boeken houtbewerking


Boeken houtbewerking is een pagina waar met name boeken op staan vermeld die over de fijne houtbewerking gaan.
Omdat hout zich goed laat bewerken en hout in het algemeen goed verkrijgbaar is, is het een materiaal dat door veel mensen toegepast wordt. Maar lang niet iedereen heeft hiervoor de opleiding gehad, of een cursus houtbewerking of meubelmaken gevolgd.
Memenco heeft daarom een selectie uit een aantal boeken over houtbewerking gemaakt, waarin zowel de basistechnieken als de fijne kneepjes van het vak aan de orde komen. Ook boeken over meubelmaken en het restaureren van antieke meubelen staan op deze pagina vermeld. Normaal wordt uit voorraad geleverd. Mocht dit door omstandigheden niet het geval zijn, dan wordt de besteller hierover geïnformeerd.
Een bestelling plaatsen kan door het formulier in te vullen dat zich onderaan deze pagina bevindt.


< terug naar boekencompleet handboek houtbewerking is een goed alternatief voor een cursus houtbewerking compleet handboek HOUTBEWERKING

Dit boek over houtbewerking is misschien wel het beste alternatief voor een cursus houtbewerking. Hout is een materiaal dat zich gemakkelijk laat bewerken, zowel handmatig als machinaal.
Stap voor stap worden de basistechnieken van het houtbewerken geleerd. Veel beginnende houtbewerkers weten niet welk gereedschap of welke machine ze moeten kopen en uiteindelijk zitten ze met spullen die niet nodig zijn. Dit boek leert welke materialen en gereedschappen op welk niveau je nodig hebt en hoe je beter kunt worden door de reeks aan technieken uit te breiden.
Met wat kennis en inzicht, handigheid, het juiste gereedschap en tijd, kun je de mooiste meubelstukken en voorwerpen voor in je huis en tuin maken. Dit complete handboek staat vol vakkundige informatie en adviezen en een groot aantal voor de doe-het-zelver. Je vindt de verschillende onderdelen gemakkelijk terug door de indeling van het boek in drie kleuren:
Basics: praktische informatie over de werkplaats en de verschillende soorten gereedschap, de basistechnieken, zoals het maken van houtverbindingen en het verlijmen van onderdelen, het gebruik van hout
Projecten voor binnen: opbergmeubels, legplanken, boekenkasten, kisten, salontafels, speelgoedhuisjes en poppenhuizen
Projecten voor buiten: tuinmeubilair zoals tafels, stoelen, ligstoelen, vogelhuisjes en voederplanken, speelhuisjes en zandbakken

Prijs: € 34,95 formaat 240 x 210mm, 319 bladz., bestelnr. hbw32

houtbewerking boek houtbewerken, het complete handboek HOUTBEWERKEN, het complete handboek voor beginners en gevorderden.

Dit boek over houtbewerking is een uitstekende gids voor zowel beginnende als gevorderde hobbyisten. Door de stap voor stap foto's en de duidelijke instructies is Houtbewerken een zeer volledige handleiding voor houtbewerking, met uitgebreide hoofdstukken over handgereedschap en elektrische apparatuur en het gebruik ervan, over het opdoen van ervaring en het leren van goede technieken voor houtbewerking, over het maken van eenvoudige en gecompliceerde houtverbindingen en over de afwerking.


Prijs: € 12,50 formaat 175 x 225 mm, 256 bladzijden,  bestelnr. hbw-02

houtbewerking boek handboek hout en houtbewerkenHANDBOEK HOUT EN HOUTBEWERKING

Dit boek over houtbewerken bevat informatie over bossen en bomen, essentiële gereedschappen over het bewerken van hout, meten en aftekenen, en natuurlijk worden electrische gereedschappen niet vergeten. Alle technieken op het gebied van houtbewerking worden stap voor stap uitgelegd. Door middel van praktische aanwijzingen en meer dan 2000 foto's en tekeningen zijn talloze projecten voor binnen en buiten het huis uit te voeren.


Prijs: € 89,95 formaat 185 x 260 mm, 427 bladz.     bestelnr. hbw-13

houtbewerking boek houtbewerken en meubelmaken HOUTBEWERKEN EN MEUBELMAKEN

Dit prachtige handboek voor zowel de beginnende als de gevorderde houtbewerker biedt twintig originele en goed uitvoerbare projecten. Voor de beginnende houtbewerker is er een koffietafel met een ingelegde decoratie van fineer of een lijst voor een spiegel, maar er zijn ook moeilijkere projecten zoals een hobbelpaard of een kast met golfdeuren om de ervaren houtbewerker uit te dagen. Elk project wordt stap voor stap beschreven aan de hand van foto's en tekeningen.
Het boek begint met een uitgebreide beschrijving van alle materialen en technieken. Welke houtsoorten zijn geschikt? Welke gereedschappen zijn noodzakelijk en hoe worden ze gebruikt? Hoe kunt u het beste zagen, lijmen, schuren, schaven, houtverbindingen maken, randen afwerken? Alle belangrijke technieken komen aan bod. Met de modernste apparatuur, inspirerende foto's en heldere beschrijvingen zal dit boek een aanwinst zijn voor veel houtbewerkers en meubelmakers.


Prijs: € 89,95 formaat 287 x 224 mm, 176 bladzijden, bestelnr. hbw-21

knutselen met hout KNUTSELEN MET HOUT

Dit boek is geschreven voor de jonge houtbewerker of bewerkster, maar ook volwassenen kunnen bij het lezen er van geïnspireerd worden voor het maken van bijvoorbeeld houten speelgoed. Het boek bevat tal van originele ideeën voor kleurrijk speelgoed en prachtige kunstwerkjes, die stap voor stap worden uitgelegd. In dit boek krijg je een mooi overzicht van de verschillende soorten hout en hun toepassing, praktische tips voor het juiste gebruik van gereedschap en originele projecten om aan de slag te gaan. Met planken, balkjes, latten, spaanplaat of stokken maak je huisjes, autootjes of bootjes, maar ook klimkevers, een vlinderpuzzel, een piratenkegelspel of een ratel. Stapsgewijze instructies leggen precies uit hoe je te werk moet gaan om origineel speelgoed, leuke figuren en mooie decoraties te maken.
Laat je creativiteit op de vrije loop gaan.

Prijs: € 16,95 formaat 290 x 210 mm, 176 bladz., bestelnr. hbw-33

meubelmagie houtbewerking boek meubelrestauratie MEUBELMAGIE. Technieken om je meubels een tweede leven te geven.

Kijk je soms ook met wat afgunst naar die gezellig gepatineerde of geschilderde en verweerde meubelen die een charme uitstralen alsof ze op zijn minst een paar eeuwen oud zijn? Het gaat echter meestal om recente of zelfs totaal nieuwe meubelen, die bewerkt werden met speciale schilderstechnieken om ze er juist oud en/of verweerd te laten uitzien. Deze technieken zijn op zich meestal vrij eenvoudig: met wat deskundige uitleg en achtergrondinformatie krijg je ze zo onder de knie. Binnen de kortste keren ben je dan zelf bezig met jouw meubeltjes een 'oud tintje' te geven.
In dit boek leer je meer dan twintig verschillende technieken voor het kleuren, schilderen, patineren en verouderen van meubelen, aangevuld met de nodige achtergrond informatie. Alle technieken worden grondig uitgelegd en geïllustreerd zodat je alles stap voor stap kunt volgen. De talrijke foto's geven je ook een beter inzicht in wat je met een 'gedaanteverwisseling' kunt bereiken.


Prijs: € 29,95 formaat 25 x 25 cm, 160 bladzijden,   bestelnr. hbw-04

de grote geïllustreerde antiek encyclopedie DE GROTE GEÏLLUSTREERDE ANTIEK ENCYCLOPEDIE

Antiek verzamelen wordt vaak beschouwd als een hobby voor rijke mensen of als een obsessie van specialisten. Het is waar dat verzamelaars soms geobsedeerd zijn en enorme bedragen kunnen uitgeven. Toch zijn verreweg de meeste verzamelaars gewone mensen die van mooie, kwalitatief goede spullen houden of een oog voor kunst, ontwerpen of vakmanschap hebben. [meer informatie]


Prijs: € 24,95 formaat 210 x 297 mm, 600 bladz.,    bestelnr. hbw-19

houtbewerking boek cursus meubelmaken boek inzien met
G o o g l e Preview
THE COMPLETE ILLUSTRATED GUIDE TO FURNITURE AND CABINET CONSTRUCTION

Dit zeer uitgebreide boek over meubelmaken is een grafische presentatie van een aantal basis technieken, die vanaf het begin tot aan het eind bij het maken van een meubel gebruikt kunnen worden.
Het boek is geschreven door Andy Rae, een deskundige houtbewerker met veel ervaring, en is als het ware een cursus meubelmaken in boekvorm. Meer dan 1000 foto's en tekeningen begeleiden de tekst. Alle voorkomende componenten zoals laden, deuren, planken poten, dragers, segmenten voor kasten enz. worden stuk voor stuk met de bijbehorende technieken behandeld. Een boek dat geschreven is voor alle niveaus op het gebied van meubelmaken, voor zowel beginner als professional. Engelstalig.

Prijs: € 39,50 formaat 23 x 28 cm, 320 bladzijden,   bestelnr. hbw-12


cabinetmaking houtbewerking boek kasten maken boek inzien met
G o o g l e Preview
CABINETMAKING, How to Design and Construct Furniture That Works

In dit boek worden honderden meubels behandeld, waaronder boekenkasten, bureaus, salon- en eettafels, bedden, kisten en keukenkasten. De meubels worden met behulp vaan explosietekeningen zeer gedetailleerd beschreven, terwijl voor veel constructies de vaak al eeuwenlang gebruikte oplossingen van toepassing zijn. Engelstalig.


Prijs: € 24,95 formaat 190 x 230 mm, 374 bladz., bestelnr. hbw-25


houtbewerking boek tafels maken boek inzien met
G o o g l e Preview
500 TABLES, Inspiring Interpretations of Function and Style

Het kenmerkende van deze 500 tafels is dat het stuk voor stuk inspirerende kunstwerken zijn.
Dit boek bevat een selectie van een scala aan stijlen en vormen, meesterlijk houtwerk, soms in combinatie met alternatieve materialen, smaakvol en een lust voor het oog.


Prijs: € 24,95 formaat 203 x 203 mm, 420 bladz., bestelnr. hbw-26


houtbewerking boek houten doosjes maken boek inzien met
G o o g l e Preview
400 WOOD BOXES, The Fine Art of Containment & Concealment

Deze doosjes vertegenwoordigen de verschillende traditionele houtbewerkings technieken zoals schrijn- werk, houtsnijden, inlegwerk en houtdraaien.
Uitgevoerd in een verrassende variëteit aan materialen, geven deze prachtige ontwerpen een nieuwe draai aan het fascinerende samenspel van vorm en functie.


Prijs: € 24,95 formaat 203 x 203 mm, 352 bladz., bestelnr. hbw-30< terug naar boekenBovengenoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Verzendkosten Nederland:
- brievenbuspost tot 2 kg: € 4,95
- pakketje tot 10 kg: € 6,95

België:
- brievenbuspost tot 250 gr: € 3,00
- brievebuspost van 250 tot 500 gr: € 6,00
- brievenbuspost tot 2 kg: € 9,25
- pakketje tot 2 kg: € 11,55
- zwaardere pakketten volgens prijsopgave

Boeken en dvd's worden binnen 3 werkdagen verzonden nadat de betaling ontvangen is.

bestelformulier

Please note that all fields followed by an asterisk must be filled in.

Please enter the word that you see below.