aanleren. Engelstalig.
Naast de houtsnijtechnieken komen de volgende onder- werpen aan de orde:
- houtsoorten die voor het snijden geschikt zijn
- houtsnijmessen, gutsen en beitels
- electrische hulpmiddelen
- slijpen en onderhoud van het gereeschap
- in reliëf snijden van dieren en landschappen
- fries houtsnijwerk en houtbranden
- het afwerken en schilderen

Prijs: € 19,95 formaat 211 x 274 mm, 192 bladzijden, bestelnr. hs-29

[meer informatie]


cursus houtsnijden DVD-WOOD CARVING BASICS

Deze set met 2 dvd's begeleidt het gelijknamige boek van David Sabol. In deze video wordt de nadruk gelegd op de verschillende technieken die bij het houtsnijden ge- bruikt kunnen worden. Stap voor stap wordt het maken van verschillende projecten gedemonstreerd. Engelstalig.


Prijs: € 29,95 speelduur 252 minuten,       bestelnr. hs-29-dvd

[meer informatie]


beeldhouwen in hout BEELDHOUWEN IN HOUT, het complete handboek

Voor de beginner en de gevorderde beeldhouwer is dit een geweldig handboek. In feite is het een cursus beeldhouwen in boekvorm. Dit boek begint met een kunsthistorisch overzicht en bespreekt vervolgens ieder aspect van het beeldhouwen in hout: materialen, gereedschappen en technieken.

Hoe kies je het geschikte hout? Welk gereedschap heb je nodig? Hoe zet je een ontwerp om in hout? Welke beeldhouwtechnieken moet je gebruiken? Op al deze en nog vele andere vragen geeft dit boek antwoord. Stap voor stap worden alle technieken in beeld gebracht.
Ook patineren, decoreren en afwerken komen aan bod. Het boek bevat een uitgebreide verklarende woordenlijst en register.

Prijs: € 39,95 formaat 235 x 305 mm, 192 bladzijden, bestelnr. hs-22


cursus beeldhouwen SCULPTING IN WOOD

De opzet van dit boek is om de beginner een brede basiskennis te geven van het beeldhouwen in hout. Eigenlijk is het een schriftelijke cursus beeldhouwen. Met behulp van veel kleurenfoto's wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je een werkstuk kunt maken. Hierbij is gekozen voor het gebruik van een beperkt aantal gutsen en beitels, zodat de investering in gereedschap minimaal wordt gehouden. Er worden verschillende projecten behandeld met een stijgende moeilijkheidsgraad, zodat het vaardigheidsniveau van de lezer kan vorderen. En natuurlijk wordt er ook de nodige aandacht aan de afwerking van een werkstuk gegeven. Al met al een goed instructieboek voor de beginnende beeldhouwer.
Engelstalig.

Prijs: € 29,50 formaat 220 x 275 mm, 128 bladzijden, bestelnr. hs-26


houtsnijden leren CREATIVE WOODCARVING FOR BEGINNERS

Houtsnijwerk maken is een aloude kunst en een traditioneel ambacht, maar ook een leuk tijdverdrijf.
Deze beginners gids leert je zowel hoe je met een zakmes hout kunt snijden, als te beeldhouwen met hamer en beitel.
Behandeld worden het Fries houtsnijden, in reliëf snijden, het snijden van figuurtjes en het beeldhouwen.
Duidelijke instructies voor het maken van 50 projecten en tekeningen die je kunt gebruiken. Advies over afwerking zoals verf, lak, olie of houtbranden.
Elke stap is geïllustreerd met kleurenfoto's. Engelstalig.


Prijs: € 17,95 formaat 277 x 211 mm, 144 bladz., bestelnr. hs-40

cursus houtsnijden cursus houtsnijden WOOD CARVING BIBLE

Antony Denning leert je met dit boek alle technieken van houtsnijden onder de knie te krijgen, door een breed scala aan projecten te behandelen.
Kies het juiste hout en gereedschap, maak schetsen en dummy modellen.
Je leert in reliëf snijden, Fries houtsnijwerk maken, letters snijden, fragiele vormen te versterken, hoe om te gaan met onverwachte scheurvorming en noesten, schalen gutsen, een lokeend maken, ja van alles wat, en na- tuurlijk advies over de afwerking.
Stapsgewijs worden met tekst en veel kleurenfoto's de verschillende technieken uitgelegd. Engelstalig.


Prijs: € 17,95 formaat 201 x 163 mm, 192 bladz., bestelnr. hs-39

houtsnijden leren HOW TO CARVE WOOD

Dit inmiddels klassiek geworden boek vormt de basis van een serie boeken die Richard Butz over houtsnijden heeft geschreven. Het is als cursus houtsnijden voor de beginnende houtsnijder een solide basis, waarbij hij of zij de grondbeginselen van bepaalde snijtechnieken en de daarbij behorende gereedschappen leert kennen. Aan de hand van voorbeelden wordt zowel het Fries houtsnijwerk als het drie dimensionale houtsnijden verder toegelicht. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 200 x 250 mm, 224 bladzijden, bestelnr. hs-01


houtsnijden boek cursus houtsnijden EASY WOODCARVING

Dit boek is een stap voor stap gids voor de beginnende houtsnijder. Het beschrijft eenvoudige houtsnijtech- nieken en het schilderen van werkstukken. De tekst wordt ondersteund met tekeningen en honderden kleurenfoto's.
Iedereen kan de basisprincipes voor het maken van houtsnijwerk leren.
Je leert welk gereedschap en hout je kunt gebruiken en je zult ontdekken hoe "gemakkelijk" houtsnijden kan zijn.
Engelstalig.

Prijs: € 14,95 formaat 279 x 216 mm, 152 bladz., bestelnr. hs-38

carving techniques and projects DVD-CARVING TECHNIQUES AND PROJECTS

In deze dvd komen een aantal basistechnieken van het houtsnijden aan bod, onder andere het snijden van romeinse en cursieve letters. Voor het in reliëf snijden, het maken van de contour en andere technieken, wordt een 18e eeuwse Jakobsschelp als voorbeeld gebruikt, zodat ook duidelijk wordt welke technieken in die tijd van toepassing waren. Daarnaast aandacht voor de keuze van het gereedschap en het slijpen hiervan. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 85 minuten,       bestelnr. hd-30-dvd


cursus fries houtsnijden CHIP CARVER'S WORKBOOK, Teach Yourself with 7 Easy and Decorative Projects

Leer je zelf Fries houtsnijden. Dit boek geeft een praktisch overzicht van de grondbeginselen voor het maken van Fries houtsnijwerk.
Het behandelt de selectie van hout, het gereedschap en het slijpen er van, de lay-out, belettering en afwerking.
Instructie over het decoreren van gebruiksvoorwerpen en het maken van werkstukken met een variatie aan ontwerpen. Engelstalig.


Prijs: € 14,95 formaat 278 x 216 mm, 112 bladz., bestelnr. hs-32

de mooiste voorbeelden van fries houtsnijwerk CHIP CARVING, Expert Techniques and 50 All-Time Projects

Het beste uit het tijdschrift Woodcarving Illustrated is in dit boek samengevat. Het neemt je mee op reis door deze oude kunstvorm die in Europa is ontstaan en die nog steeds bloeiend is.
Het is een verzameling van heel mooi Fries houtsnijwerk en door de grote verscheidenheid aan verschillende projecten is het een nuttig en interessant boek voor zowel de beginnende als de ervaren houtsnijder. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 278 x 216 mm, 128 bladz., bestelnr. hs-31

fries houtsnijden THE COMPLETE GUIDE TO CHIP CARVING

Wayne Barton is een meester in zijn vak en is beroemd om zijn kennen en kunnen op het gebied van Fries houtsnijwerk. Dit boek is een goede cursus Fries houtsnijden voor degene die hiermee wil beginnen of zijn kennis wil uitbreiden. Beschreven wordt hoe alle essentiële gereedschappen, materialen en hout gebruikt moeten worden. Daarna laat de schrijver zien hoe je verschillende randversieringen, rasters, rozetten, vrije vormen, positieve beeldontwerpen en letters kunt maken. Tientallen kleurenfoto's en gedetailleerde tekeningen maken veel duidelijk. Engelstalig.

Prijs: € 17,95 formaat 215 x 254 mm, 230 bladzijden, bestelnr. hs-23


CHIP CARVING

Dit boek geeft een samenvatting weer van een aantal klassieke snijpatronen, monogrammen, geometrische motieven, motieven die op meubilair toegepast kunnen worden, en vrije ontwerpen zoals bloemen, vogels en andere dieren. De lezer wordt een handleiding gegeven hoe de diverse motieven toegepast kunnen worden. Engelstalig.


Prijs: € 17,95 formaat 200 x 250 mm, 144 bladzijden, bestelnr. hs-02


fries houtsnijden DVD-CHIP CARVING

Een goede aanvulling op de boeken van Wayne Barton is deze DVD. In deze film laat hij zien hoe je met maar een paar verschillende mesjes heel mooi houtsnijwerk kunt maken. Je leert van hem de basistechnieken en hij leert je hoe je deze kunt toepassen bij bijvoorbeeld het maken van rozetten, randversieringen en het snijden van letters en monogrammen. Engelstalig.


Prijs: € 21,95 speelduur 55 minuten,       bestelnr. hs-28-dvd


letters snijden LETTERCARVING IN WOOD, a practical course

Dit boek bevat alle nodige informatie over het snijden van letters in hout. Informatie over gereedschap, geschikt hout en verschillende letter stijlen. Zeven stijlen worden uitvoerig behandeld. Daarnaast zijn er nog zevenendertig praktijkoefeningen en worden negen projecten stap voor stap beschreven. Engelstalig.


Prijs: € 24,95 formaat 210 x 278 mm, 230 bladzijden, bestelnr. hs-24


beeldhouwen met een kettingzaag CHAINSAW CARVING, the art and craft

Beeldhouwen met een kettingzaag. Het is vaak een fascinerend gezicht, maar ook fascinerend om te doen. Dit boek behandeld alle elementen van de kunst van het beeldhouwen met een kettingzaag. De technieken, materialen, veiligheidsmaatregelen en esthetische overwegingen. Met de stap voor stap methode wordt geleerd hoe je met een kettingzaag een blauwe reiger en een zwarte beer kunt maken. Verder bevat dit boek tientallen ideeën; honderden kleurenfoto's laten zien wat allemaal mogelijk is. Een ideaal boek voor iedereen die meer met zijn kettingzaag wil doen dan alleen maar zagen. Engelstalig.

Prijs: € 26,95 formaat 215 x 275 mm, 140 bladzijden, bestelnr. hs-27

carving the head in the classic european tradition CARVING THE HEAD, in the classic European tradition

Door een stap-voor-stap beschrijving van elke fase, ontdek je de bekende en traditionele methode die de Tiroolse houtsnijders nog steeds toepassen om een borstbeeld te maken.
Of je nu een amateur of professional bent, de Tiroolse methode zal zeker inspiratie geven om een vierkant stuk hout tot een borstbeeld te vormen. Het boek is voorzien van kleurenfoto's die het proces verder verduidelijken en foto's die het effect van verschillende hedendaagse afwerkingsmiddelen laten zien. Engelstalig.

Prijs: € 14,95 formaat 272 x 216 mm, 96 bladz., bestelnr. hs-35

Carving the Human Figure: Studies in Wood and Stone CARVING THE HUMAN FIGURE: Studies in Wood and Stone, Dick Onians

In de beeldhouwkunst is het menselijk figuur het belangrijkste onderwerp. In dit boek ligt de nadruk op het beeldhouwen in hout, maar beeldhouwers die andere materialen gebruiken zullen dit boek even waardevol vinden. Zowel mannelijke als vrouwelijke figuren worden behandeld, dit in gestileerde als ook abstracte stijl. Verder wordt de fundamentele menselijke anatomie uitgebreid beschreven en is er gedetaileerde aandacht voor hoofden, torso's, handen en knieën. De tekst is geïllustreerd met 254 kleurenfoto's. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 formaat 269 x 206 mm, 176 bladz., bestelnr. hs-34

fundamentals of figure carving FUNDAMENTALS OF FIGURE CARVING

In dit boek leert Norbury hoe je een menselijke vorm zo realistisch mogelijk kunt uitbeelden. Hij concentreert zich op de anotomische structuur van het lichaam waarbij hij je leert letten op de onderlinge verhoudingen tussen de verschillende lichaamsdelen. Bijzondere aandacht krijgen de moeilijke delen, zoals de ogen, oren, handen en voeten. Engelstalig.


Prijs: € 29,95 formaat 210 x 290 mm, 160 bladzijden, bestelnr. hs-03


carving facial expressions CARVING FACIAL EXPRESSIONS

Een hele reeks van voorbeelden laat zien hoe menselijke emoties in gezichtsuitdrukkingen naar voren komen, en hoe je deze in een houtsculptuur kunt vertalen. Bespreking van de gezichtsspieren en de vorm van het hoofd helpen de houtsnijder dit in de praktijk te brengen. Een leerzaam boek voor zowel de beginnende als de gevorderde houtsnijder. Engelstalig.

Prijs: € 17,95 formaat 200 x 240 mm, 64 bladzijden, bestelnr. hs-04


carving classic female figures in wood CARVING CLASSIC FEMALE FIGURES IN WOOD

In dit boek laat Norbury houtsnijders en beeldhouwers zien hoe je met de aspecten van het vrouwelijk lichaam om moet gaan, om het zowel creatief als realistisch af te beelden. Hierbij concentreert hij zich op het bovenlichaam van de vrouw, waarbij 2 ontwerpen stap voor stap behandeld worden. Kleurenfoto's van modellen in verschillende houdingen en anatomische tekeningen helpen de lezer bij het maken van een eigen ontwerp. Engelstalig.

Prijs: € 18,95 formaat 210 x 280 mm, 72 bladzijden, bestelnr. hs-05


carving a figure DVD-CARVING A FIGURE, the female form

Ray Gonzalez heeft een gevestigde reputatie als één van de toonaangevende houtsnijders in Groot-Brittannië.
Met deze dvd kunnen alle houtbewerkers profiteren van zijn 30 jaar ervaring en kennis van de anatomie. De kijker zal een glasheldere demonstratie zien van het maken van een vrouwelijk figuur. Dit begint met het maken van een tekening en andere voorbereidingen. Vervolgens het maken van mallen en de volgorde van de te zagen stukken hout die voor de basis nodig zijn. Stap voor stap, met de nodige uitleg, wordt getoond hoe vanuit de basis de uiteindelijk vorm tot stand komt. Engelstalig.

Prijs: € 24,50 speelduur 120 minuten,       bestelnr. hd-30-dvd

carving classic female faces in wood CARVING CLASSIC FEMALE FACES IN WOOD

In dit boek leert Ian Norbury hoe je de schoonheid van het vrouwelijk gezicht uit een blok hout kunt halen. Aan de hand van veel foto's en tekeningen legt deze beeldhouwer uit hoe je dit in de praktijk kunt uitvoeren.
Er worden drie voorbeelden uitgewerkt; het gezicht van een Europese vrouw, een vrouw met Caribische gelaatstrekken en een kindergezicht. De volgende specifieke onderwerpen komen aan de orde:
- de anatomie van het vrouwelijke gezicht
- het maken van foto's en tekeningen
- het uitwerken van de tekeningen en het bewerken van    het hout
Een fotosessie van de eindresultaten zal menig lezer verdere inspiratie geven. Engelstalig.

Prijs: € 18,95 formaat 210 x 280 mm, 81 bladzijden, bestelnr. hs-20


sculptures in wood THE ART OF IAN NORBURY, SCULPTURES IN WOOD

Veel houtsnijders en beeldhouwers zullen geïnteresseerd zijn in dit overzicht van het werk van Ian Norbury. Zijn kunst, waarbij hij door meesters zoals Salvador Dali, René Magritte en de surrealist Remidos Varro beïnvloed is, wordt in dit boek door prachtige foto's weergegeven. Een boek voor de echte liefhebber. Engelstalig.


Prijs: € 24,95 formaat 210 x 280 mm, 160 bladzijden, bestelnr. hs-06


the little book of whittling THE LITTLE BOOK OF WHITTLING

The little book of whittling is ideaal voor beginners die op een eenvoudige manier aan de slag willen gaan, maar ook voor een ervaren houtsnijder die op een ontspannende manier eens iets anders wil maken. Met gemakkelijke 'hoe doe je dat' instructies en een aantal kleurenfoto's leer je leuke en vaak nuttige voorwerpen te maken, met niets meer dan een zakmes en een takje. Engelstalig.


Prijs: € 16,95 formaat 239 x 137 mm, 96 bladz., bestelnr. hs-36

whittling twigs and branches WHITTLING TWIGS AND BRANCHES

Chris Lubkemann, houtsnijder van beroep, heeft een unieke manier ontwikkeld om perfecte houtkrullen te maken, die je weer kunt gebruiken wanneer je vogels zoals een reiger of fazant, bloemen of naaldbomen uit hout wilt snijden. In dit boek wordt het maken van een haan als voorbeeld genomen, en volledig uitgewerkt. Foto's en tekeningen laten een realistische weergave zien van veren, naalden en bloembladen. Deze editie, waarin zowel basis technieken als ingewikkelde ontwerpen zijn beschreven, is bedoeld voor zowel de beginnende als de gevorderde houtsnijder. Engelstalig.

Prijs: € 17,95 formaat 210 x 280 mm, 72 bladzijden, bestelnr. hs-07


scandinavian style woodcarving ART & TECHNIQUE OF SCANDINAVIAN STYLE WOODCARVING

Hier is een goed boek over een voor veel houtsnijders fascinerend onderwerp, namelijk een stijl zoals die nog steeds in Scandinavië en Amerika in de praktijk wordt gebracht. Goede aanwijzingen, foto's, voor- en zijaanzichten laten zien hoe met enkele inkepingen een voorwerp tot stand komt. Eén van de voorbeelden die volledig uitgewerkt wordt is Oskar, het Zweedse folkloristisch paard. Verder geeft dit boek informatie over het schilderen van werkstukken. Engelstalig.

Prijs: € 17,95 formaat 210 x 280 mm, 104 bladzijden, bestelnr. hs-10


great book of celtic patterns GREAT BOOK OF CELTIC PATTERNS

Houtbewerkers die houtsnijden, houtdraaien, figuur zagen of houtbranden en kunstenaars kunnen nu hun werkstukken versieren met verschillende Keltische tekens en afbeeldingen. In dit boek zijn meer dan 200 originele ontwerpen opgenomen. Met duidelijke instructies, foto's en tekeningen, ontdek je het geheim van het Keltische knoopwerk, de golvende bochten, de vlechten en texturen. Dit boek is meer dan een boek met tekeningen, je leert hoe je zelf je eigen Keltische kunst kunt creëren. Engelstalig.

Prijs: € 21,95 formaat 279 x 216 mm, 200 bladz., bestelnr. hs-37

celtic woodcraft CELTIC WOODCRAFT, Authentic Projects for Woodworkers

Dit is een verzameling van 20 verschillende Keltische ontwerpen, een inspiratiebron voor houtsnijders op alle niveaus. Door het boek vanaf het begin systematisch te volgen, kunnen beginners de nodige technieken onder de knie krijgen, terwijl de ervaren houtsnijder nieuwe ideeën op kan doen met de vaak lang verwaarloosde ontwerpen uit de Keltische cultuur. De projecten zijn zo uitgekozen, dat deze met het basis houtsnijgereedschap te maken zijn. Engelstalig.

Prijs: € 19,95 formaat 276 x 210 mm, 144 bladz., bestelnr. hs-25
> boeken over houtsnijden, vervolg

< terug naar boekenBovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Verzendkosten brievenbuspost tot 2 kg: € 3,00.
Verzendkosten pakketje tot 10 kg: € 6,00.

Boeken en dvd's worden binnen 3 werkdagen verzonden nadat de betaling ontvangen is.

bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.